Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
Który bida-drug lepsiejszy do ujebania się po pijacku?
Baklo
56
58%
Pregabba
40
42%

Liczba głosów: 96

ODPOWIEDZ
  • 74 / 7 / 0
Nie brałem baklo bo bym musiał odstawić propranolol. Głos na Prege ona mnie spiduje odpalam sztila i tnę drzewo %-D
  • 68 / 26 / 0
Do ujebania się po pijacku to prega. Zaburzenia równowagi, bełkotliwa mowa, ale faza ciekawsza niż po alko, czuję się tak "lirycznie" (stąd chyba nazwa leku), epickio i poetycznie.

Do wyjścia na miasto i w tango to baklofen. Spid, flow i bajera na full. Chociaż prega też to oferuje %-D

To nie są bida drugi, bardzo fajne specyfiki :pacman: :tabletki:
  • 164 / 14 / 0
Solo baklo działa subtelnie/wogóle a prega nawet spoko tylko w ciągach traci swoją magię a po latach to już chujnia jest, najlepsze co można zrobić to brać i jedno i drugie, po co się ograniczać, sky is the limit! %-D
  • 4 / / 0
To jest chyba kwestia osobnicza, na mnie baklofen dziala jedynie mocno rozluźniajaco i kładzie mnie od razu do spania, na dodatek po większych dawkach potworny kac. Pregabalina jest już lepsza chociaż nie jest to jakis super rekreacyjny lek.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.