Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 381 / 6 / 0
Ćpun to student, lekarz, pracownik poczty, elektryk, pani kasjerka w banku - jesteśmy wszędzie...
"MDMA intrigued me because everyone I asked, who had used it, answered the question, 'What's it like?' in the same way: 'I don't know.' 'What happened?' 'Nothing.' And now I understand those answers. I too think nothing happened. But something seemed changed."

Alexander Shulgin, PiHKAL
  • 84 / 8 / 0
Poczciwa istota taki ćpun, waćpanno i waćpanie. Szanowne Waćpaństwo! Ktoś taki, komu trudno wytrzymać bez, musi czuć się lepiej z, może być mu dobrze na oraz po, czasem ciężko przed, ale potem raczej ok, i po tym już zawsze bylelelepiej, lecz gdy źle - to lepiej nie, nie może zasługiwać na zasłużone zasłużenie.
Nie ogląda się za siebie, nie patrzy w plecy, wwierca się wwmmóózzgg.
Uwaga! Użytkownik zielony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 3 / 0
Ćpun to osoba która przyjmuje różne działające na mózg substancje jako forma rozrywki. Rozrywka rozumiana tutaj jest też jako forma ucieczki, bezpieczne schronienie, forma zabawy itp. Już nie mówię o kimś kto wpada w ciągi bo to jest 100% ćpun ^_^

Nawet podobnie jest z kawą, jeśli pijesz ją bo chcesz doświadczyć tego stanu lub zwyczajnie masz już ciśnienie to już jesteś kawowym ćpunem %-D Pijak też jest pijakiem nie dlatego, że czasem mu się wypije w towarzystwie tylko dlatego, że pije głównie dla bani i pije w towarzystwie dla bani %-D

Zawsze wiedziałem, że łatwo mogę się wkręcić w narkotyki jak z nimi zacznę bo są zbyt dobre a jednocześnie skoro są takie dobre to mnie do nich ciągnęło i gdy zacząłem brać pierwsze lepsze gówno dające dobrą banię (gałkę) stałem się ćpunem. Muszę powiedzieć jednak, że nie odrazu stałem się ćpunem, tylko po kilku baniach. W pewnym momencie bardziej zaczęło mi zależeć na przyjemności z bani niż to czego mogę się dzięki tej bani o sobie dowiedzieć <_< I to był decydujący moment w którym stałem się ćpunem %-D Teraz to się przed sobą wogóle nie kryję i ćpam bo to dobra zabawa :-)

Dla mnie ćpanie jest jak masturbacja, przyjemność którą mogę sobie zafundować w wolnej chwili gdy jestem sam, a nawet lepiej bo w małych dawkach można być ćpanym full legal przy ludziach %-D Lubie i to i to i nie czuję już żadnych oporów moralnych przed tymi rzeczami i dobrze mi z tym. Jestem ćpunem :cool: Można też się oszukiwać, że się nie jest ćpunem bo to bo tamto, bo zioło to nie narkotyk, bo gdyby baba wąsy miała... ale już chyba jestem na takie rzeczy zbyt dorosły ;-)
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 325 / 1 / 0
Ćpun to ty założycielu tematu %-D
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 289 / 5 / 0
cpun to strasznie pejoratywne okreslenie. Pewnie, kazdy ma swoje kryteria ale to tak jakby na nieszkodliwa staruszke mowic "stara prukwa"albo "geront" ;-) dla mnie cpuny to ludzie wjebani w cos np w kode, zielsko, H walacy codziennie lub prawie codziennie, a maksymalna przerwa w ich tygoniu to max. tydzien.
Uwaga! Użytkownik blind ghost nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 89 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Teraz »
Mi <cpun> kojazyl sie zawsze z kims wjebanym w dragi po uszy, ale osobicie nie uzywam tego okreslenia i zal m,i sie robi ludzi ktorzy czuja sie wielce obrazeni kiedy ktos tak sie do nich zwroci ,albo tych ktorzy wykłucaja sie czy to okreslenie pozytywne czy negatywne ;/
nunc stans
  • 203 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: kacyk »
wg mnie ćpun to też ktoś uzależniony....mówić na zwykłego jarającego czy biorącego od czasu do czasu coś innego kolesia ćpun to tak jakby mówić alkoholik na kogoś kto lpije raz w miesiącu po wypłacie;/
https://www.youtube.com/watch?v=83y3K0OH2XM
  • 84 / 8 / 0
"Ktoś kto pije raz w miesiącu po wypłacie" to pospolity pijaczyna a nie żaden tam alkoholik. Pijus wręcz lub opój. Alkoholik to taki z problemem egzystencjalnym, rwący włosy w szale trzeźwości, gryzący własną matkę, romantyk. Ćpun to lubi zapodać sobie i innym fazę. Zażyć coś, przeżyć coś przed zaśnięciem, albo po przebudzeniu, skupić się na prowokowanych doznaniach. Przecież to banały, takie ludzkie uwięzione pragnienie wolności odnajdywanej w przyzwyczajeniu.
Uwaga! Użytkownik zielony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 51 / 0
@ zielony bardzo pięknie ująłeś to co siedzi w mojej głowie, jestem takim ćpunem właśnie :blush: :scared: :blush:
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 5299 / 104 / 0
TAK! jestem ćpunem, narkomanem - lekomanem. Lubie Zielone, wale pixy właśnie schodzi DXM.... nie kryje sie z tym. Każdy kto od czasu do czasu "bierze" (jak ja nie lubie tego słowa) jest ćpunem. co z tego że robi to raz na jakiś czas skoro robi to systematycznie? Z resztą... każdy kto pakuje się w dragi rzadko bywa aby tylko jeden jedyny raz spróbował... Ćpuństwo!
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
ODPOWIEDZ
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.