Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 232 / 8 / 0
Siema. Otóż od dłuższego czasu miewam dziwne problemy ze wzrokiem. W polu widzenia latają mi różne włoski, muszki, mój wzrok również często się 'zawiesza' otóż przy patrzeniu czy to oczy czy to mózg każą mi się gapić w jedno miejsce, gdzie w trakcie tego patrzenia moja ostrość prawie całkowicie znika, obraz jest nie jest ostry, mam wrażenie widzenia przez szybę/mgłę. Do tego mam 'halucynacje' np. patrząc na coś, dostrzegam różne rzeczy, figury, kolory etc. No. spojrzę na lampkę nocną i odwrócę wzrok, to ta lampka mi się odbiję w oczach w momencie gdzie indziej spojrzę. Na początku myślałem, że to derealizacja, ale żadne objawy prócz oczu się z derelką nie pokrywają. Nie mam jakiegoś wrażenia nie bycia w swoim ciele czy też otoczeniu. Dodam, że strasznie mnie drażni światło, zwłaszcza naturalne, praktycznie cały czas chodzę z przymrożonymi oczami. Byłem u dwóch okulistów i żaden nic nie wykrył, poza lekką wadą wzroku, oczy mam jak lotnik. Nie wiem co to za fant, naprawdę jet to drażniące, moje widzenie całkowicie się zmieniło. Również od dnia przeziębienia ostro piszczy mi w uszach..
Palę ino marihuanę. Liczę na jakieś odpowiedzi.
  • 405 / 2 / 0
HPPD
  • 232 / 8 / 0
Te haluny owszem, ale co z tą ostrością w trakcie patrzenia, również hppd?

Dawniej jak robiłem zeza, to widziałem podwójnie, teraz jak robię zeza nie widzę nic, wszystkiemu brakuje ostro sci.
  • 827 / 3 / 0
Bardzo dużo możliwości, ale HPPD?! Szybka diagnoza… ;] Prowadzisz zdrowy tryb życia? Wysypiasz się? Odżywiasz odpowiednio? Nie chce wyrokować, ale możliwości jest bardzo wiele, nerwica?
Miej dystans
  • 232 / 8 / 0
emerx pisze:
Bardzo dużo możliwości, ale HPPD?! Szybka diagnoza… ;] Prowadzisz zdrowy tryb życia? Wysypiasz się? Odżywiasz odpowiednio? Nie chce wyrokować, ale możliwości jest bardzo wiele, nerwica?
Ogólnie na zdrowie nie narzekam. Odżywiam się dobrze, szitu nie jadam, wysypiać się również wysypiam. Dodam, że czasem czuję nie pokój i lęk i mam fioła na punkcie swojego zdrowia, ciągle mam wrażenie, że niedługo na coś zachoruję etc. Nerwica, może to coś mieć wspólnego z tą ostrością?
  • 827 / 3 / 0
Tak to jest możliwe – ale to jest tylko jedna opcja. Przede wszystkim odstaw mj, nie nakręcaj się! (spokoju ducha :)), jak tylko to możliwe idź do dobrego lekarza i opisz mu wszystkie symptomy. Swoją drogą, objawy są na tym samym poziomie czy wieksze/mniejsze zależnie od pory dnia, sytuacji i tp?
Ostatnio zmieniony 03 listopada 2011 przez emerx, łącznie zmieniany 1 raz.
Miej dystans
  • 2428 / 90 / 0
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 232 / 8 / 0
emerx pisze:
Tak to jest możliwe – ale to jest tylko jedna opcja. Przede wszystkim odstaw MJ, nie nakręcaj się! (spokoju ducha :)), jak tylko to możliwe idź do dobrego lekarza i opisz mu wszystkie symptomy. Swoją drogą, objawy są na tym samym poziomie czy wieksze/mniejsze zależnie od pory dnia, sytuacji i tp?
No z tym niepaleniem to problem będzie, bo ostatnio mam ostre ciągi. :P

Wiesz, najgorzej jest gdy wypije albo się spalę, wtedy znacznie widzę spadek ostrości. Do tego rano przy stawianiu z łóżka, mam wrażenie jakby na moich oczach były jakieś kropelki, a oko jest suche. Jakieś sugestie?
  • 8 / / 0
Kup sztuczne łzy np. Artelac. Poszperaj w necie o naturalnych rzeczach poprawiających wzrok np. Jagody - wpierdalali je nawet piloci podczas WW2.

Ogranicz wszelkie monitory, stosuj ćwiczenia koordynujące wzrok -> http://www.mioduchowski.org/oczy.htm

Idź do okulisty ?
  • 232 / 8 / 0
X0R, czytaj temat. byłem u dwóch okulistów i żaden nic nie stwierdził poza wadą 0,5, która jest w ogóle nie zauważalna. dodam, że przez ostatnie dni widzę podczas zamkniętych oczów różne figury, gwiazdki, kolory, światełka migające. przy otwartych również się to zdarzy, mam wrazenie jakby jakiś cień mi mignął przed oczami, do tego mam czasem wraeznie jakby rzeczy np po pokoju się poruszały, falowały, ale to wszystko trwa ułamek sekundy. Albo to leży w psychice albo coś nie tak w głowie.(Nie psychika).
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".