Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2876 / 99 / 0
Zauważyłem w wielu wątkach tematycznych posty w stylu "wiem, że nie można rozmawiać o sklepach, ale interesuje mnie koszt tego cuda, bo mam do kupienia po tyle, ale nie wiem czy się kalkuluje" i temu podobne. Zatem aby nie zaśmiecać wątków tematycznych, bo one raczej są do rozmowy o działaniu środka, a nie takich przyziemnych rzeczach jak ich cena, stworzyłem wątek w którym można zadać pytanie ile kosztuje dana substancja - żadnych linków czy pytań o sprzedawców, żadnych reklam bo polecą głowy, jedynie orientacyjne ceny.
Mam tylko jedną prośbę, żeby w przypadku posta odpowiadającego, było pełnym zdaniem, z nazwą środka o którego cenie piszemy (żeby szukajka znajdowała) np
Jezus pisze:
Ile kosztuje szyszynka ?
Mojżesz pisze:
Szyszynka stoi około 100zł za pół kilo
a nie
Mojżesz pisze:
Około stówy za pół kg
  • 657 / 7 / 0
Jaka jest rozsądna cena za gram DMT?
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 49 / 0
Rozsadna cena za gram DMT to 80-120USD
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 365 / 2 / 0
To ja tak z ciekawości bo opiatów nie tykam od dawna ile kosztuje ćwierć lub pół grama heleny ?
  • 2497 / 49 / 0
cwierc grama browna(heroina freebase) jakies 30-50zl
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2010 przez świetliste macki kosmicznej jaźni, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / 1 / 0
Tak jak nie jestem z Polski (jednak często tam bywam) to interesują mnie ceny następujących substancji:

- amfetaminy (1g.)
- marihuany (1g.)
- LSD (1 kartonik na 1 osobę)

Dzięki z góry za odpowiedzi ;]
P.S. Jeżeli ceny bardzo się wahają proszę podać średnią.
  • 23 / 2 / 0
wszystkie 3 oscyluja w okol 30 zl/szt
  • 159 / 6 / 0
Tutaj u mnie
Amf - 25 zł/g (aktualnie bo wcześniej był za 30)
mj - 30 zł/g
LSD - 35 zł/karton
  • 1611 / 34 / 0
w Poz ceny od lat niezmienne i jakość od lat bardzo dobra:
mj = 20zł/g
amf = 20zł/g
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 15 / 1 / 0
Tanio macie, zazdroszczę :rolleyes:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.