Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 77 / 1 / 0
Chciałem stworzyć wątek dla ludzi, na których psylocybina nie działa/działa bardzo słabo. Przeszukałem sporo wątków i bardzo trudno znaleźć cokolwiek na ten temat a informacje dość sprzeczne. Może znajdę tu podobnie działające mózgi.

Zacznę od tego, że jadłem Psilocybe cubensis w ilościach ponad 5 GR suszonych, jadłem też świeże, oczywiście na pusty żołądek i efekty były ledwo zauważalne, chcę więc spróbować w tym kierunku coś zrobić, może wątek przyda się komuś w przyszłości.

Z tego co udało mi się ustalić za działanie Psilocybiny odpowiada u nas receptor 5-HT2A

Wikipedia:

"Aktywacja 5-HT2A jest głównym mechanizmem działania psychodelików takich jak LSD, psylocyna czy meskalina. Antagonizm wobec 5-HT2A jest obok antagonizmu D2 jednym z mechanizmów działania atypowych leków przeciwpsychotycznych. Regulacja w dół i odwrażliwienie postsynaptycznych receptorów 5-HT2A towarzyszy przyjmowaniu leków przeciwdepresyjnych z grupy selektywnych inhibitorów wychwytu zwrotnego serotoniny (SSRI) - efekt ten zbiega się w czasie z efektem terapeutycznym (zwykle po kilku tygodniach), przypuszcza się więc, że odgrywa rolę w działaniu przeciwdepresyjnym[12]."

Na forum doszukałem się artykułu o wpływie Bacopa Monnieri m.in na 5-HT2A - https://www.duckduckgo.pl/url?sa=t&rct=j&so ... NYSpoAa6sH

Jak czytamy "odwrażliwienie postsynaptycznych receptorów 5-HT2A towarzyszy przyjmowaniu leków przeciwdepresyjnych z grupy selektywnych inhibitorów wychwytu zwrotnego serotoniny (SSRI) -" - Rozumiem, że efekt powinien być podobny u osób długo przyjmujących stymulanty? Częsty wyskok dopaminy.

1- Czy znajdzie się ktoś po długiej przygodzie ze stymulantami przyjmował Psylocybine?
2- Jak teoretycznie ma się do tego długie przyjmowanie mirystycyny?
3- Jak ewetualnie podbić działanie grzyboli?

Zapraszam do dyskusji
  • 3215 / 416 / 0
działanie grzybów możesz podbić inhibitorami MAO
bierzesz jakieś leki czy tak po prostu na Ciebie nie działają ?
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / 1 / 0
nic nie biorę z leków stale.
Jedyny trop to że to (mało 5-HT2A ? ) idzie w parze z zaburzeniami jakie u siebie obserwuje, typu adhd
  • 916 / 170 / 0
Mało receptora 5-HT2A?
„Typu ADHD”
Czyli co dokładnie?
Niech ktoś inny zje te grzyby i zobaczymy czy na niego dziala, myśle że z grzybami coś nie tak. Jak napiszesz dokładnie co ci jest to sprawdzę w internecie.

Co znaczy ledwo wyczuwalne działanie? Napisz raport na 2-3 zdania.
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
  • 77 / 1 / 0
Hej,

Napisałem w nawiasie "Mało receptora 5-HT2A?" bo to oczywiście moje domysły, tak wyczytałem i ktoś na forum zwrócił uwagę na takie podejrzenie, że to charakterystyczne dla porytych mózgów jak mój.

„Typu ADHD” - Typu bo nie chciałem rozpoczynać dyskusji o tym czy istnieje ADHD czy nie zaraz ktoś wyskoczy z tym tekstem, że lekarz który to nazwał sam powiedział, że niema etc. Natomiast wciąż zmagam się od dziecka z faktem podobnych objawów, no i przez lata obserwacji zauważyłem regularność u takich osób jak i u mnie, że książkowo stymulany uspakajają i nie ma zejścia ( AHHD "leczy" się pochodną amfetaminy prawda)

Więc coś z tym neuroprzekaźnictwem mam, jak zwał tak zwał.

Grzyby na pewno dobre i sprawdzałem zarówno suszone jak i świeże więc to nie jedno podejście i nie zbierane z pola, że mogłem pomylić;) Ale tak, będą testy na innych obiektach :P

"Co znaczy ledwo wyczuwalne działanie? Napisz raport na 2-3 zdania."

Cieżko, bo mało fizycznych i czy efekciarskich rzeczy, które można obiektywnie opisać jak po DXM hm.... Ogólnie miałem lekko zaniżony, cięży stan jakby psychiczny ale jednocześnie jaśniejsze, obiektywniejsze widzenie, zdrowszy dystans.
  • 916 / 170 / 0
Żadnych fraktali itp? Pytam o grzyby ponieważ zarodniki mogły być pomylone, lub grzyby hodowane w zbyt ciężkich warunkach. Spróbuj sobie zamówić miprocyne z internetu? Jestem pewien ze zadziała. Wklejam badanie gdzie mierzono jak często jakie narkotyki używane są przez osoby nadużywające „leków” z ADHD. Oczywiście najwiecej stymulanty ale halucynogeny też wśród 16% badanych.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10. ... 012.759858
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
  • 77 / 1 / 0
o wow dzięki zapoznam się!

Nie żadnych fraktali czy nawe czegoś lekko blisko fraktali, np po DXM kocham łatwość wchodzenia w trans, to nic w tę stronę.

Ten od kogo miałem zarodniki normlanie korzysta, myślisz że mogą się az tak różnić? Co do kolejnych prób to mam wspaniała okazję bo będę niebawem w NL
  • 77 / 1 / 0
No i słuchajcie, po jakieś 10 dniach brania Bacopa - grzyby zadziałały. Uważam, że moje badanie to duzy krok dla ludzkości ;) ! Domyślam się, że mało kto ma taki problem ale ktoś na pewno.

Poza tym, mega się ciesze było wspaniale, tylko jednoczesnie tzn. że w "normalnym" trybie mam coś słabo hipotetycznie z tym "5-HT2A"
  • 916 / 170 / 0
Nie jest tak ze zacząłeś od małej dawki by nie poczuć się źle ale brak efektu i dopiero normalna dawka.
  • 77 / 1 / 0
Widzę, że nie dowierzasz :) Mam 32 lata przyjacielu od 16 lat eksperymentuje.

Nie, własnie ta dawka po "cyklu" bacomy była sporo mniejsza od Nie działajacej wcześniej, ta sama grzybnia.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.