Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1458 / 235 / 0
@deoodeoo a zauważyłeś jakieś inne efekty Anafranilu w tej dawce, pozytywne lub negatywne? Też zastanawiam się czy go nie włączyć do swojego zestawu, zamiast wenlafaksyny albo innego leku, głównie dlatego że nic nie pomaga mi na ZOK.
  • 784 / 16 / 0
No. Nw bo to mala dawka ale musiałem bo tylko on mi ma mnie pomaga a to. Było męczące i wiedziałem. Pomogło a wenle muszę brać żeby być aktywny więc połączenie dobre za niedługo walne 75 potem 150 i będzie widać
  • 431 / 23 / 0
24 grudnia 2022zburzony pisze:
@deoodeoo a zauważyłeś jakieś inne efekty Anafranilu w tej dawce, pozytywne lub negatywne? Też zastanawiam się czy go nie włączyć do swojego zestawu, zamiast wenlafaksyny albo innego leku, głównie dlatego że nic nie pomaga mi na ZOK.
Jakie bierzesz dawki SSRI/SNRI na ZOK? Czy wiesz ze w tym schorzeniu dzialaja zazwyczaj tylko max dawki? Zamiast zmieniac na starej generacji anafranil zwieksz dawke antydepresantu.
  • 784 / 16 / 0
Wenla nie pomoże na nn
  • 1458 / 235 / 0
@Luk890 biorę jednocześnie 3 antydepresanty, wenlafaksynę, paroksetynę i citalopram, każde w średniej dawce. Szczerze, to trudno mi sobie wyobrazić żeby jakikolwiek lek mógł mi pomóc na ZOK bo męczę się z tym całe życie.
  • 1974 / 519 / 0
Pregabalinę sprawdź.

Ostatnio 2 dni brałem wenlę do 20ng parox, ciekawa synergia.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 784 / 16 / 0
Też mam na od dziecka a jednak anafranil mi pomaga zawsze dobrze toleruje leki Trójpierscieniowe
  • 1458 / 235 / 0
@blokowiska666 do pregabaliny podchodziłem kilka razy, niestety źle na mnie działa, powoduje lęk i otępienie już w dawkach 75-150 mg. Jeden raz tylko działała inaczej, nie było lęku ale lekka stymulacja i poprawa nastroju. paroksetynę niedawno zwiększyłem do 30 mg ale w ogóle nie wpłynęło to na objawy ZOK.
  • 1974 / 519 / 0
Wspólczuję, mi bardzo pomaga na lęki, dawki 300-600mg.

Na pełny efekt paroxetyny trzeba trochę poczekać, nie skreślaj jej za szybko.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 431 / 23 / 0
25 grudnia 2022zburzony pisze:
@Luk890 biorę jednocześnie 3 antydepresanty, wenlafaksynę, paroksetynę i citalopram, każde w średniej dawce. Szczerze, to trudno mi sobie wyobrazić żeby jakikolwiek lek mógł mi pomóc na ZOK bo męczę się z tym całe życie.
Zamiast brac 3 w srednich dawkach zmien na jeden w najwyzszej np. 200 mg sertraliny albo inny jakis, do tego dorzuc neuroleptyk atypoway albo spamilan. Tak w ogole co na to twoj lekarz ze bierzesz 3 antydepy i nie pomaga na OCD?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.