Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 461 / 6 / 0
Ale, że co, że roślinkę? że cytyzyna? to w roślinie (nach) występuje?

eeeeeeeeditt...
Złotokap, w nim jest cytryzyna? (na wiki coś było)
[ external image ]
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 1 / 0
A może autor miał na myśli naturalny, długofermentowany, niezasyfiony chemikaliami tytoń. :huh:
Only illogics can find
Hidden flaws in a straight logic line.
Only erratics recognize
Errors in patterns of a perfect design.
  • 16 / / 0
Złotokap zwyczajny jest trujący ale zawiera cytyzynę, której to zaciekawiło mnie działanie, uspokajające i pobudzające. Mnie się poprawiał mocno nastrój, nie było skutków ubocznych jak mdłości więc dawka musiała być minimalna przy 5 tabletkach na dobę w początkowych dniach cyklu. Ot taka ciekawostka bo poprawiaczy nastroju mamy kilka- ale spróbuję z tymi tabletkami bo jeszcze kilkanaście ich zostało.
Uwaga! Użytkownik Czarny Kruk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 20 / 0
Czy trzy tabletki Acodinu dziennie mogą pomóc rzucić palenie, skoro DXM jest antagonistą receptora nikotynowego? Nie zniesie woli zapalenia fajki, ale...? Pytanie czysto teoretyczne.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 2 / / 0
Ja bardzo polecam TABEX :cool: Palilem kilkanascie lat nalogowo, w ostatnich kilku latach po 2 paczki dziennie :nuts: . Od ponad 3 lat nie pale i w ogole mnie do tego gowna nie ciagnie (nawet wrecz przeciwnie, teraz mnie to wkurza, np. gdy ktos pali przy mnie :#: ), co mnie bardzo cieszy :yay:
Jak ktos chce bardzo rzucic i sie od tego syfu (bo niczym innym to nie jest) na powaznie uwolnic, to polecam jakas ksiazke w tym temacie, szczegolnie Allena Carra (chodzi o zmiane nastawienia do palenia, mozna to nazwac "praniem mozgu" w pozytywnym znaczeniu oczywiscie, a ksiazki A. Carra znakomicie w tym pomagaja) + TABEX, mnie to bardzo pomoglo + jeszcze silne samozaparcie.
Pozdrawiam i jak ktos rzuca to zycze powodzenia :-)
  • 370 / 13 / 0
Moja recepta:
1. Allen Carr, czytać i wyciągnąć mocne zrozumienie, że to nie fajki są mi tak potrzebne ;-)
2. Tabex
3. Postanowienie: ani 1 fajka ("pierwszy fajek to przegrana" :-D )

I nie podniecać się, że nie jarasz - gorzej będzie "na zejściu".

Nie palę od 25.08.2008 i nie zamierzam, staż jarania 10 lat.
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 27 / / 0
Bardzo ładnie, tyle czasyu nie palisz props, ja próbowałem,ale bezskutecznie, muszę jeszcze tego tabex-a spróbować, podobno bardzo dobrze działa, co myślicie na ten temat?
Uwaga! Użytkownik BTK jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / 1 / 0
Dobra recepta. U mnie pomogło to, że byłem chory i nawet jakbym chciał, to zapalić nie mogłem. Miałem taką jazdę na gardle, że z pewnością bym się udusił. No i do tego wpadła mi w ręce książka Allena Carra, którą od razu przeczytałem, bo wiedziałem, że to dla mnie niepowtarzalna okazja, by z łatwością rzucić palenie. No i udało mi się w 100%. :] Nie jaram od 26 lutego 2009 r, a jarałem łącznie ponad 8 lat z niewielka przerwą. :]

Wszystkim tym, którzy postanowili wybrać wolność, życzę powodzenia! Pamiętajcie! nic nie tracicie, na zaprzestaniu palenia możecie jedynie zyskać. :)
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2011 przez sober, łącznie zmieniany 1 raz.
Only illogics can find
Only erratics recognize
  • 6 / / 0
Roślinke próbowałem i działa :)
  • 50 / 1 / 0
@BTK Ja obyłem się bez Tabexa, niemniej jednak opinie są dobre i sądzę, że chociażby z tego względu warto spróbować - nie masz nic do stracenia. Generalnie przepis Machine'a wygląda bardzo sensownie, więc może takie rozwiązanie poskutkuje. Wiadomo na pewno, że trzeba działać, bo samo się to palenie nie rzuci. ;)
Only illogics can find
Only erratics recognize
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prezes PZU Ukraina odwołany. Straż graniczna wykryła w jego samochodzie narkotyki

Odwołanie prezesa PZU Ukraina potwierdziła już centrala PZU. — Dymisja jest spowodowana utratą zaufania do wymienionego menedżera – wyjaśnił w odpowiedzi na pytania Radia Zet Zbigniew Baranowski, dyrektor do spraw relacji z mediami w PZU.

Kannabinoidy wykazują „obiecujący potencjał jako środki przeciwnowotworowe” – wskazują nowe badania

Niedawno opublikowane badania w Discover Oncology rzuciły nowe światło na możliwości terapeutyczne kannabinoidów takich jak THC, CBD i CBG. Naukowcy wykazali, że związki te mogą hamować wzrost guzów oraz zapobiegać rozprzestrzenianiu się raka, co czyni je obiecującymi środkami przeciwnowotworowymi. Chociaż wyniki te są niezwykle obiecujące, badacze podkreślają, że wciąż istnieje wiele do zrozumienia, jeśli chodzi o mechanizmy działania kannabinoidów oraz optymalne dawkowanie tych substancji.

11 ton medycznej marihuany w 2024 roku: Polska podnosi limity importu

W ostatnich latach rosnące zapotrzebowanie na medyczną marihuanę w Polsce skłoniło władze do podjęcia działań, mających na celu zwiększenie dostępności tego leku. Najnowsza decyzja Międzynarodowej Rady ds. Kontroli Narkotyków (INCB) potwierdza ten trend, co stanowi dobrą wiadomość zarówno dla pacjentów, jak i firm farmaceutycznych działających na polskim rynku. Decyzja ta umożliwi lepszy dostęp do marihuany medycznej, której skuteczność w leczeniu wielu schorzeń jest coraz szerzej uznawana.