Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 16 / / 0
Hej, mam pytanie od marca byłam na seronilu, potem 4 dni przerwy i lekarz wdrożyła mi mozarin, ale nie podobał mi się efekt i przestałam go brać. Ogólnie nie imprezuje, ale czasami sie zdarzy wyjątek, no i od jakichs 2 tyg nie biore mozarinu i przez ostatni tydzien troche zaszalalam, amf, kok, krysz. Moje pytanie brzmi czy mogę teraz zacząć znowu brać seronil?
  • 1439 / 233 / 0
Możesz, nie takie rzeczy się robiło.
  • 16 / / 0
a czy efekt bedzie znowu taki sam?
  • 1439 / 233 / 0
Niekoniecznie, ale im dłużej nie będziesz nic używać, tym lepiej lek powinien działać.
  • 2 / / 0
Cześć mam takie pytanko. Psychiatra przepisał mi na depresję i nerwice natręctw prozac. Mam dawkę 20mg przez pierwsze 21 dni, w razie braku efektu 40mg a po 35dniach 60mg. Pierwszy dzień wziąłem 20mg, jednakże teraz już trzeci dzień lecę 40mg i jutro chyba też tak zrobię. Czy dobrze robie, że od razu wszedłem na 40mg? Po prostu boję się, że nie wyrobię przy tych 20mg z moimi objawami i ze strachu lykam więcej.
  • 247 / 26 / 0
Pierwszy dzień na fluo 10mg. Jest zajebiście 😀 coś jak mała dawka amfy bez ubokow. Trochę ziewałem, miałem szczękościsk. trochę pobudzenie, chwilami jakby zmęczenie, ale znowu mam motorek w dupie. Nocka z głowy.. jutro wrzucę 20mg
%-D
  • 1439 / 233 / 0
@SlodJeczmienny na mnie też często tak działają nowe leki, mimo że biorę je w sumie już kilkanaście lat, dlatego średnio kupuję to czekanie na efekty 4-6 tygodni.
  • 247 / 26 / 0
To jest mój pierwszy SSRI. Nie miałem dużych objawów depresji, chociaż teraz zrozumiałem, że jednak ją mam. Postawiło mnie to na nogi. Zostanę na razie na 10mg skoro działa.
%-D
  • 1439 / 233 / 0
Popieram, niby 10 mg to mało ale sam kiedyś też wyraźnie odczułem jego działanie. Zawsze będzie czas żeby zwiększyć dawkę a fluoksetynę spokojnie można brać nawet w ilości 60 mg.
  • 431 / 23 / 0
Mam proste pytanie czy mozna laczyc fluoksetyne a arypirazolem? Podobno jakies interakcje sa ale nie jestem pewien..
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.