Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 785 / 16 / 0
Biorę też 2mg
  • 1499 / 239 / 0
Dzisiaj od rana jestem pobudzony i spięty, czuję niepokój, ciężko było mi do żabki wyjść i znowu wziąłem alprazolam chociaż nie planowałem. Nie mogę się w niego znowu wjebać.
Ogólnie taki spięty i wystraszony długo nie wytrzymam, zwłaszcza że nastrój mi się nie poprawia a apatię czuję może i mniej, ale wciąż nic mi się nie chce.
  • 785 / 16 / 0
I jak tam się czujesz teraz na rebo
  • 1499 / 239 / 0
Jest lepiej, lęk się zmniejszył i jestem lekko pobudzony, lepiej mi się pracuje, nastrój też lekko w górę.
  • 29 / 4 / 0
Witam. Od kilku dni biorę reboksetyne 4mg jako dodatek do litu i olanzapiny, na stan depresyjny. Zmagam się z ogromną potliwością po tym leku. Pokładam w nim wielkie nadzieje na poprawę mojego samopoczucia i napędu, jak myślicie, przejdzie ta potliwość? Na dłuższą metę nie pociągnę tak non stop mokra jak szczur.
  • 170 / 62 / 0
@AllBlack88 może się z czasem trochę poprawić, ale całkiem raczej nie przejdzie. W końcu to NRI, noradrenalina mobilizuje organizm do większego wysiłku co generuje większą ilość ciepła, a ludzie przecież chłodzą się wraz z potem.
  • 960 / 176 / 0
@AllBlack88 mnie ten lek też fajnie napędzał ale niestety musiałem odstawić że względu na tą paskudną nadpotliwość,to samo mam na SNRI.Ja bym na Twoim miejscu poczekał jeszcze a może akurat coś się zmieni z czasem i potliwość się zmniejszy.
  • 785 / 16 / 0
Biore 4mg też. Niestety pocenie jest xd
  • 29 / 4 / 0
Biorę wg zaleceń lekarza 8mg od kilku dni, potliwość się ani nie zwiększyła (o co miałam uzasadnione obawy), ani nie zmniejszyła. Chce bardzo dać temu lekowi szansę, bo czuję, że mnie napędza - to możliwe po tak krótkim czasie? W sumie minęły 2 tyg. odkąd przyjmuje edronax
  • 960 / 176 / 0
@AllBlack88 nie wiem jak inni ale ja w gorsze dni biorę doraźnie 2-4mg i dzień mi mija na lepszych obrotach.Czuję to noradrenaline i gdyby nie ta paskudna nadpotliwość to pewnie bym stosował go cały czas.Niestety stojąc w kolejce w sklepie gdzie działa klima a z człowieka się dosłownie leje...ludzie normalnie stoją a ja muszę z czoła wodę ręką zrzucać,masakra jakaś.
U mnie sprawdza się doraźnie jeżeli chodzi o napęd,wiem że będę miał gorszy dzień to raz w czas wezmę.
Jak z nastrojem to nie mam pojęcia ale pewnie też by został podniesiony gdybym mógł stosować non stop.
ODPOWIEDZ
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.