Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 249 / 24 / 0
Swego czasu dwa razy mnie powykręcało na tym leku. Raz ostro gdy byłem w domu i raz jak przebywałem w szpitalu. W tym drugim przypadku ratunek w postaci akinetonu przybył szybko i nie spotkał mnie taki dramat jak za razem pierwszym. Co tak właściwie wywołuje dyskinezy? Ma to związek z dopaminą?
jestem obłąkany
  • 963 / 17 / 0
Zazywam dawkę ami 100mg na aktywizacje czuje jakieś działanie czy podnieść jeszcze o 50mg aby wzmocnić działanie?
  • 4902 / 855 / 0
Jak jest dobrze to zostaw. Wieksza dawka nie oznacza większego pobudzenia w przypadku tego leku. Nie wiem czego Ty oczekujesz ale ciągle od kilku już lat szukasz leku który Cię zaaktywizuje. Leki to nie amfetamina że będziesz latał jak szalony.
  • 431 / 23 / 0
Podobno jest tu jakis farmaceuta ktory zna sie na lekach...??? Prosilbym o kontakt, mialbym kilka pytan odnosnie lekow a w szczegolnosci solianu i abilify lub lurazydonu... Dreczy mnie jedna kwestia blokady agonisty przez antagoniste i nie wiem jak temu zaradzic? Chce brac dwa neuroleptyki, jeden w dawce wysokiej a drugi w bardzo niskiej... problem w tym ze ten w niskiej jest bolokowany przez tego w wysokiej i nie dziala poprzez uwalnianie dopaminy... taka podstawa farmakologii...

Bylbym wdzieczny jakby ktos sie odezwal i mi podal kontakt do tego kogos kto tu jest farmaceuta ;)

Nadmienie ze lekarze sami nie wiedza jak te leki polaczyc aby nie bylo blokady i jedyne vo proponuja to branie solo neuroleptyku w niskiej dawce ale ja wtedy bede pozbawiony stabilizatora nastroju, ktorym jest u mnie lek w wysokiej dawce a depakiny i innych zamulaczy trujacych brac nie chce...
  • 390 / 95 / 2
Jakiś czas temu, będąc od roku na amisulprydzie 50-100, łyknąłem sulpiryd 100 i dostałem z miejsca zastrzyk energii, motywacji i aktywizacji, której amisulpryd oczywiście już od wielu miesięcy mi nie oferował. Kompletnie się tego nie spodziewałem z uwagi na znaczące pokrewieństwo obu substancji. Sądzę, że to doświadczenie godne odnotowania.
!מרנא תא
  • 1007 / 273 / 0
@Pathfinder

To może byc prawda, ja się przesiadłem z niedziałającego (a może się do niego przyzwyczailem) sulpirydu na amisulpryd i ten drugi mial zauwazalne dzialanie. Fajnie, że jak mi ami zbrzydnie to będę mógł wypróbować sulpiryd. Dzięki za info.
  • 963 / 17 / 0
Dzien dobry od kilku miesięcy zażywam ami w dawce 100mg na aktywizacje od tygodnia występują umnie silna sztywnosc łydek i karku vo mogłabym zazywac na rozluznienie czytałem że biperyden ?
  • 390 / 95 / 2
@pauleta1987 baklofen, ale rozważnie, ponieważ uzależnia.
!מרנא תא
  • 3455 / 556 / 2
Zszedłem z 800mg na 2x po 200mg. Jak dla mnie lek rewelacyjny.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 66 / 2 / 0
Biorę dawkę ami 100mg na aktywizacje nie czuje tak pełnego dzialania jak chcę jeśli podnioslabym na 150 lub 200 czy to coś da?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.