18 marca 2024IvoPartisan pisze:Witaj, ja napisze swoje doświadczenia ze zdobywaniem oxy- legalnie. Poszedłem do PLB po mocniejszy lek przeciwbólowy dla osoby , chorującej od wielu lat na chorobę neurologiczną- wystąpiły silne bóle neuralgiczne- do tej pory stosowana gabapentyna nie pomagała. Powiedziałem co i jak, zaprosiłem lekarkę do chorego, bo nie mógł chodzić. Kazała przynieść dokumentacje medyczną- zrobiłem to, a było tego chyba z kilogram, jak wzięła to do ręki do widziałem że sprawa już jest pewna. Jeszcze mnie pytała o szczegóły choroby , bo powiedziałem że chorym się od dawna zajmuje- odpowiedziałem jak trzeba. Poszła recepta na oxy, po skończeniu opakowania miałem przyjść znowu. Zrobiłem to- sytuacja się powtórzyła. Kolejnym razem dostałem zaświadczenie że ta osoba przyjmuje leczniczo oksy - z potwierdzeniem zniżki- dla lekarza rodzinnego. I od tamtej pory już rodzinny wypisywał receptę- a właściwie wysyłał sms-em kody, w ogóle nie musiałem chodzić do przychodni- dzwoniłem tylko, mówiłem że opakowanie się skończyło i potem dostawałem sms z kodem recepty. Obserwując zachowanie lekarki w PLB doszedłem do wniosku że tam najważniejsze było sprawdzenie czy jakiś narkoman nie chce wyłudzić leku, podstawą była dokumentacja z wieloletniej choroby ale tez zachowanie- punktualne meldowanie się po kolejną receptę i znajomość szczegółów choroby. Co mogę doradzić- żebyś zaprzyjaźnił się z kimś chorym od wielu lat, potem namów go żeby symulował bóle neuralgiczne, -jeśli kolejne leki nie będą pomagały to zostanie w końcu przepisane to co trzeba.15 marca 2024THEaddict pisze: Nie wiem gdzie to do końca napisać. Jestem wjebany w kodeine od 5 miesięcy i teraz 360 mg juz ledwo co tam grzeje. Miałem też kontakt z oxy, jest perfekcyjna. A zacząłem wszystko rok temu od tramadolu.
W skrócie przyjmowałem wiele leków psychiatrycznych na depresje/leki ale nic z tego tak nie pomogło jak opioidy. Jeszcze były psychodeliki i one pomagały na najdłuższy czas. Przechodząc do rzeczy: jako, że opioidy najlepiej pomagają na moje przypadłości to zamierzam je dalej przyjmować, już zbyt wiele czasu wycierpialem przez swoje zaburzenia i przez nieskuteczność leków czy terapii. Dla mnie istnieje albo wylogowanie się albo opioidy.
Miałem kontakt z oxy, trampkiem i kodą. A i biorę małą dawkę diazepamu jeszcze, ale z niego schodzę.
Potrzebuję wskazówki jak dostać coś od specjalisty... walić kawę na ławę i mówić po co przyszedłem? Jakaś koperta dodatkowo? Macie jakieś tipy?
Oczywiście można kupować na czarno ale nie chcę przepłacać i ryzykować z podróbkami.
Generalnie wolałbym aby to było przepisane na przypadłość fizyczna a nie najebane uzależnienie w papierach.
Drugą opcją, którą rozważałem była terapia substytucyjna, ale jeszcze nie chce mieć takich rzeczy w papierach bo nie chcę sobie zamykać drogi pracy w służbie zdrowia - wiadomo, że prędzej czy później otoczenie by się dowiedziało i już by inaczej patrzyli na mnie.
Anyways; nie mogę sobie pozwolić na odstawienie gdyż doświadczam wtedy jeszcze cięższej anhedonii niż na trzeźwo (a i tak na trzeźwo mam anhedonie dość ciężką nie do zniesienia).
Apropo substytucji może ktoś się wypowie? Najbardziej mi chodzi czy opłaca się mieć nasrane w papierach?+oni jeszcze rejestrują do ogólnopolskiej bazy pacjentów substytucyjnych (po co). Jakie mogą być minusy w przyszłości takiej opcji w trakcie i po? Jest się na jakiej watchliscie czy co?
Druga sprawa, tutaj tez nieraz widziałem, ze ktoś dogadywał się z lekarzem i lekarz pisał 100% bez papierów. Chyba pisanie na 100% nie robi nikomu przypału? Może ktoś od kogoś wie w jakie jednostki, lekarzy, celować? Specjalizacja, wiek, ośrodek? Który najszybciej wypisze na droższej wizycie?
23 listopada 2023szpiku15 pisze:Ten co Ci tyle wypisywal po prostu sie boi bo wyskakuje mu na czerwonu i nie chce stracic zawodu, smutne jest to ze nie jeden rodzinny nie jednego uzaleznil i na koniec kopnal w dupe ;] Zrobiło się głośno w przychodni i stwierdzili ze nie moga pisac bo nie chca zeby bylo jesczcze glosniej, watpie w jakies "enefzety" ze sie przyczepili :] atakuj inną przychodnię.23 listopada 2023Non pisze: Nie wiem, czy w tym wątku, czy w drugim, czy trzecim, dotyczącym Systemu E-Recept, ale dobra, klepnę tutaj.
Od 5 lat lekarz POZ pisał mi giga ilości klonów, alpr, lorków, broma, oxy od 20-tek po 80-tki, czasem parę razy w mcu odbierałem po 6-7 różnych kodów.
Raz wyjąłem Majkę 60-tkę.
(...)
Odczekałem kolejne 3 tygodnie, dzwonię jak zawsze - a tu BAN już na dzień dobry, po nazwisku "Panie X, Pan nie dostawnie recepty, bo tu już NFZ się panem interesuje, za dużo, za często, proszę o osobistą wizytę u lekarza z wyjaśnieniem".
Dodam, że od 5 lat na IKP nie ma ŻADNEGO INNEGO LEKU niż Benzo, Opio, MJ, Prega, Zolpi, Trampki i w zasadzie tylko to. XD
OK, aktualizuję informacje, bo być może niepotrzebnie zasiałem panikę xD
Nikt się mną nie interesuje, najwyraźniej była to ściema Magika, żeby choć trochę mnie wystopować, co - udało mu się, ale:
- nie było żadnej kontroli, rozmowy z lekarzem, z kierownikiem przychodni, nie dostałem żadnego perm-ban'a. Notuję daty i ilości, dzwonię wtedy, gdy wiem, że system już przepuści.
- byłem u psychuszki, jeden po wprowadzeniu zmian wyjebał mnie bez mydła i przekierował do innego, jeszcze lepszego ancymona. Mam wbitę "uzależnienie od bzd" i nietolerancję neuroleptyków i SSRI.
Koniec końców mam wszystko, ale nie w tak pojebanych ilościach.
Trzymcie się
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Edit. Wszystko poszło bez problemu...
Mam jeszcze do was pytanie. Ostatnio zauważyłem że w jednej aptece podczas wykupu leków, Pani farmaceutka widziała wszystkie moje recepty, nawet te wykupione w innych aptekach. Czy tak jest teraz w każdej aptece? Bo wcześniej czegoś takiego nie było i chyba tak nie powinno być. Też to zauważyliście?
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/3/30fa3b71-3c7e-411b-9252-d7ab5a7be64c/1713502904406.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250715%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250715T080602Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=5d1702a7fde0cc3a8f6f72bf613404350935332fd0d68a873cfbfed58a25c7ee)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cocainemountain.jpg)
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy
Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mjheart2.jpg)
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób
Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/fabrykaklefedronu.jpg)
Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim
W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.