Więcej informacji: Fenyloetyloaminy w Narkopedii [H]yperreala
FAQ musi być. Bo jak czytam, że typ zapodał bupropion i mu do łba nie przyszło przeczytać ulotki ze zrozumieniem po czym bez namysłu zapodaje ważkę...
nie wiem za bardzo jak ujac to w slowach, ale czesto ludzie pytaja ( sam zreszta to robilem ) czy spodziewac sie mocnej psychodeli i rozkmin - typowy enteogen jak np 2c-e czy tez jest to luzniejszy wizualizator lub wrecz empatogen ( social drug? )
Wiem ze jest to kwestia indywidualna ale z grubsza chyba da sie sklasyfikowac...
mam pytanko, faq bedzie odnosic sie do poszczegolnych fenetylamin czy do calej grupy?
- przedawkowanie (skutki, efekty, jak pomóc, co robić)
- skutki używania (HPPD po pierwszym użyciu?, psychozy, schizofrenia)
- tolerancja (na co, z czym, dlaczego)
- "czy mogę z tym wyjść na ulicę / do baru" (czyli zastanów się po co to bierzesz)
- moc substancji/rodzaj efektów? (może jakaś klasyfikacja wg poziomu jak na wikipedii 1-5? np 1-3, fajnie też to było opisane w klasyfikacji substancji na kartonach)
- wykrywalność we krwi
- interakcje z lekami
- inhibitory MAO i fenetyloaminy to zły pomysł (czy wzmacnianie ma sens, ewentualnie czym, mixy)
- sposób podania a efekty działania/uboczne (bodyload a wasze zdrowie, śmiertelność przy snorcie 2c-t-x, dlaczego nadczczo, itp)
faq powinno zawierać możliwie wiele informacji na temat całej grupy jak i poszczególnych związków, szczególnie informacji nt szkodliwego działania i nieodpowiedzialnego brania;
Mozolnie to idzie bo nie ćpam i nie mam odpowiedniej weny
pilleater pisze:
Mozolnie to idzie bo nie ćpam i nie mam odpowiedniej weny![]()
Po dzisiejszym robię przerwę
Co mam?
Podział fenetylamin, wzmacnianie przez imao, interakcje między sobą oraz z nie-fenetyalminami, walka na miecze ze stymulacją, dobór s&s dla niewtajemniczonych, przedawkowanie, hppd, rdzeń działania DOx/2C-x, na oczy&mózg, czy i jesli już to jakie f. uzależniają i czy fizycznie, odbiór bodźców, czas działania mniej więcej,
dawkowania, postępowanie w razie przedawkowania i jeszcze kilka pomysłów w toku
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.