Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 642 / 14 / 0
Ale nawyszukiwałeś tych leków że o ja ..p ......jak sele jest nie dla ciebie to pod żadną nazwą ci nie pomoże .Śmieszną rzeczą jest że pytasz się nas jak twój lekarz zareaguje ....tylko szkoda że nie wziąłeś pod uwagę że nikt z nas go nie zna :nuts: po za tym nie ma jakiś sposobów na lekarzy ,wszystko zależy na kogo się trafi
A liczyć na sele to sobie możesz ,na depresje nie jest przepisywana i koniec ,prawo medyczne zabrania ...ale to zależy od gościa ..chyba że ma to w dupie i idzie się z nim dogadać
Zacznijmy od tego czy wogule będzie chciał rozmawiać z tobą o takich lekach ..bo zwykle..oprócz bóla paluszka i brzuszka ..skierowanie do specjalisty ..a jak opowiesz o przeszłości to całkowicie utwierdzisz go w przekonaniu o odesłaniu do specjalisty
  • 329 / 9 / 0
porażony układ nerwowy??
selegilina jest refundowana i tania jak barszcz,ale dostać ją od lekarza (jesli nie masz Parkinsona) to nie lada sztuka
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 886 / 9 / 0
jak jakimś cudem dorwiesz to sele to tylko się nie zawiedź działaniem :P jak dla mnie to nie jest anty do codziennego brania. Sele dla ludzi podatnych na lęki nie jest wskazane, bo je zwiększa :) Przy większych dawkach przygotuj sobie coś na sen.
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2011 przez tinos, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 454 / 26 / 0
mam troche selegiliny ...działa wybitnie stymulująco... chetnie bym spróbował metylofenidatu...
  • 623 / 9 / 0
Jak dla mnie, czyli człowieka, który odstawił niedawno opio, selegilina jest darem niebios. Dopiero po niej czuję się normalnie i mam chęć do robienia czegokolwiek.

Moim zdaniem, jeśli ktoś był w długich ciągach na czymkolwiek i potrzebuje jakiejś substancji wyrównującej gospodarkę mózgu, to selegilina nadaje się do tego idealnie. Do tego, jeśli działa jeszcze na daną osobę stymulująco, to jest szansa, że nie wpadnie się depresję odstawienną i brak chęci do działania.
  • 329 / 9 / 0
ma jeden minus :cięzko ją dostać
w sumie mozna ją z US sprowadzić funkcjonuje tam jako eldepryl ale sa duze koszta
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 641 / 16 / 0
zrytyłeb pisze:
mam troche selegiliny ...działa wybitnie stymulująco... chetnie bym spróbował metylofenidatu...
Napisz coś więcej, jak działa na FS, opisz działanie w porównaniu do innych substancji.

Pozdr.
  • 40 / 2 / 0
karokaro22 pisze:
ma jeden minus :cięzko ją dostać
w sumie mozna ją z US sprowadzić funkcjonuje tam jako eldepryl ale sa duze koszta
100zl za 2 miesieczna kuracje to chyba nie tak drogo, liczac ze zadziala te 5mg dziennie, lub poltora miecha z 7,5mg :D

Ja sam sie nad tym zastanawialem ale wyproboje najpierw cos zdrowszego i tanszego, moze to styknie :P
  • 454 / 26 / 0
voorman na mnie działa stymulująco ,czułem wyzut fenyloetyloaminy do mózgu-to jest miłe uczucie jak z innego świata,poza tym zwiększała mi libido.
  • 909 / 19 / 0
I na co Ci podwyższone libido? Przecież masturbacja wywołuje ślepotę!

Dziwna sprawa z selegiliną. Przy SSRI (sertralina) nie zauważałam właściwie różnicy, wywoływała jedynie ból głowy. Sama działała znakomicie przez kilka dni, potem po kuracji wellbutrinem wywołała u mnie kompletną niemotę i dół. Nie łączyć? Słyszałam, że właśnie dobrze łączyć wellbutrin i sele.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".