Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 324 / 67 / 0
Ja jeździłem codziennie do pracy, nie długi dystans bo w dwie strony 5km ale w drodze powrotnej musiałem wyjechać pod bardzo stromą górę i wypacałem dzięki temu dużo i waga jakoś w góre nie poszła.
czas zwolnić
  • 329 / 33 / 0
Jakby przyladowal trzy dni po 150mg, to czy czwartego dnia wystąpi znaczne obniżenie nastroju, senność i zmęczenie? Taki mini kac? Po Phenibut to juz po dwóch dniach tak jest, a jako to z prega wyglada?
  • 50 / 8 / 0
11 listopada 2023Piolun pisze:
Jak spowolnić lub powstrzymać tudzież uniknąć przybierania na wadze, biorąc pregabalinę? To ważne gdyż wygląd ma istotny wpływ na moją samoocenę w kontekście kondycji psychicznej.. Miałem nadwagę, udało się dzięki wytrwałości dużo w tym temacie zmienić. Teraz zmieniłem pracę, w związku z tym uległy zaostrzeniu stany lękowe i wróciłem do pregabaliny żeby w miarę normalnie funkcjonować bo to co się dzieje ze mną bez wsparcia farmakologicznego to istny dramat, który zrozumie tylko ktoś kto ma zaburzenia lękowe
Na to przybieranie na wadze też nie ma reguły, mi się nie udało, biorę mniej więcej od maja tego roku, numerek na wadze ciągle ten sam, a chciałbym większy, no ale mocna praca fizyczna pewnie swoje robi.
Prega też podwyższa uczucie łaknienia, czasem załącza się gastro, miej to na uwadze i jak już to zapychaj się czymś zdrowszym niż ciastka. Objętościowo warzywa i owoce, orzechy etc etc
smile junkie
  • 5774 / 1182 / 43
14 listopada 2023FotherMucker pisze:
Jakby przyladowal trzy dni po 150mg, to czy czwartego dnia wystąpi znaczne obniżenie nastroju, senność i zmęczenie? Taki mini kac? Po Phenibut to juz po dwóch dniach tak jest, a jako to z prega wyglada?
Nie ma takiego czegoś po predze.
Po baklofenie i fenibucie jest.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 329 / 33 / 0
Panowie idzie teraz wyhaczyc pregabaline z serwisów ereptowych? Ponoć weszła jakaś ustawa, że mają ograniczyć wypisywanie recept na psychotropy. Dzwoniłem dziś do rodzinnego bo chciałem tramal 50 do roboty, praca na kolanach i rwa kulszowa się odzywa i lipa nie chciała ogarnąć tematu a zawsze bez problemu co pół roku dostawałem paczuszkę.
  • 506 / 110 / 0
Pregi to chyba.nie dotyczy
  • 927 / 289 / 5
15 listopada 2023FotherMucker pisze:
wypisywanie recept na psychotropy.
Zgodnie z obecnie obowiązującymi wykazami i przepisami pregabalina to nie psychotrop, środek odurzający ani prekursor kategorii 1. A to tych trzech grup tyczyło się rozporządzenie o którym mówisz.
(Dz.U. 2023 poz. 1368).
https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dzie ... h-18747849 - tutaj jest uaktualniany wykaz substancji psychotropowych, środków odurzających oraz nowych substancji psychoaktywnych. I jak na razie nie ma na nim pregabaliny
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 7 / 1 / 0
06 lutego 2023Diux pisze:
Powiedzcie mi drodzy przyjaciele czy jest możliwe żeby pregabalina blokowała odurzające działanie alko?

Jak wyzeruje sobie czteropak na czystko to po godzinie jestem taki najebany że usypiam.
Natomiast gdy wezmę sobie 25mg baclofenu i 300mg pregabaliny to taki czteropak nic na mnie nie robi... Czuję się jakbym wypił max jednego browara.

Miał ktoś tak? Czy może jestem tylko wyjątkiem?
Mam podobne wrażenia. Pijąc piwa i zarzucając sobie do nich prege jakby to były draże to zajebiscie mnie stymulowało i działało euforyzujaco. Zajebiscie szła praca w ogrodzie i pełna motywacja i przyjemność z działania w letnim słońcu.

Oczywiście nie zdawałem sobie sprawy z tego czym grozi takie nadużywaniem pregi bo byłem przekonany że nie uzależnia... w momencie naglego braku leku zespół odstawienny masakryczny. Ledwo alkohol był w stanie go stłumić ale to tylko na czas by pójść do apteki po prege.

Teraz, po dwoch latach od zażywania mam do niej szacunek. Zszedłem do terepatycznego zażywania 300mg na dobę i marzy mi się jej odstawienie, a zarazem się go obawiam.

Mam mieszane odczucia do tego leku. Myślę że nie jest on dla każdego.
  • 340 / 52 / 0
Stosuję pregabalinę 2 x na dobę po 150 mg (rano i wieczorem) Czasem mam mega skrajnie trudne sytuacje np. rano tuż po przebudzeniu i wiem że ta 150 nie pomoże i włączam 0,5 mg alprazolamu, Wedy czuję że odzyskuję kontrolę i względny spokój (nie chcę więcej bo muszę być w pracy trzeźwy) Pytanie: Czy mając powyższe na uwadze, biorąc alprazolam podbijam tolerancję na działanie pregabaliny a w rezultacie na jej słabsze działanie?
  • 927 / 289 / 5
@Piolun alprazolam działa na receptory gaba-a, natomiast pregabalina działa na kanały wapniowe. Tolerancja krzyżowa nie zachodzi między tymi substancjami.
Czyli odpowiedź na twoje pytanie brzmi: ani nie podbijasz tolerancji na pregabalinę ani nie osłabiasz jej działania
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.