4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 438 / 66 / 0
dałem drugą szanse acatarowi, syf jak chuj, metkat słaby, a fusy co się wytrącą to można na palcach policzyć. Na dnie zostaje proch.. Apselan all the way. Kupiłem akurat acatar, bo chcialem stestowac mix z kodą, a nie w humorze mi dziś zmywanie otoczek i kruszenie dużych tabletek. Dodatkowo wchodzi długo taki kotek. Wszystko w reakcji się pierdoli, pachnie octem, pieni się, a za 1 razem to nawet bąbelkowało odrobinke, co na moje oznacza, że benzaldehyd się wydzielał, a przy takim samym procesie z apselanem jest wporzo.

Jak jeszcze niektorzy z was robią kota z acataru i to bez filtracji masy tabletkowej to dla mnie paranoja xD
  • 266 / 82 / 0
  • 438 / 66 / 0
tak, o to badanie mi chodziło. I mówie po raz kolejny, acatar do duuuupy se można wsypać. Apselan - wielkie fusy się wytrącają, tak, że normalnie widać metkata takiego jak po filtracji. No, może troche żółtawego.
  • 1890 / 423 / 4
25 października 2024NahoyCito pisze:

PS: @DuchPL wystarczy jeden filtr do kawy, przynajmniej do filtracji pseudoefedryny, używany apselan. Filtracja trwa długo z jednym filtrem, nie wiem jak ty możesz używać 3. Czekasz 2 godziny?
kolego, prawilna filtracja to taka, która w końcowym efekcie da Ci BEZBARWNĄ CIECZ
twierdzisz, że filtrując tabsy obojętnie jakiego producenta jednym filtrem do kawy uzyskujesz takową?

3 filtrami - filtruję może 2-3 minuty? a to problem "docisnąć" ? oh

powiedz mi, że filtrujesz te tabsy tak - jak kapie kawa? po kropelce...i czekasz.
a co z tematem który wsiąka we filtr? nic nie wyciskasz? przecież tam jest więcej jak połowa materiału

... twierdzisz, że lubisz efedron i czujesz go?
a może czułeś właśnie stymulacje pseudoefki zawsze i triplorydyny ( lub tego co tam z niej powstaje podczas reakcji ) a efedron sobie działał w tle?
i nagle ( przyzwyczajonyu do stymulacji ) nie czujesz efedronu...

opisz krok po kroku jak dokonałeś tego odkrycia że to nie klepie bo normalnie nie wierze
DXM
  • 266 / 82 / 0
2 warstwy waty, pomiedzy zasypany pokruszony wegiel aktywny - probowaliscie?

@DuchPL robisz w relatywnie sporej ilosci wody, wiec nic dziwnego ze ci wychodzi pozbawiony zabarwien. przy filtrach do kawy to jest powodem braku zabarwienia, a nie nad wyraz wysoka skutecznosc takiej filtracji. sprawdzic - jesli chcesz - mozesz bardzo prosto - zejdz ponizej 10ml wody na paczke apselanu. tyle powinno wystarczyc bys mial nieznaczne, jednak dostrzegalne slomkowe zabarwienie. uprzedzajac - nie jest to kwestia powstajacego (w nadmiarze) benzaldehydu, a stezenia roztworu.
  • 1890 / 423 / 4
ja kolego piszę o filtracji masy tabletkowej! ( spójrz co cytuję ) ehh
DXM
  • 266 / 82 / 0
A to przepraszam,"zmeczony"troche juz bylem :)

PS. Wspominales wielokrotnie o wazeniu suchej pfki, moglbys napisac jaka wydajnosc ekstrakcji uzyskujesz ww. sposobem?
  • 1890 / 423 / 4
może odpowiem Ci tak... a widzę, że kumaty jesteś.

jeżeli jest przepis, i ktoś podaje wartości dla dajmy na to 360mg PE
to wsypuj tam 360mg pseudoefedryny! nie pseudoefedryny z wypełniaczem ( bo ktoś traktuje 1 tabletkę jako 60mg PE ) przy daremnej ekstrakcji w której są wypełniacze i barwniki nic dziwnego, że reakcja a raczej produkt końcowy powstaje słaby, lub wywołuje różne ciekawostki.

Już tu nie chcę prawić o triplorydynie, czy barwniku zawartym w aspelanie czy espefa to wszystko na nas wpływa jedni są bardziej wrażliwsi inni mniej... czysta "faza" jest tylko przy czystych odczynnikach lub do nich czystością b. zbliżonych, dlatego tak ważna jest ekstrakcja / woda ...pozbawiona minerałów / i temperatura w której dana reakcja zachodzi...

...a cała reszta zależy już tak naprawdę od tolerancji oraz ogólnego stanu naszego zdrowia.
DXM
  • 438 / 66 / 0
03 listopada 2024DuchPL pisze:
25 października 2024NahoyCito pisze:

PS: @DuchPL wystarczy jeden filtr do kawy, przynajmniej do filtracji pseudoefedryny, używany apselan. Filtracja trwa długo z jednym filtrem, nie wiem jak ty możesz używać 3. Czekasz 2 godziny?
kolego, prawilna filtracja to taka, która w końcowym efekcie da Ci BEZBARWNĄ CIECZ
twierdzisz, że filtrując tabsy obojętnie jakiego producenta jednym filtrem do kawy uzyskujesz takową?

3 filtrami - filtruję może 2-3 minuty? a to problem "docisnąć" ? oh

powiedz mi, że filtrujesz te tabsy tak - jak kapie kawa? po kropelce...i czekasz.
a co z tematem który wsiąka we filtr? nic nie wyciskasz? przecież tam jest więcej jak połowa materiału

... twierdzisz, że lubisz efedron i czujesz go?
a może czułeś właśnie stymulacje pseudoefki zawsze i triplorydyny ( lub tego co tam z niej powstaje podczas reakcji ) a efedron sobie działał w tle?
i nagle ( przyzwyczajonyu do stymulacji ) nie czujesz efedronu...

opisz krok po kroku jak dokonałeś tego odkrycia że to nie klepie bo normalnie nie wierze
Testowałem raz metodę z filtrem. I tak, wyszedł mi roztwór nie do odróżnienia z wodą przy jednym filtrze do kawy. Polecam dołożyć kilka groszy i kupić porządniejsze jeśli ty potrzebujesz do tego 3. Oczywiście, że dociskałem, nawet wcześniej namoczyłem filtr. A, i nie wiem o czym mówisz. Acatar powoduje chujową reakcje, przy apselanie fusy elegancko się wytrącają.

O co ci chodzi z tym "nie wierze, że nie klepie" gdzie tak napisałem?
  • 3536 / 577 / 1
Przecież acatar w porównaniu do apselanu filtruje się... Z 5 razy szybciej jak nie więcej.

Czytaj: apselan filtruje się 10 razy dłużej.
Nie rozumiem jak można w ogóle się bawić w apselan...
Przecież ćpuna by niecierpliwość zjadła albo wypiłby całą zupę bez filtracji 😀

Dobra już nie ma co gadać róbcie jak chcecie i z czego chcecie czy ja się już narobiłem
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.