Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
@DoDupy i jak tam mija odstawka? Nie wiem czy skakać z 75mg czy dać jeszcze po 37.5mg przez święta.
11 kwietnia 2019tapurka pisze:Z jakiej dawki schodzisz? I jak długo brałeś?10 kwietnia 2019BladziuchnyStrach pisze: a fenibut doraźnie przymaskuje objawy przy odstawianiu pregaby? Ta ahedonia i depresja jest kurewsko uciążliwa, od rana myślę tylko o końcu dnia :)
Dla niektórych to nie zabawka ani wit.C, zreszta gdyby nie brain fog i nauka to pewnie dalejbym to jadł. Ale nie dało rady na tym funkcjonować w moim przypadku. Jeszcze doszły tikk mięśniowe, taki zabawny dodatek - a to lydka, a to triceps sie zepnie na 0.5sek.
Zastanawia mnie czy mi sie ustabilizowal uklad nerwowy te obiawy sa takie same jak przed leczeniem ale w obu przypatkach jest to duzy poziom naradrelaniny, wiec musze czekac.
Tylko ja nie o tym, robie intensywny risercz jak zejsc z tego gowna. Wszedzie pisza, ze jak z benzo - ostatni kawalek najgorszy. Dostałem poradę od gościa, tu w UK na ichniejszych forach, który 600/d odstawił opiaty i po 4 miesiącach nie dał rady odstawić pregi. 3x próba samobójcza etc, 2 lata w tym siedział i ciął pomału aż doszedł do 2x75mg i nie mógł niżej - czy ct czy redukcja - punkt końcowy.
Jego sposob:
1-2 dni fenibut (1g-750mg)
2-3 dni diazepam do 30mg
1-2 dni fenibut (750mg-750mg)
2-3 diazepam do 30mg
Powrót na pregabę w niższej dawce (z reguły o 25-50mg) bez objawow odstawiennych. Reset 14 dni na benzo i feni i cykl od nowa. Wdłg jego relacji w miarę bezbolesna końcówka, ani razu nie myślał o linie czy skoku z mostu itp. W pogotowiu baclofen gdyby fenibut go wciągnął. Na deprechę naturalne rzeczy typu ashawaganda. Lekkie PAWS ze 2 tygodnie i reset.
Brzmi to racjonalnie? Gość pisze, ze pregaba i fenibut są bardzo podobne, podobnie oddziałowują na VDCC z tym, że fenibut działa na gaba-b i daje lekkiego kopa dopaminy, przez to lagodzi depreche i ahedonie. Te 4 z 10 to takie wybawienie, pozniej tlumienie lekow i innych objawow rolkami i powrot do pregaby. Te 10 dni zmniejsza tolerke na tyle, że niższa dawka pregaby dziala wyraźnie lepiej i eliminuje okres adaptacji po ucince (oh, znam doskonale juz).
Drugi sposób innego gościa - 100g fenibutu i kilka paczek baklofenu. Podobny cykl.z tym, ze dluzej na fenibucie i baklofenie. Ktoś inny z kolei, co odstawiał wszystko łącznie z benzo pisał, że zejście z tego było najgorsze. Wolał na 3 miesiące przełączyć się ma fenibut i potem taperować z baklofenem.
Musze skoczyc do naszego dzialu o fenibucie i sprawdzić, co o tym specyfiku pisały nasze chłopaki - ale jestem skłonny na mały eksperyment. To jest naprawdę dla niektórych gówno 1 sortu i juz zerowalem benzo i tak źle przy ucinkach to ja się nie czułem w ogóle.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Phenibut wykazuje najmniejsze binding affinity z tymi cholernymi kanalikami Ca++, co czyni proces zrozumialym. Oczyszczanie ich z pregaby cierpiac jak najmniej. Regularne benzo srednio maskuje te objawy - a najgorsza jest ta deprecha i niechec do wszystkiego.
Nie chce kombinować ale nie mam wyboru bo to niezly mozgojeb przy odstawce (niech sie ciesza ci bez problemow). 2x75mg nie bylo zle, moze za szybko obcialem - ale w koncu pregaba nie uzaleznia, c'nie?
(Baclofen podobno najslabiej maskuje objawy odstawienne i tez mozna sie wjebac). Nie mam tez cierpliwosci ciac po 10mg przez 2 miesiace zmuszajac sie do najprostszych czynnosci.
Zresztą proces zejścia z 75mg to kwestia 3-4 cykli czyli 4-6 tygodni a nie długiego ciągu. Sam już mam respekt przed każdą substancją - no ale kurwa ile mozna czuc sie tak chujowo.
Binding Affinity for metabotropic GABA -B Receptors :
baclofen (Ki: 86.08 nm)
Fluorophenibut (Ki: 99.04 nm)
Phenibut (Ki: 112.02 nm)
A2o-Subunit-Containing Voltage-Gated Ca+ Channel Affinity :
Phenibut ( Ki: 18.03 nm )
baclofen (Ki: 1496.28 nm)
Fluorophenibut (Ki: 2351.98)
TAAR1 (Trace Amine-Associated Receptor 1) Receptor Affinity :
Phenibut (Kd: 62.13 nm)
Fluorophenibut (Kd: 09.92 nm)
baclofen (Kd: 01.02 nm)
Ionotropic GABA -A Receptor Binding Affinity :
Fluorophenibut (Ki: 93.72 nm)
Phenibut (Ki: 621.19 nm)
baclofen (Ki: 1671.28 nm)
Fen wykazuje najnizsze powinowactwo do tego cholernego A2-o subunit. Dlatego duzo ludzi pisze, ze baclofen srednio dziala i nic procz GBL czy alko nie pomaga z symptomami. Przeciez nie bede chlal miesiac zeby sprawdzic, czy minelo bo moze byc tylko gorzej.
Najgorzej ze u niektorych postepuja szybko zmiany (jak u mnie) i mozg przy odstawce jest w niezlym.bajzlu.
I z tego co czytam - nie ma nic na odstawkę co pomoże. Nowa substancja z innymi mechanizmami. Tylko redukcja, która jest kurwa fatalna. I nic nie kombinuje - ta opinia jest goscia, ktorego z pregaby odtruwano na psychiatryku i wypuszczono w stanie wegetatywnym tlumacząc, że czas wyleczy rany bo nic nie mogą zrobić. A on z 600 zjeżdżał do 300 z próbami samobójczymi zanim.zgłosił sie na detox.
On do tego doszedł metodami prob i bledow i kilku ludzi z sukcesem tak odstawiło. Poznałem gościa osobiście, mieszka niedaleko w uk, pomoże z towarem, cbd oilem i innymi pierdolami.
Tak jak na tym forum ludzie szukaja drog jak wyjsc samemu z uzaleznienia zamiast isc na brutalny detox. Wspomagaja sie sami pregaba, lamo, neuroleptykami bazujac na doswiadczeniach innych zamiast isc na
detox i miesiace PAWS.
Zreszta - polecam samemu zrobic risercz i sprasdzic, dlaczego.przy tym leku ludzie biora sprawy w swoje rece. Ten lek NIE UZALEZNIA W MIESIAC mowia lekarze po studiach i wieloletnim stażem.
Ide na piwo, jedyne co na chwile pomaga. Probuje tych magnezow glicynotate, supli, zelaza, nooteptow - i chujnia. Jakby ktos odcial doplyw serotoniny i dopaminy. Staropramen to na chwile odblokuje.
Pozdro. I w chuju mam opinie wiekszosci lekarzy a trafic na dobrego trudno. Dobry lelarz nie wypisze pregaby na zejscie z benzo gdy bedzie znal MOZLIWE skutki, jakie moze wywolac pregaba.
Duzo lekarzy na zachodzie gdzie lyrica byla bardziej dostepna i pisana jak cukierki co robiła? Zwiekszala dawkę skoro sajdy (lęki, depresja itp) były nawet bardziej uciążliwe. Np w UK na to mało kto przepisze to na cos innego procz padaczki czy bóli neuropatycznych. Uczyli się na błędach i trudno im zarzucić brak wiedzy medycznej czy studiów. Jak plusy przewyższają minusy - to ok ale czesto to już i tak schorowani ludzie po opoidach czy innych Cymbaltach.
Na plus jest to, że nie ma potwierdzonych badań że benzo czy antydepresanty moga powodować gorsze uzależnienie/symptomy odstawienne.a nawet w kombinacji maja duzo benefitow. No ale ludzie po paru latach maja tzw cabbage head od tego i mimo to, sa szczesliwcy co odstawiaja bez problemow. Jak sa tacy co robia to z benzo. Nie ide CT bo wielu konczylo z problemami nawet z niskich dawek. Wiec nie szkodzi sprobowac, moze i odstawienie fenibutu to horror sam w sobie (zrobilem risercz) ale przynajmniej jest baclo czy inne specyfiki co pomoga w jakims wiekszym stopniu niz schodzenie z tego w moim.przypadku. Poki co nie zawalilem.dnia w pracy, mam troche testow w maju i nie mam.nic do stracenia, żeby spróbować. Tyle, że próby będą dużo ostrożniejsze niż - wejdź na pregabę i po 2 -3 tygodniach tnij benzo i za 3 miechy zapomnisz o tym. Życie kurwa, nigdy nie miałem takiej depresji aż mi szkoda dzieci i rodziny.
Dlatego min. zadałem.pytanie w dziale benzo czy tolerka mi skoczy permanentnie gdy 2-3 dni w tyg wezme wyższą dawkę. I oponia kogoś doświadczonego jest dla mnie istotna jak i lekarza, który mówi, że skoczy od razu. Ten lekarz nie brał benzo pewnie a ci co siedzą w temacie - biorą i wiedzą. Tak to działa.
Był gościu co doradzał giebla z alko naprzemian, brał Lyricę 4 miesiące w dawce 1.2-1.8mg. Po 6 tygodniach CT z pomoca giebla i alko odstawil, z alko relankami a na gieblu sobie jeszcze postanowil przesiedziec bo odstawial go 10x i wie jak a Lyrica mało nie popchnela go pod rozpedzony pociag.
Sorki za monolog ale moze ktos to poczyta nim wymysli - o prega to cudowny srodek bo zadzialala na X czy Y. Zmiany w mozgu w dawce 150d zachodza juz po 10 dniach i moga byc nie do przeskoczenia od tak.
15 kwietnia 2019DoDupy pisze: Zeszlem z 75 na 1/3 kapsulki wysypywalem do kibla tam jest gowna miejsce przez 3 dni, dzis leci 3 doba od ostatniego razu jak narazie jest zle ale do wytrzymania
Zastanawia mnie czy mi sie ustabilizowal uklad nerwowy te obiawy sa takie same jak przed leczeniem ale w obu przypatkach jest to duzy poziom naradrelaniny, wiec musze czekac.
I lepiej 2/3 a potem na 1/3. Pół roku na tym, wciąż to efekty pregaby myślę.
2 piwa 4% do meczu i inny człowiek coś z tym NMDA musi być na rzeczy bo nawet dzwonienie w uchu ustaje :) zmieniam front i daje 2x40mg bo z tym t1/2 to chujoza i trzeba dawać o stałej porze. Dawaj znać co i jak. Trzym się.
@DoDupy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/thcliquors.jpg)
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków
Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kazik.jpg)
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach
Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/fentanyl_hp.jpg)
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku
Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).