Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 111 / 31 / 0
Witam, jeżeli ten temat był już poruszany na forum, to z góry przepraszam, ale go nie znalazłem.

Pytanie moje kieruję do osób, jeśli tu takie są, a zakładam, że się znajdą, które mają doświadczenie w przestawieniu się z konsumpcji marihuany poprzez jej palenie na spożywanie jej w formie edibles. Mowa tu o regularnym spożywaniu THC w takiej postaci jako substytut wcześniejszego spożywania jej drogą inhalacji.
Ciekawi mnie jakie macie odczucia i refleksje na ten temat rozpatrując to w ogólnym rozrachunku.
"Naznaczona blizną haju twarz narkomana"
  • 809 / 142 / 0
Jak masz dobre krople to jak najbardziej można. Spożywanie jako edibles to najzdrowsza forma przyjmowania THC.
Można też kupować ciastka. Po ciastkach faza jest inna niż po palonym. Wchodzi dłużej ok. 1,5h, długo się ładuje i długo trzyma 4-6h. Ciężko sobie coś zaplanować i nie ma tego wejścia jak palone, że ściągasz bucha wypuszczasz powetrze i bum.
Ciastka to droga zabawa chyba że sam pieczesz i masz dużo materiału.
Dużo też krąży ediblesów na syntetycznych canna, tego lepiej unikać.
Ja się przestawiłem najpierw z palenia na vaporizer, dopiero później edibles.
Palenie jointów, fifki, bonga itp u mnie odpada. Płuca mam ok mimo wielu lat palenia ale gardło i krtań tragedia. Każdy mówi o problemach z płucami, a przecież krtań, oskrzela, przełyk też potrafią ucierpieć.
  • 1 / / 0
U mnie edibles sprawdziły się jako zamiennik, ale raczej na spokojne dni. Plus za brak dymu i obciążania gardła, minus za to, że trudniej kontrolować dawkę i timing. Na co dzień vaporizer nadal wygrywa, a jedzenie traktuję bardziej „od święta”.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.