Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 512 / 56 / 0
2,5g to chyba gruba faza xd ja dzis rano 300mg i pozniej dowalilem 300mg i bylo za grubo XD
  • 1874 / 304 / 0
Ja to biorę już kilka lat- tolerancja. Jest milusio, dogasiłem się 2 piwkami i kusi żeby iść po trzecie. Browar dobrze wchodzi na prega-fazie. Z uboków z tego co pisaliście miałem jeden- lekki ból głowy był momentami. Ale bardzo lekki. Nerki w porządku, sikam normalnie nic mnie nie boli. Na początku lekko w brzuchu zaburczało ale to pewnie dlatego, że na pusty akurat wrzuciłem
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 1893 / 179 / 0
Muszę o to zapytać - próbował ktoś wapować pręgę? Da się? Klepie?
  • 977 / 221 / 0
Nie da się.
  • 1893 / 179 / 0
Aha. A czym można by spotencjalizować działanie pregabaliny? Nie chodzi mi o coś co ma podobny profil działania i tworzy dobrą synergię, tylko o jakiś podbijacz.
Druga sprawa - jakie macie doświadczenie z zakupem na refundację? Nieprzypadkowo spełniam wszystkie zalecenia medyczne dotyczące stosowania pręgi - padaczka, GAD, ból neuropatyczny. Podczas szperania w sieci wyskoczyła mi cena Lyriki 150 mg 56 kaps. - jakieś 101 zł z groszami podczas gdy koszt z refundacją to 3,20. Różnica kolosalna. Jak oceniacie na podstawie swoich doświadczeń moje szanse na wyrwanie tego leku na ryczałt?
  • 1070 / 135 / 0
Dawno już pregi nie kupowałem, ale zamienniki oryginalnej Liryci, typu Egzysta były o wiele tańsze.
  • 1893 / 179 / 0
Tak, tyle że Egzysta 150/56 kosztuje ponad 30 zł i nie jest refundowana a ja wyhaczyłem parę zamienników, wszystkie kosztują w granicach 4 zł po refundacji - Naxalgan 150/60, Preato 150/56, Preato 200/56, Prebagalin Sandoz 150/70, Lyrica 150/56.
Sam czasami lubię zarzucić rekreacyjnie ale stosuję przede wszystkim terapeutycznie (150 mg 3x dziennie). Pręga naprawdę pomaga mi na moje dolegliwości z tym że mam ograniczone fundusze, jestem świeżo po diagnozach, mam prawie wszystkie podkładki i zastanawiam się czy mi ten lek jednak zrefundują.
  • 11 / / 0
Mam pregabalinę 300 mg. Wczoraj wziąłem ją pierwszy raz w życiu. Wysypałem proch z kapsułki i podzieliłem. Zmieszałem około 75 mg z wodą i wypiłem. Nic a nic nie poczułem żadnego działania. Za jakieś dwie i pół godziny dorzuciłem kolejne 75 mg i też żadnych efektów. Zadnego działania pregabaliny nie poczułem. Dziś wziąłem 150 mg prochu popite z wodą i też nic !!! O co tu chodzi? Mam zerową tolerancję na pregabę.
  • 1298 / 258 / 0
Niemożliwe. 300 powinienieś poczuć pierwszy raz czy tam który. To co tam się dzieje w środku? %-D
  • 11 / / 0
Tak jak pisałem, wczoraj wziąłem w sumie 150mg w dwóch dawkach po 75 mg w odstępie około 2,5 godziny. Dziś 150 mg w jednej dawce. Proch wymieszany z wodą i tak wypity. Pregabalinę mam wyprodukowaną w Indiach/ Nervigesic Capsules firmy Signature Phytochemical Industries.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2021 przez alprazolam40, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.