Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 456 / 14 / 0
500mg lecytyny dziennie to wystarczająco duzo choliny dla noopeptu?
Uwaga! Użytkownik Czarli Czarnuch jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 992 / 17 / 0
Do noopeptu bodajże nie potrzeba źródła choliny, ale chyba się i tak przyda. Tylko lecytyna ma 20% choliny, nie wiem jakieś 2.4g dziennie chyba trzeba jeść. W sumie sam nie wiem, lecytyna jako źródło choliny ujdzie? Bo niedługo do sunifiramu będę chciał dorzucić, a nie chcę mi się choliny kupować jak mogę do apteki się przejść.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 456 / 14 / 0
jeszcze jedno pytanie, jaka jest norma dla tranu? tak mi sie dodały suplementy ze wychodzi około 800mg tranu na dzien
Uwaga! Użytkownik Czarli Czarnuch jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3898 / 238 / 13
Ja piję 10ml dziennie - nie ma czegoś takiego jak norma dla tranu - tran może być nawet używany jako zamiennik każdego innego tłuszczu w kuchni (na zimno)
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 992 / 25 / 0
Ja tran chciałbym stosować jakbym miał na niego fundusze. Stosuje za to całe nasiona lnu (jem oraz pije odwary) i jednak jest to bardzo dobre źródło tłuszczy nienasyconych.

Przy tranie najmniejsza ilość, 250ml to koszt 16zł, a z 1,7kg nasion lnu 15zł płaciłem.
  • 397 / 3 / 0
Pytanko do tych co już testowali. Lepszy jest oxiracetam czy nefiracetam? A może sunifiram? I jakie dawkowanie byście polecili dla każdego z tych specyfików.

Generalnie chcę dodać któryś racetam, do planowanego, dziennego kombo:

Rhodiola Rosea - 200mg
Gotu Kola - 435mg
Inozytol - 500mg
Noopept - 15mg
Uwaga! Użytkownik doppelganger nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3898 / 238 / 13
A po co ci kolejny nootrop do tego noopeptu? Może po prostu zwiększ dawkę noopeptu?
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 992 / 25 / 0
Sunifiram to niezbyt ciekawy nootrop, nawet nie wiem czy nim jest. Z tego co wiem to bardziej poprawia samopoczucie i jest bardziej antydepresyjny i ma działanie przeciwne do nootropów. Z noopeptem nie ma sensu łączyć racetamów. Albo noopept albo racetamy.

Posłuchaj Parathormona.
  • 103 / 1 / 0
Dokładnie uważam tak jak Parathormo, pójdę jeszcze dalej i pokuszę się o stwierdzenie, że lepiej zastosować 1-2 środki niż ileś tam różnych, bo po pierwsze mogą wystąpić interakcje po drugie w gotowych mixach dawki są tak śmieszne, że na granicy placebo chociaż jak ktoś słusznie zauważył, że skoro placebo jest skuteczne to dlaczego nie leczyć środkami placebo? Ja w tym mixie:

Nie łączyłbym inozytolu z Rhodiolą, gotu połączyłbym z jakimiś aminokwasami i witaminami (tutaj ewentualnie inozytol). Noopept od bidy z inozytolem.

@Wildzen
Stosowałeś sunifiram? Działanie przeciwne do nootropów, tzn.?
Ostatnio zmieniony 05 stycznia 2014 przez doctorblack, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 26 / / 0
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.