Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
2) Pięć punktów dla gryffindoru
Nie brałem donosowo, ale raczej nieprzyjemne spływy, bo ochydna w smaku.
I thought I was someone else, someone good
26 listopada 2021mechwalesa88 pisze: A czy ktoś z was będać na 150mg zauważył to puchnięcie, czy to przy większych dawkach wystepuje? Jeśli już
Musiałem leżeć tak żeby mieć podłożone coś pod szyję, żeby mieć głowę skierowaną w górę(względem ciała), albo przyajmniej na płasko. Wtedy jeszcze nie wiedziałem od czego tak mam, dopiero na forum znalazłem info o takich ubokach pregi.
Ale są też ludzie którzy puchną po 150 mg
Moim osobistym zdaniem to też zależy. Zatrzymanie wody w organizmie często związane jest z pracą hormonów oraz pracą układu krążenia, więc jak napierdalasz równocześnie jakieś dragi albo leki które to wszystko zaburzają , to wówczas TO konkretne działanie uboczne pregi, może być bardziej uwydatnione.. Ale to mój osobisty wniosek niczym nie podparty.
26 listopada 2021meczaa1 pisze: A co daje wciąganie nosem pregabaliny?
W temacie samej pregabaliny, Największa dawka jaką przyjąłem oralnie to ok 1,5 g, i byłem po tym po prostu napierdolony. Przyjemnie, bez helikoptera, wyjebka totalna, chillout. Ale zrobiłem tak raz, bo nie spodobało mi się to na tyle żeby się tak częściej bawić, dość drogo zresztą. Wkurwia mnie niesamowicie to że zmniejsza libido. Wkurwia mnie to że często przez nią gorzej widzę, czasem podwójnie, muszę skupić mocno wzrok żeby widzieć wyraźnie.
Potencjał terapeutyczny ma cudowny ,jadłem 300 dziennie (GAD). Dopóki jeszcze trzymałem się poprawnej terapii
1. Leczy kaca - ALE NIE objawy somatyczne kaca. Ale te psychiczne, ten zjebany niepokój, "kaca moralnego", ew. lęki też pomaga zmniejszyć. Najlepiej zażyć zaraz po obudzeniu albo jak ktoś się obudzi kilka godzin przed wstanięciem, bo go suszy jak sam skurwysyn (kto nigdy nie pił wódki nie wie jak na prawdę smakuje woda
2. Pomaga fhuj przetrwać zjazd po stimach, zwłaszcza jeśli tego dnia musisz iść np do pracy. Wtedy takie 600 na start mi na pewno (pomijam uzupełnienie płynów elektrolitów, czy innych leków) pomoże przeżyć. A w kieszeni zawsze mam blister , i jak czuję że nadchodzi kryzys w ciągu dnia (oczywiście też psychiczny, nie somatyczny) to warto mieć to cudo pod ręką.
3. Dobrze się miksuje z trawą, również elimiuje ewentualne schizy, dzięki czemu można wyciągnąć z danego doświadczenia jak najwięcej pozytywów.
4. W moim odczuciu jest delikatnym antagonistą beta ketonów, ale to może placebo albo coś innego. Mimo to przy używaniu ze stymulantami (w normalnych dawkach 300/d, czasem 450), to ta stymulacja nie jest taka hmm... agresywna. Ale zależy co kto lubi :D
5. Uzupełnia się dobrze z benzo. Zarówno jak chcesz się rozpłynąć - wzmacnia ten efekt. I zarówno jak chcesz normalnie funkcjonować po niższych dawkach, to spoko jest to że aktywniejsze są niższe dawki różnego benzo (którego przypominam powinno się brać zawsze najniższą skuteczną dawkę XDDD), więc prega pozwala mi używać faktycznie niższej dawki np klorazepanu, albo lorazepamu, przy tej samej skuteczności. Co jest dla mnie akurat dużym plusem, bo nie chciałbym bardzo wpaść w benzo nałóg.
6. I coś tam jeszcze bla bla pewnie bym znalazł ale lece w kime
ZDRÓWKA!! <3
Czy jeśli wzięłabym załóżmy ok. 8:00 900 mg, ona działa około 6 h, czyli do 14:00.
Czy jeśli o 16:00 wzięłabym większą dawkę, załóżmy 1050 mg, to dobrze poklepie?
Z góry dzięki za odpowiedź, nie chce jej marnować po prostu
Skąd te mikro-odcinki w momencie spożywania rekreacyjnego pregabaliny?
Mam na myśli niekontrolowane, bezwarunkowe odcinki prądu, podobne do charakterystycznego noddingu po opio (fakt, akurat był miks i z tramadolem i z kodeiną), ale brana solo również to generuje. Jest to moment, w którym jeśli owa odcinka nastąpi, a jesteśmy akurat w środku konwersacji z kimś, trzymając telefon w ręku, zwyczajnie wypada on nam z ręki. To samo tyczy się zwykłego siedzenia. Siedząc opartym o sofę, głowa potrafi się samoistnie na chwilę odłączyć i "spaść". Jeśli do przodu, to pół biedy. Kiedy leci do tyłu, to najpewniej zaliczymy baranka w ścianę. (Nie pytajcie skąd wiem
Kolejna rzecz, to równie niekontrolowane drgawki, porównałabym je do tych, których doświadczany podczas zasypiania, charakterystycznie podskakujemy wtedy na łóżku, bądź jak śni się nam, że spadamy i w pewnym momencie "podskakujemy" aż w momencie wybudzenia.
To właśnie ofiaruje mi pregaba. Nie sądzę, aby to było jakieś poważne, jednakże chciałabym to zrozumieć z medycznego punktu widzenia.
A wracając: z tą różnicą, że właśnie nie śpię i nie jest to komfortowe, gdy coś oglądam, a nagle tracę wątek i z tym "wzdrugnięciem" egzystuję, dopóki prega krąży.
Any ideas? Jak ten mechanizm działa?
Dzienkuwa za odpowiedź.
proszę bardzo ,myślę że ten mechanizm
Pregabalina wywiera swoje działanie wobec kanałów jonowych,
Kanały jonowe” w błonie neuronów otwierają się i zamykają, co powoduje regulowane precyzyjnie w czasie impulsy prądu, co jest podstawą przewodnictwa elektrycznego wzdłuż włókien nerwowych. Kanałów jonowych, obecnie odkryto ich już około 300 rodzajów, należących do kilku rodzin. Ich odkrycia udowodniły nie tylko rolę kanałów jonowych w elektrycznym przewodnictwie impulsów nerwowych, ale także stały się podstawą odkryć kanałów jonowych obecnych właściwie we wszystkich typach komórek i zróżnicowanych funkcji jakie pełnią w tych komórkach. Są one obecne w komórkach zmysłowych, gdzie stanowią podstawę odbierania wrażeń zmysłowych zamieniając je na impulsy elektryczne, są obecne w mięśniu sercowym, nerkach, kościach i komórkach pozostałych organów.
Także zbyt duże dawki preg mogą.....no wiesz co :)
Faktycznie może za duże dawki... Opis wyżej idealnie opisuje to, co mi się dzieje. Dosyć uciążliwe, ale do przeżycia. Gaba-nodding, no tego jeszcze nie grali
30 listopada 2021amadeuszmocart pisze: @CATCHaFALL
proszę bardzo ,myślę że ten mechanizm
Pregabalina wywiera swoje działanie wobec kanałów jonowych,
Kanały jonowe” w błonie neuronów otwierają się i zamykają, co powoduje regulowane precyzyjnie w czasie impulsy prądu, co jest podstawą przewodnictwa elektrycznego wzdłuż włókien nerwowych. Kanałów jonowych, obecnie odkryto ich już około 300 rodzajów, należących do kilku rodzin. Ich odkrycia udowodniły nie tylko rolę kanałów jonowych w elektrycznym przewodnictwie impulsów nerwowych, ale także stały się podstawą odkryć kanałów jonowych obecnych właściwie we wszystkich typach komórek i zróżnicowanych funkcji jakie pełnią w tych komórkach. Są one obecne w komórkach zmysłowych, gdzie stanowią podstawę odbierania wrażeń zmysłowych zamieniając je na impulsy elektryczne, są obecne w mięśniu sercowym, nerkach, kościach i komórkach pozostałych organów.
Także zbyt duże dawki preg mogą.....no wiesz co :)
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/b/beff1643-37ec-4bea-8a47-713912b903e7/Djdmglrktkfk.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250503%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250503T104702Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=1fe782aec1f130fe92c422f3661b5d5612afdd7eb9f893c5fea84c291e4f1dcf)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/3-448290.jpg)
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków
Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mandarynki.jpg)
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował
"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."