Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam,
mam taki mały problem a mianowicie kolega przywiózł mi kilka opakowań psylocybinowych trufli. A dokładnie - http://92.48.206.81/~tatanka/tatankasho ... cts_id=278 . Żeby łatwiej było je przewieźć rozpakował je i włożył wszystkie razem do jednego pudelka. I tak moje grzybki podróżowały przez trzy dni, rozpakowane i bez odpowiedniej temperatury(w smart shopach są przechowywane w lodówkach) Moje pytanie to: czy na pewno wszystko z nimi w porządku??
Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik avery nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Proszę o pomoc,bo mam naprawdę straszny dylemat...
Uwaga! Użytkownik avery nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
kilka dni im nie zaszkodzi, kilkanascie byc moze juz bedzie za duzo. zatem smacznego i pozdro z amsterdamu. 10g powinno cie porobic
  • 3 / / 0
Mam pytanie, dostałem od kumpla ostatnio trufle z holandii, nie wiem dokładnie jaka to odmiana. Miał je od marca, przechowywał w ciemnym i suchym miejscu. Dostałem je wczoraj, nie wyglądają na spleśniałe ani zgnite, pachną dośc dziwnie, jak ziemia + karma dla ryb.
Wyglądają tak:
[ external image ]

Są miękkie i takie hmm.. "gumowe"

Myślicie że nadają się do jedzenia?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.