Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 26 / / 0
Dziekuje PCP.Przeczytalem.Popraw mnie jesli zle to rozumiem-jesli pan x kupi leki i transakcja dojdzie do zfinalizowania a on zostanie na tym nakryty otrzyma "mniej wiecej" taka sama kare jakby kupil gram marii od dilera? Patrzac n a ilosc ogloszen mniemam iz barzo zadko dochodzi do nakrycia,zgadza sie?
Uwaga! Użytkownik TravisP nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 14 / 0
Jeśli lek zawiera substancje czynną wymienioną w załączniku do u.o p.n.to można odpowiadać za posiadanie po zakupie tak jak przy zakupie konopi indyjskich od przydrożnego handlarza. Wymienione są m.in.fentanyl, morfina,benzodiazepiny ale tramadol nie.
Wątpliwe jest, aby w przypadku zatrzymania sprzedawcy nie w związku z konkretną transakcją ściganie jego klientów. Odpowiedni sprzedawca powinien zapewnić bezpieczeństwo danym, aby mimo wszystko nie było jakichkolwiek szans na coś takiego. Nie opłaca się ścigać klientów, bo prokurator nie chętnie zgadza się na przeszukanie i niskie szanse na zdobycie zdobyć dowodów umożliwiających oskarżenie(zakupiony produkt).
Trudno tutaj, aby doszło do nakrycia bezpośrednio, bo trzeba wejść bezpośrednio pomiędzy te 2 osoby, aby zatrzymać co jest b.trudne przy zakupie wewnątrzkrajowym.
Zakup od ewentualnego policjanta (czego nie robią) nie niesie ze sobą żadnych konsekwencji prawnych.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / 1 / 0
Witam.
Chciałbym zapytać, czy jeśli kupię na przykład paczkę baklofenu przez internet, od obcej osoby grozi mi coś prawnie? Mogą być przez to jakieś problemy? Nie jest on chyba wpisany na listę substancji psychotropowych.
Również chciałbym zapytać o alprazolam, który jest wpisany na listę, w wykazie IV-P.
Dodam, że miałem już wypisywany i baklofen i alprazolam od różnych lekarzy.
  • 3234 / 549 / 0
Nic Ci nie zrobią, postępowanie prawne grozi osobie która te środki lecznicze udostępnia, choć handel lekami na portalach ogloszeniowych póki co ma się dobrze..
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...