Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
Dawkowanie zaczynasz od 1 tabletki (sprawdzasz jak działa na ciebie). U niektórych występują skutki uboczne np. senność, zmęczenie musisz się zorientować jak to będzie wyglądać u Ciebie. Poza tym aniracetam to taki mocniejszy piracetam - brzmi jak reklama, prawda? Faktycznie jest nieco mocniejszy, osobiście uważam, że wystarczy jednak piracetam. A dawkowanie zgodnie z producentem - od 1 do 6. Możesz podczas posiłków, po posiłkach jak ci wygodnie i zgodnie z potrzebami.
Stosowałem ten aniracetam (750) i ja raczej go nie rekomenduję.
@BraminCnotliwy
Jak masz niedobory to pewnie poczujesz się nieco lepiej, dla mnie animal pak to produkt dedykowany sportowcom. Wygodny w użyciu, z tego co pamiętam to niektóre witaminy miały "dość przestałe" formy, pomimo to daje kopa przedtreningowego. Jeżeli chodzi o witaminy to osobiście wolę produkty organiczne - stosunkowo kosztują o wiele drożej, jednak naturalne witaminy i organiczne minerały to inwestycja w jakość.
Jak chcesz poprawić samopoczucie polecam ziele dziurawca, najlepsze jakie dotąd spotkałem to niemieckie Johanniskraut Rotol Kapselen. Oprócz tego dieta JohnegoHa - kurkuma 5 g + 1 g pieprzu, pod język. Jak dasz radę herbata z pieprzu cayenne. A rano na oczyszczanie z toksyn aloes z przegotowaną wodą w proporcji 50:50.
ps jeden pan pisal ze pije dziennie 20g soli potasowej gdys stymki wyplukuja mu potas ...
kowalskii pisze:Pewne jest, że kretę najbardziej opłaca się brać jak już się wytrenujemy trochę (wg mnie minimum 3 miesiące od rozpoczęcia ćwiczeń), bo na samym początku siła i masa i tak dobrze idzie (przy diecie) o pompie nie wspomnę. A później zaczynamy kretę. Najlepiej zaczynać od najsłabszego monohydratu, a póxniej stopniować: jabłczan, stacki, można też mieszać różne rodzaje. Mówią też, że pierwszy cykl kreatynowy jest najlepszy (podobnie jak z wieloma dragami heh). Mi osobiście cykl na monohydracie kreatyny (jedyne i jedyny dawno temu) dał + 10kg na sztandze, waga chyba + niecałe 2kg
Stacki kreatynowe mają też wadę, bo mogą podnosić ciśnienie tętnicze.
Wiem, że co niektórzy biorą też kreatynę jak mają zapierdol w robocie, przynajmniej ja spotkałem się z tym, bo miałem jednego kumpla co zasuwał przy workach i mówił, że pomaga.
FajnieJest pisze:Kolorowy mocz po witaminach to skutek nadmiaru ryboflawiny (b2). Witaminy z grupy B nie sa toksyczne. Witamina A juz np. jest toksyczna. Wystarczy pilnowac dawek, ale ogolnie rzecz biorac witaminy trudno jest przedawkowac, bo dochodza do tego jeszcze takie rzeczy jak biodostepnosc oraz absorpcja.
Tu masz skład animala:
Ilość w jednej porcji - % dziennego zapotrzebowania
- Kalorie - 16
- Węglowodany ogółem 1g - <1%
- Białka 3g - 6%
- Witamina A (jako octan i 66% jako ß-karoten) 9900lU - 198%
- Witamina C (jako kwas askorbinowy) 1g - 1667%
- Witamina D (jako ergokalciferol) 680lU - 170%
- Witamina E (jako octan d-a-tocoferyl) - 300lU - 1000%
- Tiamina (jako tiamina HCl) - 76mg - 5067%
- Ryboflawina - 76mg - 4471%
- Niacyna (jako amid kwasu nikotynowego) - 82mg - 410%
- Witamina B6 (jako pirydoksyna HCl) - 72mg - 3600%
- Kwas foliowy - 400mcg - 100%
- Witamina B12 (jako cyjanokobalamina) - 6mcg - 100%
- Biotyna - 300mcg - 100%
- Kwas pantotenowy (jako pantotenian wapnia) - 76mg - 760%
- Wapno (jako cytrynian, węglan) - 2g - 200%
- Fosfor (fosforan wapnia) - 228mg - 23%
- Jod (z krasnorostów morskich) - 150mcg - 100%
- Magnez (jako tlenek) - 133mg - 33%
- Cynk (jako tlenek) - 30mg - 200%
- Selen (jako selenian) - 50mcg - 71%
- Miedź (jako siarczan) - 600mcg - 30%
- Magnez (jako siarczan) - 11mg - 550%
- Chrom (jako pikolinian) - 6mcg - 5%
- Potas (jako siarczan) - 200mg - 6%
Mieszanka aminokwasów
- Lizyna (z laktalbuminy) - 300mg
- Metionina (z laktalbuminy) - 500mg
- Leucyna (z laktalbuminy) - 100mg
- Walina (z laktalbuminy) - 760mg
- Treonina (z laktalbuminy) - 48mg
- Kwas glutaminowy (z lakbalbuminy) - 700mg
- Fenylanina (z laktalbuminy) - 560mg
- Arginina (jako L-arginina) - 2g
Optymizatory osiągów
- Żeń-szeń syberyjski (korzeń) - 2g
- Żeń-szeń orientalny (korzeń) - 250mg
- Smilax officinalis (korzeń) - 500mg
- Protogen A (jako kwas tioctowy) - 200mcg
- Inozyna (jako rybozyda hipoksantyny) - 500mg
- Pirydoksyna a-ketoglutaran (PAK) - 200mg
- Karnityna (jako L-karnityna) - 25mg
- Pikolinian chromu - 50mcg
- Koenzym A - 20mg
- Koenzym B12 - 10mg
- Fosfotidylcholina - 200mg
- Kwas para-aminobenzoesowy (PABA) - 400mg
- Siara (bydlęca) - 25mg
- Wątroba argentyńska (bydlęca) - 3,9g
- Chrząstka rekina - 1g
- Kompleks cholinowy - 1,2g
- Bioflawonoidy (cytrusy) - 1g
Kompleks podstawowych kwasów tłuszczowych
- Kwas linolowy - 200mg
- Kwas oleinowy - 100mg
Enzymy trawienne
- Betaina HCl - 200mg
- Pepsyna - 64mg
- Papaina - 64mg
- Żółć wołowa (bydlęca) - 120mg
- Pankreatyna - 700mg
- Mikozyna - 64mg
Tak jak pisałem moim zdaniem zadużo tego troche :P
Tyler Durden pisze: Źle mnie zrozumiałeś - boostery teścia w tabletkach to już coś dla mnie, bo te do iniekcji to za dużo pierdolenia.
Jeżeli chodzi o sterydy to chyba niema lepszej drogi podania niż igły.Organy nie obrywają.
CCLight pisze:O rany... Przeraża mnie co za kilka dni tu będziecie pisać - obstawiam masakryczne trip raporty po dożylnym przyjęciu 20g kreatyny :D
Ludzie - zamiast pieprzyć 3 po 3 ruszcie tyłek na sfd, poczytajcie o podstawach, bo jak czytam, że kreatyna ma wpływ na masę (z sugestią, że się po niej tyje), że ktoś tam poleca brać po 3 miesiącach treningów, bo wtedy już przestaje iść naturalny progres tak dobrze i najlepiej zaczynać od monohydratu bo inne są za mocne (?) to mi witki opadają. No ale jak przychodzi Tyler i mówi, że kreatyna to stymulant i go po nim nosi, to myślę że temat trzeba zamknąć, albo przenieść do innych ćpuńskich rozkmin, gdzie br0war rozpisuje sobie kurację gieblem, a dzieci poznają swoje ukryte, bogate wnętrze po acodinie. To smutne.
@Bramin - Animal Pak to bardzo często polecane witaminki, warto kupić. Alkoholem się nie przejmuj, jeśli chcesz się raz czy 2 na cyklu napić - co Cię odwodni to szybko uzupełnisz i różnica będzie minimalna albo i żadna.
Jak ruszysz dupę na siłkę, dasz sobie w tyłek przysiadami, ciągami i poczujesz tą satysfakcję bardzo łatwo będzie Ci odmówić sobie alkoholu. W razie problemów - giebluj (tylko uczciwie zastępuj alko gieblem na imprezy, a nie rób ciągów czy kuracji na podniesienie hormonu wzrostu...).to zmniejszy sie zapotrzebowanie na alko
Teścia najskuteczniej podnoszą ćwiczenia ciężkie, angażujące duże partie mięśniowe/wiele partii mięśniowych - przysiady, martwy ciąg.
BraminCnotliwy pisze:Doctorblack co do dziurawca to robilem nalewke spirytusowa z wyciagu z tej rosliny sprzedawanego jako deprim (przepis z hypera oczywiscie). Dzialalo to na mnie lepiej niz ssri. Czyli aloes oczyszcza ? Bede sie musial zainteresowac. A co do kreatyny czy buduje ona mase? To z tego co czytalem to tak buduje ze wzgledow ktore wyzej opisalem i wysaje mi sie to byc logiczne. Bede musial przeczytac co daje to wsowanie pieprzu i cucrcumy poniewaz juz o tym slyszalem na forum. To jakies rady magdy gessler ?
ps jeden pan pisal ze pije dziennie 20g soli potasowej gdys stymki wyplukuja mu potas ...
http://talk.hyperreal.info/turmeric-cur ... 34338.html a w tym temacie i "anhedonia,trwałe zmęczenie" o niej też jest sporo informacjii
Mase to zdobędziesz z nadwyżką kcal a suple czy mocniejsze metody tylko w tym moga pomuc ale to nie o tym temat ^_^
Spidy wypłukują błyskawicznie potas ale 20g soli potasowej to jest jak sie nie myle 13,5 gram potasu
Zawsze wystarczy odpowiednia dieta i odpowiedni trening. Na wszystko tworzy się jednak tolerancja - wykonując ciągle te same ćwiczenia i jedząc w takim samym trybie po czasie efekty się zmniejszają. Z wiekiem ma tylko wspólny naturalny spadek poziomu testosteronu, ale z kolei ćwiczenia znowu go podnoszą. O ile nie macie 40 lat to nie ma co zwalać winy na wiek.
Kreatyna jak dla mnie to powoduje tylko i wyłącznie utrzymanie "pompy", a nie wzrost masy. Wyglądamy na większych, ale to nie jest stały wzrost :P
Co do walenia konia to już o tym pisaliśmy, ogólnie najlepiej nie robić tego za dużo. Np. 3 dni abstynencji już skutecznie podnoszą poziom testosteronu i chęci do pracy, ale z kolei tydzień u mnie już powoduje głupie zachowanie, nadmierne rozdrażnienie itp. Także wszystko w odpowiednich "ilościach".
Z kolei seks to co innego i ten jest wskazany jak najczęściej :P Daje endorfiny, oksytocynę, wysiłek.
http://kulturystyka.com.pl/a/33102 - trochę lektury na temat teścia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/ayahealth.jpg)
Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania
Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/masowiec.jpg)
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie
Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ministerstwo_spraw_wewnetrznych_hiszpanii.jpg)
Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach
Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.