Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 9460 / 1855 / 2
„Terapia szokowa”, czyli agoniści receptor 5-HT2A w leczeniu
depresji i lęku
1
Joanna Stefaniuk
1Wydział Farmaceutyczny z O.A.M., Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
e-mail: joanna.stefaniuk@op.pl
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 370 / 37 / 0
Warto zaznaczyć, że narkomani nie powinni przeprowadzać na sobie ani na innych tego typu terapii.
Winne one się odbywać pod okiem eksperta z wiedzą na temat psychoterapii, farmakologii oraz wpływie używek na człowieka (fizycznym i psychicznym) oraz po dokładnym przebadaniu delikwenta
  • 1290 / 366 / 0
To dlatego jestem taki zdrowy, a z setke albo wiecej kwasow zjadlem.
  • 239 / 51 / 0
ja sie wyleczylem z depresji tripen DXM+trawa ale chjj z tego bo dzis i tak wale opiaty i klony
ja nawet nie chodze
ja latam
  • 5 / 1 / 0
https://youtu.be/QNFhveAhsII

Tutaj można też wiele się na ten temat dowiedzieć. Poruszane są tematy konkretnych badań i eksperymentów, które fajnie i łatwo pokazują działanie psychodelikow na różne zaburzenia psychiczne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.