Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1452 / 516 / 0
Znowu się kurwa zesrać wodą i ratować ziołem przed godzinami nudności żeby poczuć 1/10 euforii piguły i wizuali kwasowych. LSA w pigułce, dosłownie i w przenośni kurwa. HBWR niby najmocniejsze więc nie wiem czy warto jakby ktoś pytał. No i przynajmniej jeśli chodzi o Niderlandy to w tej cenie dwa kwasy idzie zmotać na luzie.
  • 6 / / 0
Moim zdaniem działanie LSA jest naprawdę spoko, ale nie wiem czy warto. Dużym plusem chyba jest dostępność. No, ale jedzenie tych stu czy kilkuset nasion... (Mówię o HB czy tam IP, nie o HBWR). Za to trip euforyczny, lekki i ogólnie raczej przyjemny, chociaż przez te efekty uboczne (mocno zauważalne mdłości na comeupie i bolesna wazokonstrykcja) nie jest wcale aż tak beztrosko. Ale jak ktoś chce posmakować kwasa, ale się cyka, albo nie wie skąd, to według mnie czuć podobieństwa. Takie charakterystyczne uczucie w głowie, jakby smażenie mózgu hehe. Chociaż w sumie to pewnie zależy od ilości tych nasion i składników, które nie są pożądane (inne niż LSA), a których po prostu jedząc nasiona prosto z paki nie da się uniknąć. Ja bym raczej odpuścił jedzenie tego na pełnoprawnego odklejającego tripa, ale taka niska dawka na lekkie visuale i introspektywny headspace była dla mnie ok.
  • 47 / 4 / 0
Mam dość dziwny problem związany z LSA, mianowicie podczas działania zawszę mam silnę uczucie duszności, mimo że mogę wziąść oddech. Ostatnio zarzuciłem jakieś 3 gramy MG z kodeiną i ledwo mogłem oddychać. Chciałbym wziąść większą ilośc MG ale boję się, że efekt ten się wzmocni.
  • 605 / 156 / 0
@hgx126 Na psychodelikach czasem występuje efekt 'ciasnego sweterka', podejrzewam, że to właśnie to. Raczej nie ma tu niebezpieczeństwa uduszenia się, ale zalecałbym ostrożność.
kodeina sama w sobie działa depresyjnie na ośrodek oddechowy, także nie dziwne, że wzmocniła to uczucie.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 34 / 11 / 0
Kiedyś zarzuciłem 20g nieumytych nasion pomimo, że czytałem o zatruciach środkami grzybobójczymi.
Godzinę później rzygałem krwią, także nie polecam bez niemycia.
Jak zjadłem kiedyś 16g umytych to tylko trochę bolał mnie brzuch.
  • 2 / / 0
Witam. Mam dwa pytania. Po pierwsze czy ktoś z was palił nasiona? Po drugie tempertura rozkładu LSA wynosia 242C według wikipedi. W vapie temperatura nie przekracza 200C. więc, czy możnaby zmielić nasiona, zalać alkoholem i odłożyć do lodówki na 1,5H, następnie przefiltrować, odparować alkohol, zmieszać z liquidem i mieć liquid z LSA? co o tym sądzicie.
Ostatnio zmieniony 03 września 2024 przez gudenm0rg, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik gudenm0rg jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.