Dział poświęcony wszystkim izomerom efedryny, także pseudoefedrynie.
Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 559 / 39 / 0
pseudoefedryna to gówno. Kiedyś brałam - przy pierwszych 4 razach na mnie działało wyraźnie pobudzająco. Później tolerka, niestety albo stety, się nagle zwiększyła i czy brałam całą paczkę, czy pół, to powodowała u mnie straszliwą senność i czułam się, jakbym się czymś zatruła. Od tamtej pory tego syfu nie dotykam. Jeśli ktoś chce stymulacji, to niech się trzyma od pseudoefki z daleka. No chyba, że ktoś chce się bawić w syntezę metkata.
Uwaga! Użytkownik meme nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 108 / 6 / 0
No i znalazła się odpowiedź na pytanie skąd się biorą w okolicy puste paczki po sudafedach, actifadach i aspalenach :D No, a tak nawiązując nie wiem czemu ale dorzucałem to do kody jakoś bardziej mi się podobało. Sama też spoko, ale jakoś krótko działało.
Uwaga! Użytkownik Nupidron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 559 / 39 / 0
Miks pseudoefedryny z kodeiną to największe marnotrawstwo, jakie usłyszałam. pseudoefka jest bardzo słaba i bardzo często nie działa. No i warto dodać, szybko rośnie na nią tolerka. Jak chciałeś uzyskać bardzo lekkiego speedballa, to Ci się nie udało. Ogólnie jest to wielkie marnotrawstwo kodeiny, jak i pseudo, z której można zrobić kota.
Uwaga! Użytkownik meme nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 207 / 16 / 0
Dobre to chyba tylko na katar.
  • 10 / / 0
Jak tussipect był jeszcze bez recepty, to się jadło opakowanie na 2, tylko, że tam była efedryna. Z kolei kiedyś wziąłem nieprzerobiony acatar, bo chciałem tylko się pobudzić, bez euforii i zjazdu (akurat grałem koncert), nie nadaję się to w roli amfy...
  • 4 / / 0
pseudoefka jest w miarę dobra na jakieś pierwsze 2/3 razy, potem albo wcale nie działa, albo nie tak jak powinna, przynajmniej u mnie ;) no i cena też pozostawia wiele do życzenia
  • 1823 / 104 / 20
Nie wiem czy jest jeszcze dostępna jakakolwiek wersja pseudoefedryny retard. Ale kiedyś zjadłem dwa opakowania leku disophrol retard(łącznie 1920mg psefki) i przez dwa dni chodziłem naćpany %-D I to nie dość że było mi przyjemnie i miło to jeszcze spałem normalnie, nie to co po np. amfetaminie. Cały czas czułem lekką euforię, miałem lepszą wydolność, lepiej ogarniałem matematyczne sprawy, lepiej mi się rozmawiało i byłem bardziej pewny siebie, do tego sen też był bardzo przyjemny, lekki, właściwie to był półsen ale przyjemny i wstałem wyspany. Także wtedy zjadając dwa opakowania psefki retard zapewniłem sobie dwa dni dobrej bomby :D. Niestety innym razem wziąłem dwa opakowania Apselanu po nieprzespanej nocce w pracy i co prawda stymulacja i euforia była, ale już nie tak długa i nie tak przyjemna i nie tak mocna. Wydaje mi się że wszystko dzięki temu że w disophrolu psefka była o przedłużonym uwalnianiu.
Co też fajne jedno opakowanie disophrolu kosztowało mnie 2.98zł!(jakaś promocja w aptece) a tabletki smakowały jak słodkie cukierki :D
niestety ten lek jest już wycofany z obrotu. :-/
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 43 / 1 / 0
Czy na kogoś z was pseudoefedryna działa uspokajająco? Gdy zjem 3 tabletki Sudafedu to czuję taki błogi spokój - nawet leżenie i patrzenie w ścianę jest dla mnie bardzo przyjemne. Koncentracja jest na wysokim poziomie, a nastrój mam świetny przez kilka godzin, potem drastycznie spada. Ogólnie działa na mnie trochę jak opiaty. W sumie podejrzewam, że mam ADHD, no ale wyczytałem że pseudoefedryna wyrzuca jedynie noradrenalinę, ale już nie wpływa na dopaminę. Czy to prawda? Teraz już sam nie wiem, może po prostu działa na mnie tak specyficznie?
  • 1823 / 104 / 20
Na mnie też troche działała w ten sposób, jak zjadłem opakowanie apselanu to glownie leżałem w objęciach błgości i uspokojenia na łóżku.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 44 / 1 / 0
@Xardas - mam dokładnie to samo. pseudoefedrynę zażywam często na katar, a ta błogość jest przyjemnym efektem ubocznym. ostatnio zażyłem sudafed, zapomniałem o tym, i w autobusie złapałem się na tym, że jestem bardzo spokojny i zadowolony (co mi się często nie zdarza). dopiero po chwili się zorientowałem skąd te uczucia, hehe. ta teoria z ADHD wydaje mi się prawdopodobna - na co dzień mam duże problemy z koncentracją i jestem podenerwowany, a po każdym stymulancie czuję totalny spokój.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.