W Azji Tajlandia powoli szykuje się do legalu podobne rozmowy trwają w Malezji i Singapurze, Nepal już jakiś czas termu zapowiedział legal ale nic na to nie wskazuje nie wiem jak INDIE,JAPONIA KOREA PŁD chiny to wiadomo iilegal.Afryka też mi jest nie wiadoma ale co nas reszta świata interesuje Pora na Europe. Malta w grudniu 2021 zalegalizowała w Włoszech ma odbyć się referendum na temat legalizacji mj i grzybów pselocybinowych, Szwajacaria też zapowiedziała coś, jakiś czas temu Portugalia mi się przewinęła ale sam nie wiem pominę luksemburg, San Marino te małe państewka też ogłosiły legal w jakimś tam terminie luks już dosyć dawno ale Przejdę teraz do NAJWAŻNIEJSZEGO PAŃSTWA dla nas Polaków mianowicie NIEMCY dlaczego szwaby ponieważ są Pionierami w EU druga sprawa sąsiadują z nami. Dobra teraz przedstawię trzy scenariuszę
1) najbardziej negatywny
Niemcy legalizują lecz nie robi to nic w sąsiednich krajach np (uważam że jak Niemcy zrobią legal to Czechy nie bedą obojętne i też pójdą za ciosem)
Polskie prawo jeszcze bardzo się zradykalizuje i będą jeszccze większe kontrole na granicy niż są w chwili obecnej
2) neutralny
Niemcy legal, większość krajów z nimi sąsiadującymi robi legal/dekryminalizacje polska ostatnią jest z nich, powiedzmy że sytuacja na granicy nie zmienia się
3)Najbardziej pozytywny
Niemcy legal Polska dosyć szybko robi depenalizacje/dekryminalizacje pozniej Polski rząd widzi że idzie kasy zarobić i napchać swoje portfele zrobimy legal (proces min dwóch lat)
Powiecie że jestem naiwnym optymistą albo za daleko patrzę ale nie wierzę w to że jak nadal będziemy w EU to w krajach gdzue będzie legal i sąsiadującym z nimi kraju będą ludzi zamykać no nie wierzę w to akurat,
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze
ciekawie się czyta dyskusje ludzi np z 2009 ale po 2020 widać to że naprawdę rewolucja konopna zaczyna się na dobre pozdrawiam serdecznie i zapraszam do dyskusji
Dodano akapity dla czytelności -- 909 -- 25.11.2022
Czy świadek może odmówić odpowiedzi na pytania w sprawie o narkotyki? Analiza art. 183 K.p.k.
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana
Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.
Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej
Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.
Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech
1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?