Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
59
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 124

ODPOWIEDZ
  • 4284 / 697 / 2117
@patrykpatryk Tak, można "dorzucać" Kava Kava. Mleko kokosowe jest bogate w tłuszcze, które mogą pomóc w lepszej absorpcji kavalaktonów (aktywnych składników Kava Kava). Możesz po prostu zastąpić wodę mlekiem kokosowym, aby zwiększyć ich dostępność.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 195 / 61 / 0
@Patrykpatyk
kavę możesz chlać przez wiele godzin, aż do porzygu i odbijania się od ścian.

Nie ma sensu pić instant z mlekiem kokosowym. Podziała tak samo jak wypita z wodą. Tłuszcze z mleka kokosowego pozwalają wyciągnąć więcej laktonów z fusów, dlatego tradycyjna kava działa z mlekiem mocniej. Przy instant żadne fusy nie zostają, więc dodawanie tłuszczów niczego nie da.
  • 143 / 21 / 0
Ostatnio na blogu kava society pojawia się trochę wpisów weryfikujących metody przygotowywania kavy. Okazuje się, że tłuszcze właściwie zmniejszają, a nie zwiększają stężenie substancji aktywnych w grogu. Być może dzieje się tak przez zatykanie porów w woreczku
https://kavasociety.nz/blog/2024/8/18/s ... amp-pestle

Sprawdzono też optymalną długość tarmoszenia wora i wyszło, że 7 minut w zupełności wystarcza. W kolejnych minutach moc napoju nie rośnie znacząco
https://kavasociety.nz/blog/2024/8/2/op ... amp-pestle
"(...)kto jest zniewolony przez potrzeby fizyczne: Hindus harujący od świtu do zmroku przy zręcznym pługu za miskę ryżu czy Amerykanin jadący na traktorze?"
  • 195 / 61 / 0
@Astral Walker tu raczej kwestia doboru właściwego woreczka, no i warto go przepłukać wodą po przelewaniu.

U mnie przede wszystkim zmienia się profil działania kavy. Przygotowywana z tłuszczem działa wyraźnie bardziej heavy. Z tego też powodu rzadko używam mleka kokosowego. Zdecydowanie preferuję kavy heady i balanced.
  • 76 / 20 / 0
kavę uwielbiam, cena dobrego towaru odstrasza, ale raz na jakiś czas warto, fajny po tym chill, można pracować, porównałbym do działania pregabaliny. Na mnie kava działa dość aktywizująco, ale przyjmuję parokestynę 20mg, która trochę zamula, może dlatego.

Dla mnie to jedyny dość mocno działający środek psychoaktywny z minimalnym ryzykiem uzależnienia.

Minusy:
- wysoka cena za dobry towar
- niektórzy narzekają na proces przygotowania, ja tam lubię i traktuję jako swoistą ceremonię xD
- u niektórych problemy ze skórą, ja nie doświadczyłem
- podobno w codziennym stosowaniu u niektórych podnosi zły cholesterol
  • 131 / 19 / 0
Czy jeśli jestem 2 dni po odstawieniu fenibutu, i wypije Kava Kava na objawy odstawienne fenibutu, to czy potem gdy Kava Kava przestanie dzialac nie bede mial nasilenia objawów odstawiennych???
  • 261 / 30 / 0
Jak długo utrzymuje się u Was działanie kavy i co ile robicie dorzutki? I jakie dawki lecą? Chodzi mi o wersję instant. Zamówiłem też extract w kapsułkach i olejek stosował ktoś?
  • 76 / 20 / 0
@Saguaro99

Dorzutki co 45 minut, ale to sam sprawdzisz na sobie, z pewnością będziesz czuł jak schodzi. Dawki instant to ja na ~300ml mleka owsianego wrzucałem dwie łyżeczki, dość sporo, uwaga, bo trzepie po głowie %-D , polecam zacząć od jednej łyżeczki.
  • 261 / 30 / 0
@zupelnienikt Łyżki czy łyżeczki? Na opakowaniu z Kavahy jest aby zarzucać na porcję 1-2 łyżki czyli około 10 gramów.
  • 76 / 20 / 0
@Saguaro99

2 łyżeczki, 2 łyżki to raczej będzie więcej niż 10g.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".