Koniecznie również przeczytaj FAQ Hyperreala: https://narkopedia.org/FAQ:Hyperreal
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Jeszcze raz powtórzę odnośnie tego donosu. Topek dobrze wie, co o nim myślę i celowo napisał w trybie rozkazującym "jezus_chytrus scal moje posty", sugerując, że jestem jakimś jego sługusem. Moderacja to forma wolontariatu (nikt tutaj nam za to nie płaci więc porównanie sytuacji do sprzątaczki jest wiadomo czym), o czym ów delikwent doskonale wie. Adekwatnym (i używanym przez wszystkich innych poza topkiem) zwrotem w takich przypadkach jest "proszę o scalenie" (i w tedy scali pierwszy mod, który to zobaczy).
W ogóle co za hipokryta - kiedy w temacie o medycznej mj rozpoznałem (tylko i wyłącznie), że to niesławny topek, wyzywał mnie od konfidentów XD, tymczasem kiedy dostał ode mnie warna za jakieś sapanie pod moim adresem we wspomnianym temacie, jak tylko odzyskał dostęp, postanowił pisać skargi (tu i jeszcze w różowym zeszyciku).
O toksyczności jego wypowiedzi piszą też inni użytkownicy więc nie jest to moja odosobniona opinia. Kiedy @DexPL chciał mu dać 2 tygodnie wakacji jakoś w czerwcu, odpisałem mu by tego nie robił, bo każdy ma prawo udzielać się na forum pod warunkiem trzymania choćby minimalnego poziomu przyzwoitości. Niestety topek z dnia na dzień coraz bardziej się rozkręca. Jego odpowiedzi są zwykle nasycone agresją, a sam jest święcie przekonany o swojej wyższości nad wszystkimi tutaj i nieomylności - niemal boska istota. Rozumiem, że jest niezrównoważony psychicznie, ale teksty o życzeniu śmierci, tudzież zbiorowego gwałtu na matce @Kobyszcze (bo śmiał być odmiennego zdania i jeszcze dyskutować) są w mojej opinii niedopuszczalne.
Pomijam już jego notoryczne spamowanie w temacie o medycznej - niemal każdy post można streścić w 1 zdaniu - "ale się zjarałem, Aurora20 LA Confidential 100% indica jest najlepsza na świecie".
Reszty powyższego bełkotu nie ma sensu nawet komentować, bo to zniżanie się do poziomu rynsztoku.
post3620335.html#p3620335
post3620342.html#p3620342
22 grudnia 2022GABAhater pisze:W punkt. Dałem 1 like, bo tylko tyle mogę. Z tym że "gabajebacze" nie są złe, pod warunkiem że są stosowane krótko terminowo i pod kontrolą lekarza i kogoś bliskiego. Co do Stilnoxu - wiesz co, wydaje mi się właśnie że nasen bardziej powodował "euforię", haluny itp, ale to jednak jedna i ta sama substancja czynna więc raczej placebo (choć w 1 poście wypowiadałem się, że nie każdy lek generyk musi być 100% jak orginał, różnica może być +- do 20% (trochę generalizuję ale polecam moje inne posty na ten temat). W innych postach poruszyłem też fakt, jak psychiatria jest zjebana. I nie siedzą tu tylko ćpuny, bo jednak cała masa ludzi przychodzi tu po porady np. dot. antydepresantów, jak odstawiać bezodiazepiny i inne syfy, jak ratować komuś życie jak zajebał OD itd. Do tego mamy dzisiaj internet, reddity, fora i własne doświadczenie + wikipedie etc. Nie trzeba być wybitnym bystrzakiem, żeby zauważyć że psychiatria w p0lsce leży. W US (choć tam też zależy od stanu itp) są refundowane testy genetyczne, u nas zapłacisz 1200 pln żeby dowiedzieć się, jakich antydepresantów unikać bo ze względu na metabolizm, genetykę i inne pierdoły będą działać na nas lepiej bądź gorzej. I generalnie imo Eszopiclon 3 mg doraźnie jest lepszy niż zolpidem 10 mg doraźnie, bo to drugie powoduje euforie itp i ostatnią rzeczą, o jakiej myślisz, jest spanie. Owszem, jak już się położysz to zaśniesz do 30 minut, ale taki Eszopiclon też cie uśpi w dawce 3 mg a do tego sprawi, że nie będzie wybudzania (minusem jest ten posmak w gębie, taki metaliczny). Ale to na plus, bo nie ciągnie do nadużywania, a zolpi korci przyjebać 20 mg czy 30 i robi się problem. Offtopu nie robisz, gadamy w temacie o leku nasennym, wymieniliśmy swoje zdanie (ja poleciłem 1Info1 Eszopiclon 3 mg i ewentualnie dodanie zolpidemu 10 mg jeśli ma "tolerkę" + nie śpi X dni pod rząd a np musi wstać do pracy itp, a long term zaleciłem antydepresant Agomelatoninę. Dawka? Nie mam pojęcia, o tym już powinien zadecydować lekarz, ale znając życie da albo dawkę z kosmosu albo tyle ile jest napisane w ulotce / "zaleceniach", no ale tak czy siak receptę zdobyć musisz. (ofc są sposoby zeby to zdobyc bez lekarza, ale nie chce mi się na ten temat już dywagować, i to ryzyko uzależnienia). Ty dodałeś istotną rzecz - dbanie o higienę snu, choć ja not directly poruszyłem ten temat mówiąc, że być może Eszopiclon 3 mg + zolpi 10 mg pozwoli mu "zasnać" i zresetuje natłok myśli "już zawsze będe miał problemy ze snem" itp. No i dodałem też że jeśli poszkodowany jest utwierdzony w fakcie, że serotonina jest problemem, to jest niby Trazodon, ale ja osobiście go nie trawię i nie lubię polecać z szeregu powodów, ale w większej dawce i tak będzie lepsze niż jakieś 5-htp jeśli chodzi o naprawianie snu.21 grudnia 2022Morfeo pisze: Wielu z nas zostało skrzywdzonych przez lekarzy i trafiało na jakiś zjebów, którzy skończyli studia, bo mamusia z tatusiem chcieli dziecko lekarza. Wyuczyło się materiałów na studia i po zaliczeniu zapomniało. Potem leci schematem i jak ktoś mówi, że:
-źle śpi chwilowo to wypisujemy zolpidem/zopiklon/zaleplon
-źle śpi chwilowo, ale nie działa wcześniejsze to walimy inną z-tkę wedle długości utrzymania snu (zopiklon, eszopiklon), problemu z aktem zaśnięcia (zolpidem, zaleplon) lub wpierdolmy benzo (np. lormetazepam, midas, lorki)
-źle śpi przewlekle (jakieś trittico czy coś. Wyjebane, bo nie pamiętam co miałem na studiach, więc jak nie zadziała to wezmę kolejne 150zł za wizytę i walnę coś z listy, którą mam w szufladzie)
Co do snu to nie tylko działa operowanie GABA, ale też w wielu przypadkach serotoniną lub obniżaniem takiego kortyzolu. Jestem samoukiem, ale z mojego dużego doświadczenia z lekarzami to już kurwa sam mógłbym zastąpić 90% z nich i mieć wyższą skuteczność. Nie wystarczy zostać lekarzem, ale trzeba też się tym interesować wykonując już zawód.
W moim przypadku to z kortyzolem i serotoniną był problem. Dopierdalanie gabajebaczy tylko pogłębiało problem, ale kogo to obchodziło, po prostu dowalali mi coraz gorsze rzeczy, aż ze wszystkich z-tek, przechodząc przez martwy lormetazepam, lorki, bromki trafiłem na kurwa 30mg midasa i tylko było gorzej, bo jebali schematem.
Często ćpuny z Hyperreala mają bardziej trafne oraz głębsze diagnozy od większości lekarzy "ekspertów".
Więc, żeby nie było offtopu dodam jeszcze, że najlepsze do walenia nosem są Stil**x, ale niestety jest najdroższe. To taki Rolex wśród zolpidemu. Dla biedaków zostaje Oni**x czy Na**n, ale za to działają tak samo. O dziwo zolpidem Gen**tim działa 1.5x lub 2x słabiej, nie wiem czy ma zmodyfikowane jakoś uwalnianie, ale znałem swoje dawki amnezyjne, nasenne czy tripowe i jednocześnie przeplatałem to z innymi markami i serio o wiele słabiej działało pomimo, że oficjalnie nie powinno. Pewnie tabletka inaczej się uwalniała
PS. Eszopiclon nie należy mylić z zopiclonem. To niby "lepsza" wersja, bo ta ze Stanów nie spełniała Europejskich standardów. Czy to prawda - chuj wie, ale to tak żeby rozjaśnić.
Każdy kolejny post z uszczuploną merytoryką będzie odpowiednio nagradzany — Catch
Nie napisałam, że Twój post zawiera uszczuploną merytorykę, tylko sprzątałam cały offtop, więc dałam znać, że KAZDY KOLEJNY spam będzie odpowiednio nagradzany. Wszystkich, a nie tylko Twój.
Rozumiesz?
Wszystkie te "anime" wypociny znajdują się od popołudnia w moim śmietniku, zanim w ogóle napisałeś tego posta.
Pozdrawiam.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/8/87460727-fbe3-4112-a277-0bbfebcdca1e/i-miss-those-times.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250918%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250918T152402Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=6f408a9b2fc26db4a3715b1baa2dbc8bd0ffb1abda1f0f1f073c8fd9652a4113)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/otwarcie-punktow-sprzedazy-marihuany-1038x1038.png)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/wolnekonopiemjalko.png)
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania
Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/methandanmalshelter.jpg)
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"
Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kasmjwgrze.jpg)
Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa
Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.