Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Miałam nadzieję, że dzięki jedzeniu pregabaliny napiszesz zaraz, że już na niższej dawce tego klona jesteś.
Ja za free obowiązkowo dostałam benzo iv, po telefonie, że padaczkę dopiero co miałam.
Jeśli chodzi o szybkie zdobycie pregabaliny, to ciężej (chyba) trochę, bo te konowały nie znają jeszcze tej substancji za bardzo, jeśli chodzi o lekarza na NFZ, to do młodszych jakichś lepiej podbijać (ta sama gadka z padaczką, a po benzo Ci się kręci w głowie
Napisał Ci lekarz teraz nową tę rozpiskę?
A o przejście na rolki to co on uważa? Bo jednak one w słabszym stopniu agonizują GABA-A, a dłuższy mają okres półtrwania - wolniej skręt się pojawia - łatwiej Ci je zredukować.
09 czerwca 2017SandS pisze:
09 czerwca 2017semartvykh pisze:
Od pokoju do planety
09 czerwca 2017SpalamTo pisze:
Im bardziej Pre smakuje, tym gorzej dla ćpunka, który się nią bawi. Tyle. Posty piszę po to, by czytelnicy tematu nie myśleli, że skręty czują tylko jakieś psychole z Youtube.
P.S. Jestem w stanie uwierzyć, że koszmarnie przechodzą odstawkę również zwykli pacjenci, leczeni przez długi czas dawkami leczniczymi. Zresztą takich informacji jest w necie pełno. Przypomnijcie sobie choćby, co lekarze myśleli o benzo jeszcze ze trzydzieści - czterdzieści lat temu i ile osób wjebali...
Od pokoju do planety
09 czerwca 2017SandS pisze: jak Ci benzo braknie, to zapraszam (mam rolki [ale na mnie to nie działa i tego nie jem, bo tylko się kolejny raz od nowa wjebię])
Jak w dzieciństwie:
"Mamo, mamo, kup mi rolki!"
A co do samej pregabaliny, bo to w dziale o niej jesteśmy, to moje pytanie o czasie wchłaniania pregabaliny ze śluzówki było czysto teoretyczne. Z takimi praktykami skończyłem jakiś czas temu, wolę zwyczajnie połknąć z rana te dwie kapsułki 150 mg i w momencie, gdy będą zaczynać działać, napić się dobrej, czarnej kawy. Czarnej jak niebo podczas bezksiężycowej nocy.
Jutro też będę miał kwetiapinę, przedłużone 50 mg na sen.
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze: Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
Pojawia się pewnego typu rozedrganie mentalne, co przekłada się na sposób myślenia, a to na osobowość, dlatego niektórzy zauważają że zachowują się inaczej niż normalnie, czasami róznica jest diametralna..
Po odstawieniu cała masa wypartych i nieprzepracowanych emocji ożywa jak dziki podrażniony lew, wszystkie negatywne emocje domagają się uwagi, wzorzec który osłabia motywacje najbardziej - 'po co to wszystko' i nad ranem 'o ku*rwa, znowu sie obudziłem - najbardziej. Pregaba okazuje się doskonała tarczą dla tych którzy przeżywają najmniejszy ruch emocji, dla tych których częsciej boli niż nie boli.
Zauważyłem, że aby sobie z tym poradzić i ogólnie zbalansować działanie pregabaliny, najlepszym srodkiem jest .. ugruntowanie.
Nie wiem do konca jak ona dziala z punktu widzenia biochemii, ani fizjologii, ale energetycznie jestesmy troche tak jak przewód uziemiający który uziemia cały nadmiar energii która kłębi się w okolicach głowy, powodując nadaktywnośc i stany lękowe. Ugruntowanie musi być. Szczególnie dla ludzi lękowych. Ugruntowanie to kontakt z rzeczywistością, z tym co jest a nie z tym co nam się wydaje. Nie obiecuje pozbycia się lęków ani depresji, ale nabycie głębokiego kontaktu z ziemią, pozwala się poczuć dobrze i bezpiecznie ze swoimi stanami, zmienic perspektywe postrzegania ich.
Zakorzenienie wzmaga miedzy innymi poczucie mocy, lepszą koncentracje, zwiekszenie aktywnosci, wiary w siebie i myslenia realistycznego (gdzie w przypadku pregabaliny która oddziałowuje na struktury ego, jest to mega wazne). Z braku elelementarnego poczucia bezpieczestwa (ktorzy powinni zapewnic rodzice, a tak czesto nie jest), bierze sie wiekszosc nerwic, nałogów i lęków. Poprostu brakuje pewnego klocka w budowie.
Odkryłem, że najlepszym sposobem jest fizyczna praca w ogrodzie, na działce, gdziekolwiek gdzie ma sie kontakt z ziemią, nie wystarczy tu samo kopanie łopatą tylko kinestetyczna ingerencja w ziemie, sadzenie kwiatów, wyrywanie chwastów itd. Wtedy można poczuć, to czego wiekszosci ludziom brakuje, kiedy czują się rozbici, chwiejni. Emocje przestaja wówczas zalewać i przestaje sie tracić nad nimi kontrole.
No jakkolwiek to trywialnie brzmi, jest to najlepszy sposób skanalizowania i sharmonizowania działania pregaby ;) Idealnie byłoby mieć swoją działke, no ale wiadomo jak jest ..
Co do tego czasem skrajnie różnego działania pregabaliny, to sam to zauważyłem. Wyróżniam w sumie trzy:
1) anksjolityczne z przewagą objawów pozytywnych (kurwa, jak w schizofrenii) - stymulacja, popęd, euforyczny nastrój i zanik krytycznego poglądu na swoją osobę.
2) anksjolityczne z przewagą objawów negatywnych - chuja mi wszyscy możecie zrobić, chodźcie się bić (pisałem już tutaj o namalowaniu wewnątrz służbowego samochodu symbolu pięcioramiennej gwiazdy i zaciśniętej pięści jako znaku sprzeciwu dla niskich płac pracowników szpitala, a łapiąc się czegokolwiek, podjąłem jakiś czas temu tymczasową pracę u jednego z jego podwykonawców; wczoraj pobiłem typa, bo zalegał mi z pieniędzmi i jeszcze sobie drwił z tego, chwaląc się polówką od Ralph Laurena, koniec końców dostał w pizdę i mam rzekomy zakaz pojawiania się w bezpośredniej okolicy jego firmy, ustanowiony przez policję)
3) nasenny - kręci mi się w głowie i nie jestem zdolny do skonstruowania jakiegokolwiek bardziej rozwiniętego zdania
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze: Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
Jak Wam się udaje pracować na prega/ bez niej z GAD ?
Od pokoju do planety
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/7/73ba2534-9153-450a-9766-809db70a3931/izba-kontroli-dopow.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250607%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250607T085602Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=c2b08bc61443cdc25003b45cb7507ed0d1452158d127fe0681cf74842a5c6d13)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zelkonopie.jpg)
Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie
W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kierowcyhiszpanscy.jpg)
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?
Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/forestgumprunin.jpg)
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana
Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.