Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Mój psychiatra przepisujemi ostatnio coraz większe dawki. Bardzo mnie to zastanawia ponieważ czuję się coraz bardziej uzależniony. Boje sie że będzie jeszcze gorzej jak będę chcial odstawiać. Mówiłem mu o tym samym problemie lecz twierdzi, ze przepisze mi jeszcze jeden dodatkowy lek. Jak to jest u was?
  • 549 / 175 / 0
Przepisuje większe dawki CZEGO? Jeśli to coś innego, niż benzo czy opio lub ewentualnie metylofenidat, to raczej nie ma się czego bać
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 2801 / 360 / 0
Dokładnie napisz jakie leki Ci przepisuje i w jakich dawkach i co jest powodem leków jak i zwiekszenia dawek ?
  • 4 / 1 / 0
12 czerwca 2022badzingla pisze:
Przepisuje większe dawki CZEGO? Jeśli to coś innego, niż benzo czy opio lub ewentualnie metylofenidat, to raczej nie ma się czego bać
Czemu metylofenidat? Możesz uzasadnić?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.