-Czy taka żarówka zapewni odpowiednią temperaturę w boksie ? - zimna piwnica, z uprawą chcę startować w przyszłym tygodniu.
- Czy lampa i cała instalacja musi być jakoś chroniona przed wilgocią ?
- A może lepiej założyć 400w oświetlenia z lampy ulicznej ?
Dalej martwię sie czy przez umieszczenie boksa w piwnicy roślinek nie dopadną grzyby czy pleśń, z drugiej strony w piwnicy jest większa wilgotność niż w pokoju co chyba można zaliczyć na plus. Nasionka chcę kiełkować na kokosie a docelowa mają być doniczki 5 litrów - czy wystarczą ?
Na razie to wszystkie pytania ale z czasem pewnie będzie więcej, piszcie co sądzicie o moim planie, co byście zmienili ? Uprawa ie jest komercyjna będe zadowolony nawet z małych plonów.
-dla tych wymiarow boxa zdecydowanie lepiej dac 400w hps ale jesli chcesz 3 rosliny to spokojnie wmieszczą sie w boxie mniejszym dostosowanym do hps 250w
-wilgoc to plus ale tylko podczas wegetacji a zaplesniała wilgoć dobrej wilgoci nie rowna ;p
-piwnice napewno bym dobrze posprzątał przed umieszczeniem tam boxa
-2 wentylatory kanałowe dadzą rade
no i mam nadzieje ze nie jest to piwnica w bloku bo jesli tak to odpuść sobie
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.