Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 451 / 2 / 0
Jak w temacie. Mam jakąś-tam wiedzę teoretyczną na temat psychodelików, ale chodzi mi o konkrety od osób, którym grzybki czy inne kwasy nie są obce, bo chcę się dobrze przygotować do "debiutu".

Jak np ja u siebie zaobserwowałem takie działanie mj/haszu:
ciśnienie - znacznie w dół, raz z ciekawości zmierzyłem: 80/60 (przy standardowym u mnie 140/85)
tętno - wiadomo, szybsze, wprost proporcjonalnie do zjaranego tematu.

To niestety jedyne psychodeliki, z jakimi miałem styczność, hasz raptem kilkanaście razy, mj tysiące ;)
Ważnym aspektem sprawy jest fakt, że mam paskudną nerwicę lękową skupioną na sercu. Nie chcę przeżyć bad tripu związanego ze zdrowiem/umieraniem, bo to jedyny BT jakiego się obawiam. W związku z tym prosiłbym o opinie wg wzoru z mj/haszem. Oczywiście domyślam się, że nikt normalny nie mierzy sobie ciśnienia na grzybach %-D
Ale chodzi mi o wszelakie informacje, jakie posiadacie w tym temacie :)
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 51 / / 0
Z psychodelików które próbowałem znacznie bardziej odczuwalne na ciele jak i pracy serca były fenyloetyloaminy (np 2cp, DOC) niż tryptaminy (np homet).
W ogóle najlepiej podejść do tripa z przekonaniem, że taka mała ilość substancji nie jest w stanie mi zaszkodzić, a odczuwalna tachykardia to tylko złudzenie :D Ja nigdy nie miałem z tym problemów :)
  • 20 / / 0
Też mam/miałem nerwicę lękową (przerwane leczenie samodzielnie, mniej więcej radzę sobie sam, na początku był hardkor), grzybów nie testowałem, 2C-E działało dosyć intensywnie na serce (intensywne dawki - 20mg donosowo ;) ), i był lekki dyskomfort, ale nic strasznego, wizuale były takie, że na nich skupiałem uwagę, a nie jakieś tam serducho :D
BTW: DXM odczuwalnie działało na serce, ale do wytrzymania.
W moim przypadku działa sprawnie połączenie z mj, powoduje "chill-out serca" i zmniejszenie szansy na badtripa, z mj pod ręką bez obaw mogę brać się za fenyloetyloaminy ;) ale to dlatego, że jestem z blantem urodzony, nie musi się sprawdzić w waszych przypadkach.
Brak doświadczeń z tryptaminami jakimikolwiek.
  • 3 / / 0
Jak już pisałeś mj przyśpiesza akcje serca, ale nie na tyle, żeby uszkodzić nawet człowieka z wadą. hasz troche gorzej, ale też bez wiekszych negatywnych wpływów, ale raczej bym ograniczał. Na szczęście grzybków też nie masz się co obawiać :) Mam dość poważną wadę serca, więc nic innego nie sprawdzałem i nie mam zamiaru. Także mj ile wlezie ;P grzybki i hasz też bezpieczne :)
  • 451 / 2 / 0
@up - jeśli mogę wiedzieć - co to za wada? grzybki najbardziej mnie kuszą spośród wszystkich psajko, ale ciągle mam opory. Trochę chujowo byłoby zjechać na haju :] A nawet jeśli nie zjechać, to pierwszy raz z grzybkami, który okazałby się bad tripem na tle zdrowotnym mógłby solidnie zniechęcić :/

E: trawy i haszu się nie boję, jaram je dość systematycznie i tylko raz pikawa mi się zbuntowała, ale to nic strasznego ;)
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2362 / 28 / 0
U mnie wszystkie psychodeliki poza 2C-T-4 podnosiły ciśnienie (jedne więcej, inne mniej), wspomniana wcześniej fenetylamina je obniżała.
Ostatnio zmieniony 06 września 2012 przez derb, łącznie zmieniany 1 raz.
BS
  • 451 / 2 / 0
A to Ci ciekawostka. Zaraz obczaję bardziej co i jak z tą substancją.

E: Z tego, co widzę, to jest stymulujący psychodelik. A stymulowanie =/= obniżanie ciśnienia. Wręcz przeciwnie i to zazwyczaj mocno.
  • 3215 / 416 / 0
Ważnym aspektem sprawy jest fakt, że mam paskudną nerwicę lękową skupioną na sercu.
Po paleniu mj to się nasila ?
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 451 / 2 / 0
To zależy. Jeśli zapalę po wypiciu dwóch-trzech piwek (co i tak lubię bardziej, niż "łyse" działanie mj) to wszystko jest cacy. Jeśli zapalę będąc w 100% trzeźwym bywa różnie, ale przeważnie jakieś niezbyt przyjemne lęki i kołatania, czasem arytmie.
  • 2362 / 28 / 0
boberator pisze:
A to Ci ciekawostka. Zaraz obczaję bardziej co i jak z tą substancją.

E: Z tego, co widzę, to jest stymulujący psychodelik. A stymulowanie =/= obniżanie ciśnienia. Wręcz przeciwnie i to zazwyczaj mocno.
Też mnie to dziwiło, ale kilka razy mierzyłem i na to wychodziło. Nawet jak dorzucałem 2ct4 do innego psychodelika np po 2-3 godzinach to po załadowaniu się t4 podwyższone ciśnienie spadało do normy;p
BS
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.