Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 2569 / 532 / 0
MPH zażywane leczniczo + l-teanina dobrze się sprawdza na co dzień? W wątku jest w sumie tylko jeden sensowny post na ten temat.

Zastanawia mnie też stosowanie Reishi w trakcie kuracji MPH. MPH zwiększa zużycie glukozy, a Reishi zmniejsza jej poziom we krwi. Reishi stymuluje NGF.
Uwaga! Użytkownik Vetulani44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 341 / 121 / 0
29 sierpnia 2024Stteetart pisze:
Coś nie coś o toksyczności MPH
O jakich dawkach mówimy?
Nie znalazłem tam informacji, jakimi dawkami traktowali te zwierzęta.
A to chyba kluczowe. Bez tej informacji, takie badanie jest dla mnie całkowicie bezwartościowe.
  • 962 / 272 / 2

post3799355.html#p3799355
meh, wszedłem z nadzieją, że dowiem się czegoś nowego, ale tak czy siak duży plus za informowanie na forum o takich badaniach.

@Obrazoburca obstawiam, że o zwykłych leczniczych, nawet nie maksymalnych, inaczej było by to podkreślone w tymże badaniu.

@linorosl
Ja tylko poprawię Cię w obliczeniach, które popełniłaś, bo koledzy wyczerpali temat i raczej nic nowego nie odkryjemy.
jeden monster 500ml zawiera 32x5=160mg kofeiny, a nie 32mg, 32mg to on zawiera w porcji 100g, nie całej puszcze, cała puszka napoju to 500g napoju, w tego typu produktach zawsze się zawiera informację głównie i najczęściej ilość mg kofeiny na 100ml/100g napoju. Warto pamiętać, że popularny monsterek zawiera również taurynę i ekstrakt z guarany.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 9299 / 1807 / 2
29 sierpnia 2024Obrazoburca pisze:
O jakich dawkach mówimy?
Nie znalazłem tam informacji, jakimi dawkami traktowali te zwierzęta.
A to chyba kluczowe. Bez tej informacji, takie badanie jest dla mnie całkowicie bezwartościowe.
Jutro to rozkminie szerzej, poszukam innych badań na g00gle Scholar. Obawiam się jednak, że dawki maksymalne prędzej czy później się odbija na zdrowiu. Tak jak większość uboków związanych z deficytem, sero czy GABA. Druga sprawa - na dopaminę wpływają też inne hormony jak np pregnynolon - co w momencie jak masz więcej dopy z każdą substancja która wpływa na dope lub dopa na nią ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1298 / 258 / 0
29 sierpnia 2024Vetulani44 pisze:
MPH zażywane leczniczo + l-teanina dobrze się sprawdza na co dzień? W wątku jest w sumie tylko jeden sensowny post na ten temat.

Zastanawia mnie też stosowanie Reishi w trakcie kuracji MPH. MPH zwiększa zużycie glukozy, a Reishi zmniejsza jej poziom we krwi. Reishi stymuluje NGF.
tak, obniża ciśnienie krwi niby (na jakiejś stronce, na drugiej też),
ale nie jest to potwierdzone naukowo,
na necie piszą, że tak i wspomaga ukł. sercowo naczyniowy ogólnie
i oczywiście wolne rodniki jak wszystkie tego typu rzeczy, co też jest ważne, bo tlen nas chce zajebać w każdym momencie
(siły też nam daje fchuj, ale chce nas zajebać też jednocześnie),
tylko organzim skutecznie go neutralizuje (bądź trochę skutecznie)
mówię o reishi ofc

na pewno ma udowodnione składniki aktywne biologiczne dla człowieka, które go wspomagają na plus, więc coś tam sprząta
Spoiler:

jako dodatek do MPH bardzo pasuje, ale to zalezy jak ty bedzies też MPH używał i reishi nie ma na to dużego wpływu jak będziesz walił kilogram, tak mi się wydaje

tu jakieś badanko:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25686270/

przeczytalem tylko wnioski %-D
plus inne strony na necie na szybko,
to ciśnienie niby obniża (reishi) coś jest spoko przy MPH, ale czy zdoła przykryć działanie tej kurwy (zwężanie żył ,zdenerwowanie) to nie wiem, na pewno nie zaszkodzi, a może nawet będzie fajnie współpracować boostojąc serce i żyły,
co na pewno MPH trochę rozkurwi w dłuższej perspektywie 👉 to się nie ma co oszukiwać
(chyba, że nie przekraczacie 10-20mg, ale wątpię %-D chyba w pierwszym tygodniu tylko)
  • 9299 / 1807 / 2
Dogrzebałem się kilku ciekawych publikacji.
Na rozgrzewkę:

Dodatkowo, inny układ związany ze stresem powiązany z ADHD obejmuje stres oksydacyjny i neurozapalenie. Stres oksydacyjny charakteryzuje się rozbieżnością między produkcją reaktywnych form tlenu (ROS) a zdolnością komórki do przeciwdziałania tym efektom poprzez obronę antyoksydacyjną [ 14 ]. Stres oksydacyjny prowadzi do utleniania białek i lipidów oraz uszkodzenia struktury DNA, co wraz z dysregulacją katecholaminergiczną i innymi czynnikami genetycznymi i środowiskowymi skutkuje kontekstem neurotoksyczności i stanu zapalnego [ 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 ]. Ostatnie badania donoszą o wysokim poziomie uszkodzeń oksydacyjnych przy zmniejszonej aktywności niektórych enzymów antyoksydacyjnych u pacjentów z ADHD, co potwierdza teorię, że stres oksydacyjny można uznać za kolejny czynnik patofizjologiczny w tej chorobie [ 16 , 21 ].

Resztę razem ze źródłami wrzucę wieczorem.

Edit. Jest tam szerzej o MPH. Z drugiej strony skoro MPH tez podkręca stres oksydacyjny a i tak macie upośledzone enzynh antyoks. to dużo łatwiej będzie się Wam zajechać.
Wchodzić i głosować
  • 962 / 272 / 2
@Stteetart wiem niestety z własnego doświadczenia jak ilość stresu oksydacyjnego potrafi sponiewierać mając adhd, ale ciekawy jestem tych źródeł, jak możesz to weź mi walnij
[mention]
wieczorem jak mogę prosić.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 9299 / 1807 / 2
@Merx musiałbym się wczytać w same procesy antyoksydacyjne ale to raczej działanie długofalowe tj powolna utrata pamięci, skupienia, wieksza podatność na choroby itd.
Kiedyś w tym temacie pytałem o antyoksydanty jakie stosujecie i wiesz ile było odpowiedzi ? Chyba jedna z jakimiś śmiesznymi dawkami Wit C.
Ja tylko powtórzę to co pisałem - powinniście działać cholistycxnie. Patrząc na to przez pryzmat calego ciała. Monitorując to wszystko co się może popsuć od hormonow począwszy na zdrowiu jelit czy tarczycy skończywszy.

Aczkolwiek wieksosc myśli, że skoro MPH jest lekiem to jest lajtowr i nic Wam nie grozi.
Aczkolwiek dziwi mnie, że wieksosc z Was nie grzebie w go0gle Scholar czy ncbi bo wiele badań nr MPH ma po kilkadziesiąt lat.

Ps o kortyzolu też pisałem kiedyś.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/3741917/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/3763771/

Jak nie ma pełnej wersji to możecie spróbować wkleić źródło na www.sci-hub.se
Wchodzić i głosować
  • 2569 / 532 / 0
@Stteetart Między innymi dlatego zapytałem o stosowanie l-teaniny, bo poza tym, że tonizuje nerwy, to działa antyoksydacyjnie. Sprawdziłaby się?
Uwaga! Użytkownik Vetulani44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 76 / 50 / 0
Właśnie wleciała recepta na skromne 10 gramów MPH CR. Nawet nie starczy mi pieniędzy, aby to wszystko wykupić w miesiąc...

Nie spodziewam się cudów, ale męczy mnie już to wegetowanie. Może pomoże, a jak nie, to zjedzą go krokodyle kanalizacyjne – serdecznie dziękuję za eskalację dawek do poziomu ćpania.
29 sierpnia 2024hubii pisze:
i oczywiście wolne rodniki jak wszystkie tego typu rzeczy, co też jest ważne, bo tlen nas chce zajebać w każdym momencie
(siły też nam daje fchuj, ale chce nas zajebać też jednocześnie),
Po prostu nieustannie się spalamy :^]
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."