Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Siemka zamówiłam ostatnio 1g kamyka do paczkomatu no i generalnie stoi. na początku wszystko ładnie szybko szło i w końcu po przyjęciu w jednym centrum status paczki zmienił się na „W trasie” paczka jest już w tej trasie od środy 01.28 od godziny 18. Dzisiaj zobaczyłam że paczka znowu jest „W trasie” tzn. że jest jakby 2 komunikat o tym że jest w trasie od dzisiaj od 19:50. Myślicie że maja po prostu dużo roboty czy lepiej sobie odpuścić? Trochę się z koleżanką nastraszyłyśmy i czytałyśmy trochę tu na forum lub tez znajomy nam mówił że ostatnio było jakieś zatrzymanie dilera i przez to jest więcej kontroli w sortowniach. Mam nadzieję że to co napisałam jest w miarę zrozumiałe gdyż nie potrafię tutaj załączyć zdjęcia. Pozdrawiam
  • 5 / / 0
Czy ktoś może zaktualizować najbezpieczniejszy sposób na zamówienie czegoś z Polski? Paczkomat? Orlen paczka? Vinted? Jak najlepiej?
  • 80 / 12 / 0
Aktualnie zarówno w darknecie oraz clearnecie w temacie preferowanych przewoźników króluje lider na naszym rynku, czyli stary dobry InPost. Czy zmieniło się coś w temacie BHP składania zamówień? Podejrzewam, że niewiele. Należy trzymać się kilku zasad:

- Nie zamawiać na własne dane
- Zakładać jednorazowe maile pod zamówienie
- Weryfikację podczas tworzenia konta przeprowadzać za pomocą jednorazowego nr telefonu (odpowiednie serwisy w tym pomogą)
- Korzystać najlepiej systemów operacyjnych specjalizujących się w anonimowości jak Whonix, lub TailsOS
- Używać sieci TOR oraz VPN do łączenia z siecią
- Płatność dokonywać przy pomocy kryptowaluty XMR z oddzielnego portfela
  • 5241 / 941 / 0
Czy ktoś ma pewne info jak to wygląda dpd Pick up i zamówieniem do punktu. Czy kod odbioru przychodzi na @ i nr.tel czy jest tak że tylko albo na maila albo na nr.tel. Bardzo byłby wdzięczy jakby ktoś miał pewne info w tej kwestii.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 2236 / 281 / 0
dowód osobisty i kod
  • 5241 / 941 / 0
@nCuX nie o to mi chodzi... Myślałem że jasno napisałem. Czy kod przychodzi i na email i na nr.tel czy tylko na jedno?
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 2236 / 281 / 0
mi przychodziło do aplikacji dpd nie sms
  • 5241 / 941 / 0
To wiem jak wygląda z automatem paczkowym i aplikacja, jednak nie jasne jest dla mnie gdybym wybrał punkt dpd i nie instalował aplikacji czy kod przyjdzie na maila. O to mi konkretnie chodzi, bo nie jestem pewien czy wysyłają powiadomienie zarówno na maila jak i nr.tel tak jak InPost, czy tylko na nr.tel albo maila bo pamiętam że kiedyś gdzieś wyczytałem takie info, szukałem teraz i nie mogę znaleźć.. a w pewnym temacie na forum ktoś napisał że wysyłają zawsze na maila i chciałbym to potwierdzic w 100%. Mam kryzysowa sytuację i nie chciałbym akcji i przypału że kod przyjdzie tylko na nr.tel(lewy) i nie bede miał jak odebrać paki. No jaśniej się nie da.
  • 1 / / 0
Z tego co wyczytałam to kod powinien przyjść na sms i maila jednocześnie, a nie tylko na jedno z tych. Aplikacja ponoć nie jest konieczna, ale ciezko znalezc jakies sensowne info. Wszędzie jest o apce i jaka to ona niby super. Zawsze pozostaje skoczyć do takiego punktu i sie dowiedzieć.

duckduckgo AI wypluło tylko tyle:
Paczki DPD nie da się odebrać całkowicie bez żadnego kodu. Jeśli zgubiłeś wiadomość lub jej nie otrzymałeś, skorzystaj z poniższych rozwiązań, aby ją odzyskać:

DPD
Weryfikacja w aplikacji: Zainstaluj DPD Mobile – po zalogowaniu numerem telefonu powiązanym z przesyłką zobaczysz szczegóowy kod odbioru lub otworzysz skrytkę zdalnie.
Ponowne wysłanie kodu: Wejdź na stronę DPD Śledzenie Przesyłek i spróbuj ponownie wysłać kod SMS na swój numer lub skontaktuj się z Biurem Obsługi Klienta.
Odbiór osobisty w punkcie: Jeśli paczka czeka w punkcie DPD Pickup, możesz ją odebrać okazując kurierowi lub pracownikowi punktu dokument tożsamości ze zdjęciem, podając dodatkowo numer przesyłki.

Moze chociaz w małym stopniu pomoże to jakoś
  • 207 / 38 / 0
Ostatnio zamawiałem buty z neta (panie władzo, jakie narkotyki). Kod z DPD przychodzi zarówno na maila, jak i telefon.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2026 przez przekletykozisyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik przekletykozisyn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.