Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 934 / 12 / 0
proch 300g który to liczony jest jako suplementacja na 30 dni, cena niby w promocji 129zł, ale ten produkt dopiero ma być wprowadzony do sprzedaży i obecnie niedostępny.
  • 749 / 86 / 0
W takim razie jak brac kurkume, pieprz, pieprz cayenne, cynamon jak nie wszystko naraz ? W jakich odstepach ? Myslalem ze pieprz i kurkume bierze sie razem poniewaz pieprz zawiera piperyne i zwieksza wchlanialnosc kurkumy.
Razem. Pisałem tylko o zastosowaniu do wazodylacji.
Do wszystkich, którzy mówią, że nie działa na was żeń-szeń.
Pójdźcie do apteki, poproście KRKA Ginseng i zacznijcie od 3 kapsułek przez pierwsze kilka dni, następnie zmniejszając dawkę do podtrzymującej ok. 1 kapsułki dziennie po okresie tygodnia.
Lepiej brać podjęzykowo, dużo lepsza biodostępność.
Johny, ile sodu w 1,5l butelce wody będzie bezpieczną dawką dzienną na zjeździe po stymulantach(zakładając najgorszy wariant), przy niedoborze sodu aby nie narazić się na Mielinolizę? Czy spadek sodu jest tak duży, że to ryzyko jest znaczące?
Ile sodu dodać do dziennej suplementacji jeżeli podejrzewa się lekki niedobór sodu od dłuższego czasu? Czy może również, ryzyko gdy nie ma objawów większego niedoboru, jest minimalne?
Płaska łyżeczka na 1,5l wystarczy.
  • 190 / / 0
Czyms sie rozni korzen yohimbiny od samej yohimbiny ?
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / 1 / 0
pride95 pisze:
Czyms sie rozni korzen yohimbiny od samej yohimbiny ?
johimbina to substancja czynna która występuje m.in. w korze lub korzeniach johimby (drzewo takie). Fajnie by było jakby można kupić czystą johimbinę a nie korę czy korzeń bo kto wie jakie jeszcze substancje mogą się tam znajdować :*)
  • 54 / 1 / 0
Postanowiłem spróbować kurkumy. Kupiłem 500g paczuszkę i teraz pojawia się pytanie. Wiele osób przyjmuje 5g kurkumy...ile to jest w łyżkach/łyżeczkach? Niestety moja waga niedomaga. Na razie zrobiłem sobie łyżkę stołową kurkumy z łyżeczką pieprzu...strasznie mnie poskręcało.
  • 190 / / 0
Tak mniej wiecej lyzeczka od herbaty to 5ml=5g. Pieprzu bierz polowe lyzeczki. Z czasem sie przyzwyczaisz do smaku itp.
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 7 / 0
h3er pisze:
jak używać tego desoksypipradolu w celach suplementacji? + co do tego dobrać? chcę podnieść motywację, ogólne samopoczucie i mieć co ranek kopa bez tej codziennej zmuły
Dałem Ci link do całego tematu o 2DPMP.Pozatym podstawą zdrowa dietka i suple, potem stymulanty.Poczytaj, ten cały temat jest nafaszerowany mnóstwem informacjii :).Bez rozsądku i informacjii w ogóle nie mysl o tym stymulancie ,poczytaj komentarze zrozumiesz czemu :-D
Never give up !
  • 992 / 25 / 0
Chcę opisać dosyć ciekawą sytuację, która mi się dzisiaj zdarzyła.
Od 3 dni biorę olejek cynamonowy w dawce 8kropli 3x dziennie oraz pieprz kajeński z pieprzem czarnym w tej samej częstotliwości. Jest to mój miks baza i do niego dorzucam sobie wedle potrzeb kofeinę bezwodną itp.

Wczoraj miałem niezły zapierdol, praca potem zajęcia. Wróciłem wieczorem do mieszkania, wziąłem mój miksik, kolacja, szklaneczka martini i od razu w kimę. Była 22-23 godzina.
Miałem w pizdu snów, wstaje oszołomiony... 4.30 a mi się spać nie chce. Bardzo mnie to zdziwiło bo śpię minimum po 8 godzin, średnio 10h. Wyspany, dobra wstaję. Następne zaskoczenie, czekało na mnie w łazience. Popatrzyłem w lustro, a źrenice MOCNO rozszerzone, dosłownie WYJEBANE i to naprawdę bez przesady. Nie jestem śpiący, ani zmęczony.

Naprawdę dobrze się czuje, jestem dosyć mocno pobudzony.

Moja teoria jest taka:
Po 3 dniach cynamon się rozkręcił i skutecznie już blokuje ACHe, zasynergizował lekko z pieprzem kajeńskim i w połączeniu za alkoholowym reboundem, dosłownie wyrwał mnie ze snu. Sny były bardzo wyraźnie i było ich więcej - na tym wnioskuje podbicie ACH.
Olejek pewnie też skrócił mi czas potrzebny na regenerację podczas snu.

To moja teoria na szybko.

Co myślicie?

Mam jeszcze w zamiarze dodać melisę i szałwię lekarską. Szałwia jest chyba najmocniejszym z łatwo dostępnych inhibitorów ACHe. Melisa też jest iACHe, ale nieco słabszym.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2013 przez Wildzen, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 53 / / 0
A co z terapiami hormonalnymi? Ma ktoś jakieś info jak oddziałuje na samą pamięć czysty testosteron badz hgh w jakiejkolwiek formie?

Jeżeli chodzi o alternatywny metody, to dodatkowo polecam program anki, do cwiczenia pamięci i zapamiętywania tego co trzeba pamiętac.
  • 29 / 3 / 0
Ale dziwi mnie że nikt jeszcze nie wspomniał o CILTEP , czyżbyście nie kojarzyli Timo Ferrisa?
Właśnie czy nikt tutaj nie próbował CILTEP ?

Założyłem temat na forum poświęcony temu stackowi http://talk.hyperreal.info/ciltep-t40821.html .

Moim zdaniem bardzo dobrze się sprawuje, mega focus na kilka godzin. Siadam po tym do pracy i mogę robić kilka godzin non stop. Jestem obudzony, skoncentrowany, mam większą świadomość bycia tu u teraz. Nie jest to pobudzenie jak po kawie. Nie wiem do końca od czego to zależy ale mimo że działa średnio 6-8 godzin to zdarzało mi się że działał nawet kilkanaście i nie wiem do końca jakie czynniki na to mogły wpłynąć.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.