Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 52 / 12 / 0
Po mixie 1P-LSD z 6-ABP mam problem ze śniegiem optycznym utrzymuje się już od dobrych paru miesięcy , można się tego pozbyć całkowicie ? a i naprawdę benzo wam pomoga czy raczej coś na zasadzie ze po benzo nie robi wam to większej różnicy albo może jakiś nootrop
  • 12 / 2 / 0
Od paru miesięcy mam hppd( śnieżenie i różne bugi światła ). Jestem na detoxie. Czy hppd znika po jakimś czasie ? Czy nabawiłem się tego do końca życia?
Nabawiłem się tego głównie benzydaminą. Zamierzam już zachować czystość najlepiej do końca życia.
Ostatnio zmieniony 27 marca 2024 przez Suselultimatus, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Suselultimatus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2636 / 555 / 0
@up
Z tego co się orientuję, to po benzydaminie akurat tego typu problemy potrafią utrzymywać się wyjątkowo długo i być nieprzyjemne. Na forum kiedyś wyczytałem, że benzydamina podobno potrafi jakoś trwale wpłynąć na samą gałkę oczną i stąd ta osobliwa forma tegoż zaburzenia, ile w tym prawdy — nie wiem.

Ja miałem typowe HPPD przez parę lat dzięki używaniu psychodelików, dla mnie to było przyjemne. 24/7 miałem dość mocne CEVy. W tym okresie wszelkie wizuale spowodowane zażywanymi substancjami były nieźle wzmocnione.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 1311 / 334 / 12
Nie jestem do końca przekonany czy to nie są przypadkiem te słynne flashbacki ale dosyć często zieleń a konkretniej flora mieni mi się w odcieniach purpury ala kwas podczas jazdy samochodem.

A co do benzydaminy to jeden raz zarzuciłem ~750mg i jak wytężyłem wzrok to mogłem dostrzec męty i powidoki podobne w kształcie do bakterii pod mikroskopem ale mi przeszły gdy substancja przestała działać.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 2534 / 596 / 0
Hppd mam od dawna.Może po czasie by przeszło,gdyby nie fakt,że dalej zażywałem i zażywam substancje.Ale duży plus jest taki,że od pewnego momentu nie przybiera już ono na sile.W sumie już przywykłem i mi nie przeszkadza jakoś specjalnie.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / 10 / 0
Śnieg optyczny ma bardzo dużo ludzi(nawet zdrowych) tylko większość nie zwraca po prostu na to uwagi.
  • 8 / / 0
Jadłem grzyby 3 razy w życiu, ostatni raz 3,5g cubensisów 2 tygodnie temu i mam wrażenie, że jak patrzę się w jeden punkt to faluje mi obraz, tak jak po grzybkach. Nigdy nie nadużywałem substancji psychoaktywnych, dosłownie kilka razy emka, kilka razy jakieś ketony i koks, kiedyś regularnie trawa. Nie przeszkadza mi to bo naprawdę muszę się skupić np. na dywanie czy kostce brukowej, żeby coś zafalowało, ale jakaś minimalna obawa przed kolejnymi tripami jest.
  • 2251 / 383 / 0
Poczekaj jeszcze 2 tyg i napisz czy nadal to masz. Nie panikuj.
  • 577 / 177 / 0
@neurotoXXXsick
Jeśli dobrze zrozumiałem co opisujesz, to akurat te "bakterie pod mikroskopem" to coś całkowicie normalnego. To białe krwinki (czy jakieś tam inne komórki) które poruszają się w oku. Normalnie ich nie widzisz bo mózg je ignoruje, ale wystarczy popatrzeć dłużej na coś jasnego typu czyste niebo i można je wtedy zobaczyć. edit: Chociaż na deliriantach (np. benzydamina) takie "kropkowe" wizuale są normalne, więc jak przeszło, to znaczy że to tylko typowe deliriantowe wizuale a nie krwinki.

Jest to akurat częsta zagadka w przypadku hppd. Które zmiany w widzeniu są przez to że widzę coś czego normalnie nie ma, a które przez to że zwracam uwagę na coś co zawsze było, tylko mózg to ignorował, aż na to nie zwróciłem uwagi podczas tripu? Jeśli to to drugie i jeśli ci to przeszkadza, to rozwiązaniem jest nie zwracanie na to uwagi tak jak to robiłeś automatycznie przez tripowaniem. A jeśli to pierwsze to rozwiązaniem (częściowym) jest... tak samo ignorowanie tego, aż mózg zacznie to robić automatycznie. xd
użyj innego podpisu, ten rozwala stronę - Administratorzy Hyperreal.info.
  • 514 / 110 / 7
Hej nagrałem film edukcyjny na temat HPPD myślę że może być dla niektórych pomocny

https://youtu.be/qxqnGs1PZr0
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.