Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 20 / / 0
Nie wiem czy to już jest jakieś przegięcie czy farmaceuci mają jakieś większe dostępy albo widzą czy lekarz, który wystawiał mi receptę ma wgląd w moje Ikp, ale wykupywałem dzisiaj 2 Lorki po 2.5g jeden Nasen i jedno opakowanie relanium 5g. I zaczęły się przy e recepcie dyskusje personelu typu wszystko na jednej recepcie? , pan chyba wie jak dawkować? , czemu nie rozbite były na 2 recepty. Dziwne zlecił to jeden lekarz, ale zobacz lekarz z Warszawy. W kurwiłem się i mówię do tępych dzidz, że jak mają obiekcje to pójdę do innej apteki. Raz na ruski rok bralem w tej aptece leki i nie było kłopotu. Dobrze, ze nie wyciągnęłam jeszcze 2 recept bo by zemdlały przy monitorze, ale co to się odpierdala farmaceuci zaczynają bawić się w lekarzy... Mają e recepty nie jakoms papierówke, a zaczynają bawić się jak John Nash w "pieknym umyśle" na liczbach jakieś teorie spiskowe itp. Brak słów...
  • 573 / 103 / 0
Niestety od niedawna takie zjawiska się nasilają, szczególnie przy receptach rpw. Jak nie podoba się obsługa pozostaje iść do innej apteki. Pozdro
:tabletki:
  • 188 / 15 / 0
07 grudnia 2023Markuss1983 pisze:
Nie wiem czy to już jest jakieś przegięcie czy farmaceuci mają jakieś większe dostępy albo widzą czy lekarz, który wystawiał mi receptę ma wgląd w moje Ikp, ale wykupywałem dzisiaj 2 Lorki po 2.5g jeden Nasen i jedno opakowanie relanium 5g. I zaczęły się przy e recepcie dyskusje personelu typu wszystko na jednej recepcie? , pan chyba wie jak dawkować? , czemu nie rozbite były na 2 recepty. Dziwne zlecił to jeden lekarz, ale zobacz lekarz z Warszawy. W kurwiłem się i mówię do tępych dzidz, że jak mają obiekcje to pójdę do innej apteki. Raz na ruski rok bralem w tej aptece leki i nie było kłopotu. Dobrze, ze nie wyciągnęłam jeszcze 2 recept bo by zemdlały przy monitorze, ale co to się odpierdala farmaceuci zaczynają bawić się w lekarzy... Mają e recepty nie jakoms papierówke, a zaczynają bawić się jak John Nash w "pieknym umyśle" na liczbach jakieś teorie spiskowe itp. Brak słów...
Brak słów...
Mają ból dupy ze oni tego nie maja a ty masz.
brak słów...
Po prostu uderzej w normalne apteki, ale brak mi słów co Ty gosciu pierdolisz, nie pasuje w aptece to sie mowi do widzenia albo i nie.
Kto to akceptuje?
  • 20 / / 0
No to mowiłm gościu dowidzenia jak nie pasuje recepta czy sa jakieś obiekcje to lecę dalej, ae brakuje słów już na to że to lekarz zleca a oni co będą przed całą apteką sie kurwa afiszować i bawić w aptetcznych detektywów.
  • 188 / 15 / 0
To cos na przykladzie jak stare baby plotkuja pod klatka.
  • 108 / 16 / 0
Ja obecnie jestem na domowym detoxie. 4 dzień i jakos dziwnie, bo bez telepania sie, noce spokojne, lece tylko na wspomaganiu neuroleptykiem, ale to na wlasne zyczenie. Podejrzewam, ze jutro moze mi puscic hamulec, bo pewnie jeszcze sie nie wyplukalam do konca, wiec te 4 dni to takie na lajcie. Tak odnosnie tych recept to zmienilam lekarza POZ i mi nowy powiedzial ze Ketrelu nie wypisze, bo to gowno gorsze od benzo i zetek. I napisal 5 pak Nasenu mowiac, ze lepiej juz brac to niz neuroleptyki, ktore robia z mozgu papke. Recepta jednak nie zrealizowana bo sie zawzielam i zbijam tolerancje tym detoxem. Za duzo ostatnio zolpidemu zarlam i musze sie troche wyzerowac zeby wejsc na lajtowa dawke dwoch maks 2,5 tablet. Jak mnie jutro zatrzesie to wykupie, poki co zezarlam wczesniejsze zapasy jak przystalo na glupiego cpuna i musze sie jakos pozbierac zeby nie wpierdalac konskich dawek.
  • 3230 / 549 / 0
Czemu neuroleptyki mają być gorsze od benzo.
Ja na sen ketrel i na rano żeby trochę przydopaminic do SSRI, biorę fluanxol.
Benzo no kkrwa ciężko zejść ale to chyba ono robi najwieksze szkody po neuroleptykach się nie dopatrzyłem.

Byłem wgl w POZ a lekarz nie miał dostępu do IKP XD nie prosił ja tez nic nie zulilem tylko se wypisałem witaminki. Coś tam gadał o tym że trzeba udostępnic. Ja tam nie wiem. Widocznie z automatu to nie działa jeszcze sprawnie.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 573 / 103 / 0
No bo nadal nie ma technicnzego wymogu udostępnionania ikp, który zacznie się od 1.01.2024~info bezpośrednio ze strony MSZ
:tabletki:
  • 633 / 153 / 0
Raczej MZ, bo Ministerstwo Spraw Zagranicznych nie ma wiele wspólnego z tym od zdrowia %-D
Jeszcze przez 2 tygodnie z kawałkiem trwa okres przejściowy na wdrożenie spójności systemów poradni z tym, co na profilach państwowych.

Część kwestii dość jasnych i klarownych na oprogramowaniu gabinetowym, nie chce działać na tym w pełni zintegrowanym z P1-ką także zamieszanie trwa. Zależnie od tego gdzie czego używano.
Np niektóre funkcje w placówkach nie chcą działać, jeśli pacjent nigdy nie logował się na IKP i nie uzupełniał szczegółowo danych kontaktowych.

A od lata na stanowisku ministra zdrowia pojawiła się... trzecia osoba. Był ekonomista, na chwilę lekarka, a teraz nauczycielka.

Dajcie znać, jak tam dzieje się u Was i czy dajecie radę. Życzę zdrowia, trzymajcie się.
  • 710 / 435 / 0
Hej swirki mph xr można dostać bez historii, czy trzeba sie pofatygować osobiście?
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.