dzis zaczynam z buspironem http://www.egis.pl/uploads/tx_egis/Spamilan.pdf zajrzalem na ulotke i widze ze max dawka dobowa to 45mg a wszyscy tu po 60mg wcinaja ... ???
Hey ho, here we go
Ever so high.
again and again
tu nie we wstawaniu problem ... :)
buspirone 3x5mg pomaga
Mirtazapine (http://en.wikipedia.org/wiki/Mirtazapine) nie pomogla ...
wiesz co mi najbardziej odpowiadalo ?
sertraline 150mg
buspirone 10mg x3/dobe
baclofen 70 mg na dobe
mirtazapine 15mg wieczorem do spania
i w takiej kuracji to qrwa swiat byl piekny ale moj lekarz zapewne by tego nie pochwalil (ale nie bede sie pytac;) )
wiec zmienilem nieco strategie
no i sobie lykam 50mg sertraliny (a reszte odkladam na czarna godzine)
i do tego baclofen 3x5mg bez zgody lekarza :D
i wcale nie jest dobrze ale nie jest tez tragicznie cos sie dzieje bylem sobie na kilku spotkaniach z psychologiem ale mnie kobita rozwalila (pierdolami nie z tej ziemi do tego ma ciezki akcent prosto z hiszpani) i olalem sprawe za to czytam sobie spokojnie ksiazki na temat i staram sie nie cpac no i byle do wiosny ... qrde
again and again
leki tu wypisuje mi rodzinny lekarz (ktora nie chce pisac zadnych lekow) a psycholog jakas zjebana ... ;) pewnie jak mnie gp zreferuje ponownie do psychola to mi juz tym razem nie odmowia ;)
Cyproheptadine
Yohimbine
Bromocriptine
Ginko biloba
Kytril
Zaglebialem sie ostatnio w ten temat, znalazlem forum brytyjskich(chyba) lekarzy. Watek polegal na wymianie
doswiadczen w leczeniu wlasnie skutka ubocznego ssri o ktorym mowa w temacie. Obiecujace wydaja sie byc srodki ktrore wymienilem powyzej.
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.