Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 642 / 18 / 7
Dokładnie @anon.
PRL-8-53 działa bardzo subtelnie jego działanie nie jest tak wyraźnie wyczuwalne.
Nie zmienia świadomości, ja nawet tego bosta nie czuję w dawkach około 5 mg.
Za to znacząco wpływa na pamięć, tą długoterminową. Pamiętam np. numery telefonów, które wczoraj użyałem jednorazowo. Kolejny tydzień za mną po przerwie.
Dziś może zmiksuje go z centrofenoksyną. :)
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 642 / 18 / 7
Działanie tego specyfiku jest bardzo subtelne. W przeciwieństwie do innych nie czuję żadnego uderzenia/zwiększonej motywacji.
Substancje ta działa w moim przypadku wyłącznie na pamięć i krótkotrawłą i długotrwałą. Wspomnienia przywoływane są w postaci obrazow, dużo lepiej też zapamiętuję się rzeczy ze słuchu.
Miks z centrofenoksyną nie jest synergiczny. Śmiało można łączyć z lekkimi stymulantami ( w moim wypadku EPH).
Negatywnych efektów nie uświadczyłem żadnych.
Biorę przez 2 tygodnie. Dawki to 10 - 15 mg. Wszystko podjęzykowo, jedna dawka z rana.
Proszę o scalenie. :-)
  • 110 / 5 / 0
brałem kilka razy ale nie odczułem jakiegoś niesamowitego efektu lekka stymulacja
Tłum duży, ale ludzi niewielu
  • 642 / 18 / 7
No, własnie ja nawet tej stymulacji nie czułem. Wczoraj skończyłem 250 mg.
I spodobalo mi się. Po dłuższym czasie stosowania działanie się nasila do pewnego momentu.
Wiedza, rzeczywiście pojawia się w postaci takich flashbacków.
Mi zawsze przypominała się sytuacja w jakiej czegoś się dowiadywałem.
Choć stosunek cena/działania jest zbyt wysoki jak dla mnie, ale na pewno w przyszłości jeszcze spróbuję.
  • 1425 / 80 / 0
9 stron, a tak niewiele info, zastanawiam się, czy nie kupić tego na przerwę między noopeptem.
  • 642 / 18 / 7
@hess
A co chcesz wiedzieć więcej. Zadań konkretne pytania to Ci odpowiem. ;)
  • 1425 / 80 / 0
^ np. jak możliwości społeczne? Duża poprawa? Porównanie do nopeptu?

Bo np. noopept trochę poprawia tą kwestię, ale nie w stopniu jakbym tego chciał, a dodatkowo w pewnych sytuacjach pogarsza (w tych w których i tak jest źle noop pogorszy, pewnie jest to efekt stymulacji delikatnej-zniecierpliwienia).
  • 642 / 18 / 7
@hess
Nie zauważyłem znaczącego wpływu na tą sferę. Może delikatnie podniesiona pewność siebie.
Po noopepcie miałem tak samo jak Ty piszesz.
  • 1425 / 80 / 0
Czyli wpływ w sferze socjalnej podobny/zbliżony do noopa.
  • 708 / 24 / 0
Dla mnie nie, bardziej doły jakieś łapałem ale może dlatego że na mnie standardowe działki słabo działają i musiałem zawyżać trochę ,wg mnie najlepiej działa z Colurecatamem .Ogólnie samą to słabiej ja oceniam od nopa i suni.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).