Podyskutujmy, jak sobie z nimi radzić, jeżeli temat się przyjmie.
Sposoby zapobiegania, przyczyny, i tak dalej.
golden afternoon pisze:ja tam mam futeral po starym telefonie, szklo sie trzyma w futerale, ktory z kolei zawsze laduje w tym samym miejscu do kitrania, badz w wewnetrznej kieszeni kurtki, na piersi.
Jeśli chcesz, żeby trzymała się jak najdłużej, to unikaj w miarę możliwości dużych i nagłych wahnięć temperatury, najlepiej żeby się nagrzewała powoli i powoli chłodziła, nie można też jej dotykać jak jest gorąca, nie odkładać, na zimny parapet, najlepiej odkładać tak, żeby gorąca część niczego nie dotykała, ale i tak w końcu pęknie.
a) nie uzywac zarowej.
b) krecic lufa podczas jarania
c) jak chcesz opalac to sobie kup porzadny pot a nie lufke za 50 groszy ;]
Może na pomorzu szkła są lepszej jakości ?
A może to dlatego, że jestem Jezus.
Jezus pisze:Przejarałem setki nabić z lufy, opalałem je również dziesiatki razy i NIGDY mi szkło nie strzeliło, zawsze kręce podczas jarania i używam tylko zwykłego ognia (nie żarowego).
Może na pomorzu szkła są lepszej jakości ?
A może to dlatego, że jestem Jezus.
@Snifiarz: mam podobne podejrzenia, tzn. podobną teorię.
golden afternoon pisze: c) jak chcesz opalac to sobie kup porzadny pot a nie lufke za 50 groszy ;]
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Różowa kokaina. Australia podmieniła transport narkotyków
Pięciu mężczyzn usłyszało zarzuty po tym, jak australijskie władze udaremniły zakrojoną na szeroką skalę operację przemytu narkotyków.
Największa na świecie firma tytoniowa po cichu wchodzi na rynek marihuany
Philip Morris International (PMI), znany gigant tytoniowy, konsekwentnie rozszerza swoje działania poza tradycyjny rynek tytoniowy. Ostatnie kroki firmy wskazują na rosnące zaangażowanie w medyczną marihuanę. Dzięki współpracy z kanadyjską firmą Avicanna, specjalizującą się w terapii kannabinoidowej, PMI rozwija swoją strategię dywersyfikacji. Ale dlaczego największa firma tytoniowa świata inwestuje w medyczną marihuanę? Co odróżnia ją od konkurencji i jakie są jej długoterminowe plany? Sprawdźmy.
U naszych sąsiadów receptę na medyczną marihuanę wystawi już każdy lekarz rodzinny
Lekarze rodzinni będą mogli przepisywać medyczną marihuanę na przewlekłe bóle od kwietnia. Rzecz dotyczy liberalizacji przepisów w Czechach. Pacjenci będą mogli otrzymać zapas leku na okres do trzech miesięcy w ramach jednej recepty.