...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 694 / 7 / 0
dokładnie z dupy te detoksy za pare tysi
Uwaga! Użytkownik snooze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 934 / 12 / 0
Jesli chodzi o telefony to na detoksie w Bialymstoku (dokladnie szpital w Choroszczy), a przynajmniej jeszcze jakiś czas temu, wydawano normalnie telefony podczas dnia. a wiekszosc ludzi dodatkowo miala i tak jeszcze drugi, co by stale miec kontakt/zabawe/cokolwiek, a ktory bez problemu mozna bylo dostac i wniesc kiedy np byla wizyta rodzicow, bo wtedy raczej nikt nie zawraca sobie glowy jakims sprawdzaniem czy kontrola. Jako ze na samym detoksie praktycznie nie ma, zadnych zajec (jakies kilka h przez 2 tyg) i jedyne co mozna robic to lezec na kanapie, ogladac tv/dvd, jeść, pic kawe i jarac tony papierosow (z reszta jarac mozna tam wszedzie, choc by i w lozku jesli masz ochote i reszta osob nie ma z tym problemu) w takiej sytuacji telefon to dobra sprawa ;-)
  • 927 / 5 / 0
Jest jakiś DARMOWY krótkoterminowy ośrodek?
SkręciłemZapaliłemTakJakPanBógPrzykazał
PotemSłowaDoZiomkaWOparachZeSkrętówByUważał
NaCoNaWszystkichKonfidentów
NaKurewskąRasęPrzyczajonychAgentów
PozdrawiamWszystkichZielonychKonsumentów
  • 927 / 5 / 0
Proszę o szybką opd. zależy mi na krótkotrwałej terapii żeby nie zawalić studiów.
  • 3176 / 367 / 0
Ośrodek Krótkoterminowej Terapii Uzależnień w Toruniu
ul. Szosa Bydgoska 1, 87-100 Toruń
tel. (056) 654 91 08

Na przykład ten. Każdy ośrodek Monaru czy NFZ jest darmowy.
  • 78 / 1 / 0
Warto dodać, że wiele osób chwali sobie Toruń jako najlepszy krótkoterminowy ośrodek.
Uwaga! Użytkownik bluff jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
dolcze pisze:
niby tak, ale tam są lekarze ogarnięci i robią normalny detoks, a nie kurwa taką rzeźnię jak na aleksandrowskiej jest.
co masz na myśli mówiąc "rzeźnia"? ja byłam jak do tej pory w Gostyninie i w Warcie i było nawet ok, ale teraz chcę się wybrać gdzieś dalej, żeby za szybko stamtąd nie wrócić, w razie gdybym nagle wpadła na pomysł, że wracam.....
  • 953 / 4 / 0
pisałam już parę stron temu.
tak w skrócie: za szybko odstawiają wszystko (do tego stopnia, że stwarzają zagrożenie życia), podkradają pacjentom leki (głównie metadon), robią jakieś przekręty (wyrzucają na podstawie sfałszowanych wyników badań jeżeli jesteś niewygodna), żarcie jest paskudne, a godziny posiłków fatalnie rozplanowane: ostatni jest o 16-17 (kolacja), kiedy do 21 musisz być na nogach, bo wtedy leki dają, pokoje dla facetów niezamykane, większość pielęgniarek to wredne kurwy, nie ma KOMPLETNIE co robić na oddziale, oprócz snucia się po korytarzach i palenia papierosów. w bonusie na DETOKSIE nie posiadają leków na biegunkę, gdzie generalnie robią detoks opiatowcom często. dopiero jak trzeciego dnia zrobiłam awanturę to dostałam węgiel, a następnego dnia już coś normalnego na tę dolegliwość.
dostajesz depresji od samej bezczynności, a pan ordynator chodzi szczęśliwy, ujebany metadonem.
jak tam byłam, to ponad połowa pacjentów [sic!] wyszła na żądanie.
a, no i my, hajpowcy mamy przejebane, bo mamy zwykle wiedzę o lekach itd., a tam nie chcą mówić co Ci dają, trzeba się bardzo dopytywać, a lekarze niechętnie udzielają tej informacji, o pielęgniarkach już nie wspominając.
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 927 / 5 / 0
Toruń spoko, dzwoniłem tam, problem polega na tym, że trzeba długo czekać na przyjęcie, a ja jestem już głęboko w dragach.
  • 927 / 5 / 0
Zaliczyłem cały semestr :))) Dzisiaj wypierdalam do wisly n detoks ai terapie na miesiac. Jestem mocno ulaqleżniony od koy a boje sie że obstawa lekowa bd chujowa, dlategos przemycam alpre, planuje schować kilka tableteik w mordzie, lao przykleić taśmą pod pachę czy mosznę......
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.