Zablokowany
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dubzky »
bandzior83r pisze:
ODCIAC!!!!!!!!!!!!!!!!
No mozna było.. Ale od razu. Po takim czasie myślę, że krzak sam sobie dał radę.. Więc proponuję już przy nim nie dłubać.

Yto.. Jak tam ..?
The Spice must flow..
  • 75 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Yto »
Roślinka przeżyła i ma się dobrze, jedyne co jest zauważyłem to że jej wzrost trochę się zwolnił w stosunku do pozostałych. Z kolei inna rzecz która mnie niepokoi to brak jakiś oznak kwitnienia a to już 8 tydzień moich roślin. Za tydzień wyjeżdżam na 2 miechy do Holandii więc będę musiał zlecić opiekę komuś z rodziny mam tylko nadzieję, że wybraniec da radę wszystko ogarnąć i jak wrócę to będzie na mnie czekało małe conieco:)
  • 1384 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
podróż miła powrót miły-ech nie za dobrze ci????HOL fajny kraj-(6lat tam mieszkałem mniej wiecej pol na pol z polska)szkoda tylko ,że grzyby sa od stycznia nielegalne-ale za to salvia jest
  • 75 / / 0
niestety podróż do NL nie wypaliła:( ale może to i dobrze bo mam czas dla moich roślinek a tak to były by skazane na kogoś "obcego". niestety ostatnio zaobserwowałem 2 dość niepokojące rzeczy: 1 z moich 3 krzaków okazał się męskim chociaż nasiona były feminizowane. często się coś takiego zdarza? 2 sprawa tą męską roślinę to od razu zabrałem do innego pokoju żeby przypadkiem nie zapyliła pozostałych i dziś zobaczyłem że siedzą na niej takie drobne robaki jak na zdjęciu [ external image ]. jak się pozbyć tego paskudztwa? co to w ogóle jest? na żeńskich z tego co patrzyłem nigdzie takich robaków nie ma.
  • 1384 / 13 / 0
Yto pisze:
niestety podróż do NL nie wypaliła:( ale może to i dobrze bo mam czas dla moich roślinek a tak to były by skazane na kogoś "obcego". niestety ostatnio zaobserwowałem 2 dość niepokojące rzeczy: 1 z moich 3 krzaków okazał się męskim chociaż nasiona były feminizowane. często się coś takiego zdarza? 2 sprawa tą męską roślinę to od razu zabrałem do innego pokoju żeby przypadkiem nie zapyliła pozostałych i dziś zobaczyłem że siedzą na niej takie drobne robaki jak na zdjęciu [ external image ]. jak się pozbyć tego paskudztwa? co to w ogóle jest? na żeńskich z tego co patrzyłem nigdzie takich robaków nie ma.
teoretycznie na nasionach fem piszą ze 99,9%są dziewczynki(czyli jedna na1000szt-teoretycznie)ale ten nasiona nasionom nie równe bo te99,9%nie uwzględnia tzw hemaforytów(obojniaków)co zdarza sie często w nasionach bo większosc to odmianyF2(F1 są ale kurewsko drogie i trudno dostępne-robią wałki wysyłajac nam niby F1 a tak naprawde dostajemy F2)(ja co rok na out sadze15krzaków z nasion fem-w tym roku rosną same panie(chyba ze sie skurwiel nie ujawnił)ale rok temu miałem 2 facetów:()srednio widze ze jedna na jakies50roslin wyrasta męska-jezeli mowa o moim oucie)!!!a te99.9%to albo chwyt marketingowy-albo faktycznie tak jest jak rośliny maja idealne warunki w fazie weg-od tego w dużym stopniu zalerzy ich płeć)tych robali niestety zbyt dobrze nie widze-ale ja bym zebrał je w kartkę-poszedł z nimi do ogrodniczaka i zapytał o srodek na takie badziewie(umyj rosliny z tych robaków spryskaj woda i przetrzyj liscie szmatką,potem spryskaj rośline odżywką z woda-moze to je potruje) ale zrób jak ci mówiłem z ogrodniczym-jakiś preparat napewno tam mają.A ten facet zapylił ci wszystkie kobietki?Zabiłes go juz?taki pyłek tez mógłby sie "przydać"
ps-w moim boxie jest zawsze4 krzaki non stop i w boxie(zawsze kupuje nasiona femy)przez ok20pokolen czyli około80nasion nigdy facet mi nie wyrósł-ale na out tak jak pisałem wyżej a nasiona tej samej firmy od lat(tylko odmiana na dwór inna)dlatego twierdze ze zalerzy płeć od warunków
Ps2.polecam nasiona firmy WHIE LABEL :gun:
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2009 przez bandzior83r, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 75 / / 0
właśnie zjadam budyń z tego faceta:) dziś rano przyszedł kres jego żywota i wylądował na 2 godziny w mleczku z masłem! mam nadzieję że nie zapylił żadnej żeńskiej bo zabrałem go z boxa zanim jeszcze zaczął pylić i poleżał kilka dni na stole w słońcu. pyłku oczywiście trochę zebrałem ale nie wiem czy mi się na razie przyda, poczeka sobie. problem robaków poniekąd rozwiązał się sam ponieważ siedziały one tylko na tej męskiej roślinie- tzn taka mam nadzieje,(zauważyłem je dopiero po przeniesieniu do innego pokoju-może tam jakieś paskudztwo na innych kwiatkach siedziało). jeśli zobaczę na żeńskich te robale to skorzystam z Twojej rady z ogrodniczym bandzior.
  • 1384 / 13 / 0
[quote="Yto"]
właśnie zjadam budyń z tego faceta]

zostaw troche pyłku jak kokonki wyrosną delikatnie nałóż go na jeden kwiat i zrób na niego kapturek z płutna pojawia sie nasionka tylko na tym kwiatku i bedziesz miał nasionka (juz nie femy)ale całkiem dobre bo tej samej odmiany-stracisz tylko jednego"ponia"ja takich numerów nie robiłem ale czytałem ze można i jak bym miał okazje to tak właśnie bym zrobił
CIESZĘ SIĘ,ŻE DOBRZE IDZIE
POZDRO
  • 377 / 7 / 0
Mam do was kilka pytań:
1.Czy te mokre ręczniki są potrzebne w środku boxa ?
2.Czy nasionka autoflow mogę wykiełkować w wodzie a następnie w chustce i przesadzić do donicy ?
3.Jeśli posadzę w boxie o wysokości 42cm roślinkę przy której pisało że wyrasta od 20cm do 55cm to nie stanie się nic biorąc pod uwagę lampę w środku nie spali się czy coś a może wtedy jakoś obniżyć ten krzak czy co radzicie ?
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
  • 377 / 7 / 0
/\UpUp
Pytania już rozwiązane więc nie trudźcie się z odpowiedziami bo i tak się do tego nikt nie kwapił,pozdro :-p
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Szczury plądrują policyjne magazyny z zarekwirowaną marihuaną i innymi substancjami

Policyjne magazyny dowodowe w Houston w Teksasie stały się miejscem niecodziennego problemu. Jak donosi lokalna prasa, szczury „uzależnione od marihuany” niszczą zapasy dowodów, konsumując przechowywane tam rośliny konopi.

CBŚP i NCA w walce z syntetycznymi opioidami – współpraca w ramach EMPACT

W Birmingham odbyło się kluczowe spotkanie platformy EMPACT NPS/Narkotyki Syntetyczne, które zgromadziło przedstawicieli CBŚP, brytyjskiej NCA i innych kluczowych partnerów. W jego trakcie omówiono strategie zwalczania zagrożeń związanych z syntetycznymi opioidami, a współpraca przyniosła wymierne rezultaty.

Największa na świecie firma tytoniowa po cichu wchodzi na rynek marihuany

Philip Morris International (PMI), znany gigant tytoniowy, konsekwentnie rozszerza swoje działania poza tradycyjny rynek tytoniowy. Ostatnie kroki firmy wskazują na rosnące zaangażowanie w medyczną marihuanę. Dzięki współpracy z kanadyjską firmą Avicanna, specjalizującą się w terapii kannabinoidowej, PMI rozwija swoją strategię dywersyfikacji. Ale dlaczego największa firma tytoniowa świata inwestuje w medyczną marihuanę? Co odróżnia ją od konkurencji i jakie są jej długoterminowe plany? Sprawdźmy.