Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 3671 / 606 / 1
Ja się zdziwiłem gdy ostatnio pomógł mi taki suplement z apteki o nazwie megasleep.
Ma w składzie melatoninę i witaminy plus ekstrakt ze szyszki chmielu albo z melisy.
Dla mnie dobrze działa jeszcze herbata z melisy i z rumianku.

Kiedyś pamiętam dostałem bez recepty, to było w 2015 roku, zopiklon.
hydroksyzyny nie trzeba żebrać w aptece. Każdy lekarz to przepisze dorosłemu człowiekowi bez zadawania pytań. Uchodzi on za bezpieczny.

Czemu nikt nie wspomniał o słynnym CBD?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 10 / 2 / 0
Gdy byłem na wakacjach na Ukrainie, kupiłem tam dostępny bez recepty lek nasenny o nazwie "Гіпнос" (Hipnos). Działał świetnie, nie było efektów ubocznych. Aktywnym składnikiem jest doksylamina. W Polsce ten sam skład ma chyba lek Noctis, który niestety jest na receptę. W ogóle pani w aptece powiedziała mi, że co i rusz przychodzą do niej Ukraińcy z pytaniem o leki, których nie może im sprzedać, bo są u nas na receptę, czego oni się nie spodziewają, bo u nich recepta nie jest wymagana. Ukraińców jest tak dużo, może można poprosić któregoś o przysługę :-) Albo samemu wybrać się na wycieczkę do Lwowa - polecam!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.