...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3208 / 541 / 0
No przesadnie może napisał skrajność ale z tym przemytem i warunkach karnych to trafił w 10
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 4981 / 847 / 0
Racja. O tym .miejscu mowilem .
Zniechecilo mnie strasznie .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 2 / / 0
Ja mogę podzielić się swoją opinią z pobytu niestety trwającego tylko 4 tygodnie ale to z mojej winy w ośrodku leczenia uzależnień w żurawicy Jest to ośrodek na NFZ mówią że tam biorą wszystkich teoretycznie jest to od alkoholu ale 3/4 i pacjentów ma problem z wieloma użytkami Powiem tak karta terapeutyczna personel udany jedzenie fatalne Jeśli ktoś chce to w takim miejscu jest szansa nabrać nadziei na wyleczenie a z drugiej strony ośrodek można polecić nie ma jakiś wygórowanych głupich zasad jest bardzo dużo wolności takie sanatorium gdzie naprawdę Jak ktoś chce to się wyleczy a jak coś nie będzie chciał to i się napiję wieczorem ogólnie to polecam
  • 61 / 5 / 0
Jest gdzieś sens uderzać szukać detoksu od benzo w ludzkich warunkach bo inaczej sam z niego wyjde czy zostają mi sztuczki magiczne. Bo i tak 9 dni max i mnie czeka padaczka na okraglo przez wpierdalanie paczki benzo dziennie.
  • 677 / 151 / 0
No oczywiście, że tak. Po to są detoksy.
  • 61 / 5 / 0
No tyle ze nikogo nie obchodzi jaka jest twoja sytuacja, tam maja listy oczekiwan na przyjecie 100 stron, albo w ogole ich nie maja tylko kaza dzwonic w ciagu 15 minut codziennie czy ewentualnie ktos sie nie zjawi. Wiec czy ktos jest uzalezniony od 0.25 klona od miesiaca czy od 20mg dziennie i umiera nie robi im różnicy, i w tym jest troche problem. A ja zanim sie doczekam gdzies gdzie nie jest jakims ewentualnie obozem pracy bez leczenia gdzie moze przyjmuja od reki to dawno bede z rozwalonym mozgiem na wozku jezdzil.
  • 677 / 151 / 0
Nikt nie pytał.
To nie Idź.
  • 761 / 105 / 0
ȘWIECIE ! Bardzo mila kadra i zajebista obstawa lekowa !
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Hej, mam pytanie chciałabym się podjąć leczenia, jestem już kilka lat w fete zapatrzona..
W końcu chciałabym jednak zrobić coś inaczej ale rezygnacja z pewnych aktualnie rzeczy które robię jest dla mnie trudna (lubię mieć plan "do przodu").
Czytałam o kilku ośrodkach i przymierzam się na Nowy Dworek, chciałabym poprosić o aktualne info najlepiej od osób które niedawno (do 3,4 mc) lub są tam jak wygląda tam dokładnie plan dnia Pn-Pt, weekend So Nd, posiadanie telefonu, odwiedziny, jedzenie, bieganie, jakiś dodatkowy rygor czy coś, czy można wychodzić z ośrodka, czy jest tam As, czy palić można, i o której są ciszę nocne i czy np jak jest cisza o 23 to mogę wyjść z pokoju i iść zapalić? Jak wygląda mieszkanie z dziewczynami ilo osobowe są pokoje?
  • 677 / 151 / 0
Nikt Ci nie napisze tam z zewnątrz, bo po prostu nie wolno mieć tam telefonu. AS jest w prawie każdym ośrodku. Zapomniałem już jak to w ND jest. Niech ktoś mnie naprostuje. Chociaż pary mogły tam trafić że względu na specyficzny sposób leczenia. Szlugi wolno palić, po ciszy nocnej nie. Kawy też wpisujesz bo chyba 3 wolno tylko. Ja byłem w 2022 r. I takie szczątkowe dane mogę Ci podać. Aha od 6 do 22 cisza nocna
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rekord zatruć dopalaczami w Lubuskiem. Do szpitala w Gorzowie trafiła 15-latka

W 2024 roku województwo lubuskie stało się liderem w kraju pod względem zatruć dopalaczami. Liczba przypadków zatruć środkami psychoaktywnymi wzrosła o 65% w porównaniu do roku poprzedniego. Alarmujący jest również fakt. że do szpitali trafiają coraz młodsze osoby. Do szpitala w Gorzowie trafiła 15-letnia dziewczynka po zażyciu dopalaczy.

Kokaina dla ubogich zalewa polski rynek. Sięgają po nią nawet dzieci

Narkotyki dla młodzieży to wciąż duże wyzwanie dla polskich służb. W 2024 roku polska policja zabezpieczyła 45 nielegalnych laboratoriów, w których produkowano syntetyczne narkotyki, oraz przechwyciła ponad 19 ton takich niedozwolonych substancji. W Polsce aktualnie poważnym zagrożeniem są syntetyczne pochodne katynonu – mefedron, klefedron i klofedron.

Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów

Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?