twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dezerter11 »
No to jak w końcu? Może być HPS 400W w boxie 50cm x50cm?
Uwaga! Użytkownik dezerter11 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 375 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: obin »
ja bym dal 250w :P wg kalkulatora powinienes miec optymalnie 12500 Lumenów a ta 400 ma jak napisales 55000 lumenów? wiec troche wiecej hehe
Ostatnio zmieniony 26 grudnia 2007 przez obin, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik obin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12438

Tutaj Spam ma prawie taką samą powierzchnie i ma hps 150w
rosnie mu pięknie więc wątpie zeby 250 duzo tutaj pomogło za to napewno dolozy problemu w postaci temperatury
wiec nie ma co przesadzac
  • 375 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: obin »
i tak bym dał 250 :) to ze jest gdzies dobrze nie znaczy ze nie moze byc lepie xD
Uwaga! Użytkownik obin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
jesli poprzez "lepiej" masz namysli tylko plon to faktycznie bedzie lepiej o jakies 10% (troche bez sensu skoro moc lampy zwiekszasz o 66%)

a jesli do swojego lepiej podciagniesz zuzycie pradu, temperature, problemy techniczne (z dodatkowymi wiatrakami i zasilaczami do nich) to nie bedzie lepiej
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dezerter11 »
Wynalazłem na allegro taką lampę. Jest ona wg. Was dobra i bezpieczna? http://allegro.pl/item286440339_lampa_s ... _150w.html
Uwaga! Użytkownik dezerter11 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).