Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
w ten sposób magię stracą zarówno clony jak i pregaba
24 stycznia 2017sprawdzone_info pisze: Dobra misiaczki, bo zioło zachwalał bardzo to powiedzcie jak najłatwiej dostać od lekarza ten lek? Bajer mam dobry, podkładkę pod uzależnienie mieszane ale nigdy nie byłem leczony antydepresantami żadnymi (i chwała, hehe, nie dam skurwysynom zaczipować) no ale chętnie spróbowałbym działania tego leku. Macie jakieś sprawdzone protipy, inne niż 150zł w łapę?
No i teraz kluczowe zdanie : Chciałbym prosić coś przeciwlękowego, ale nie uzależniającego tak jak benzodiazepiny, czy mogłaby mi pani pomóc?
Ja na taką gadkę dostałem paroksetynę. Oczywiście też wypisała mi SSRI - sertralinę, bo to u psychiatrów zboczenie zawodowe. Dlatego ważne jest żebyś powiedział, że brałeś paroksetynę i źle na ciebie działała nie tłumiąc przy tym lęków, bo paro to najsilniejszy przeciwlękowy SSRI. Wtedy lekarz włączy myślenie i se pomyśli "skoro najsilniejsze SSRI nie tłumiło mu lęków to trzeba spróbować coś innego, wybór ma niewielki i da pewnie pregabalinę".
Spróbuj tak, mi się udało. Tylko wybieraj raczej tych młodych lekarzy którzy są na bieżąco, bo mój na oko 55-60 letni psychiatra nawet nie wiedział co to pregabalina jak mu powiedziałem o tym.
Jak ogarnac pregabaline? Jako zamiennik dla baklo - mnie dawna historia chorobowa ze stawami w kartotece, stad baklofen na napiecie miesni, benzo na zasypianie, bo duzo nerwow w robocie i takie tam. Kolejny etap sciemy to uwiarygodnienia i odsuwanie sie od profilu cpuna przez zniechecenie do tego co wlasnie mi przepisuje, czyli ten alprazolpam jest przejebany, poprzedni lekarz dal mi to doraznie na spanie, ja po dwoch dniach na tym nie potrafie funkcjonowac. Lekarz widzi, ze masz odwrotne podejscie od cpuna i wio. Przy okazji trazodon bo lzejsza opcja i bezpieczniejsza. Przy okazji takie perelki jak lamotrygina wyciagam jako niby zamienniki do baklo, bo tez marudze na jego skutki uboczne. W tle zawsze, ze przepisal inny lekarz i jestem tutaj (u internisty), bo mam szybciej niz czekanie miesiaca na wizyte. Jeszcze nie mialem sytuacji, zebym dostal odmowe recepty na cokolwiek, wychodze z receptami na 5-6 lekow.
Co do opcji z psychiatra to nie mam pojecia, moze po prostu prawda, ze chcesz sprobowac terapii na tym srodku a nie innym, bo reszta powodowala mase skutkow ubocznych i nie dzialala jak trzeba. Przy okazji, jakas sciema o innym lekarzu, to dobrze przechodzi.
Lepszy nastrój ... który trwa może kilka dni ( do euforii daaaleko , ojjj bardzo daleko ) a wskakiwać od razu na 300mg , czy więcej po to by nie móc ustać "normalnie" , albo by powaliło do łóżka ... taka trochę lipa ... Jako lek - jak najbardziej na plus . Dzięki pregabalinie lecę na mega niskiej dawce benzo ( 5-7x mniejsza niż było to rok temu ) , co do innych pozytywnych odczuć ...lęki na pewno są troszkę mniejsze , ale gdyby nie spore problemy w życiu ( na nie żaden lek niestety nie pomoże ) to działanie p/lękowe ( socjo-lęki najbardziej ) byłoby zdecydowanie bardziej odczuwalne . Poza tym ja coś dziwnie na leki reaguję .. neurotransmitery mam równo pojechane /zjechane / zmasakrowane ... cóż życie :nuts: . Bless :hug:
And so, without any further folly, let the games begin
Wellbutrin 300mg
Pregabaline 450mg
Medikinet CR 40mg
Edronax 12mg ,lub Atomokestyna 80mg
Alprazolam 2mg
Z efektów jakie odczuwam najbardziej zdziwił mnie wjazd na wizual. Delikatny. Kiedy wpatruję się w coś nieruchomego mam wrażenie, że cały czas się porusza i zwiększa nadal pozostając takie samo. Coś jak po ketaminie odrobinę, ale duuużo słabiej i po prostu bez fajerwerków. Ot zaburzenie jakieś.
Teraz planuję dojeść trochę MDMA i zobaczę czy coś podbije czy nie. Ale to jak powiedziałaś, no już desperacja. Szykowałem się na noc ciekawego ujebania, a tu taki zawód. To zjem coś jeszcze może będzie fajniej trochę...
EDIT:
CIEKAWOSTKA: Jeśli ktoś ma fetysz i lubi piss i jest na tyle pojebany, żeby uważać pregabalinę za narkotyk rekreacyjny to mam protip: 98% wydala się z moczem w postaci niezmienionej
Jak widać po powyższym edicie, to MA działanie, ale nie rekreacyjne po prostu...
obie pozbawione 'ja'.
To było umiarkowanie zahaczające o nieprzeciętność."
Najpierw masa, potem kwasa
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/narkotyki-i-euro.jpg)
Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą
Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/271-216683_g.jpg)
18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów
Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mystery-fungus-bp-corinne-hazel-1100x734.jpg)
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU
Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.