Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1195 / 223 / 32
Ok, ok. Chyba wszystko już jest jasne i kończymy, bo zrobiliśmy tu mały offtop :)
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 1223 / 487 / 0
To nadal wydaje mi się jakieś nielogiczne, czy takie rozbijanie jednego paragonu na cztery już po zakończeniu transakcji nie było by de facto drukowaniem fałszywych paragonów ? a za to grożą większe konsekwencje niż za sprzedaż kilku pudełek thiocodinu ? czy aptekarz może sobie tak manipulować przy kasie fiskalnej ?
  • 1195 / 223 / 32
Z tego co napisał szufladziarz, o ile to jest w granicach pomyłki dla oka kontrolującego to co jakiś czas inspektora, to tak.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 349 / 102 / 0
Taka anegdotka, jak na pierwszym i drugim roku bawiłem się z thio, antkiem i DXM to objeżdżałem praktycznie całe miast. Farmaceuci mają bardzo dobrą pamięć, później miałem z nimi zajęcia, bo pensje niskie i często sobie dorabiają %-D
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 1195 / 223 / 32
haha i było trzeba świecić oczkami, chorowitka zgrywać. Czy może kilka porozumiewawczych uśmiechów i luz?
  • 4603 / 2207 / 1
Jutro dyskusję przerzucę do tematu z lekami.
  • 349 / 102 / 0
Większość miała to w dupie, ludzie którzy skończyli farmę wiedzą w jak chujowej pozucji się znalezli i mało co ich interesuje, puste oczy i śnią czy dawkowanie jest poprawne. Tylko dziewczyny ktróre lubią plotkować mają frajdę z tej roboty,

A jeden doktor puścił oczko jak było na farmakologii o leczeniu bólu xD
21 lipca 2021Klamm pisze:
Z tego co napisał szufladziarz, o ile to jest w granicach pomyłki dla oka kontrolującego to co jakiś czas inspektora, to tak.
nie ma granicy na pomyłkę, są jasno określone przepisy ile w transakcji można wydać pseudo, DXM i kodeiny. Przekroczysz o 1mg możesz dostać karę.
21 lipca 2021igla83 pisze:
To nadal wydaje mi się jakieś nielogiczne, czy takie rozbijanie jednego paragonu na cztery już po zakończeniu transakcji nie było by de facto drukowaniem fałszywych paragonów ? a za to grożą większe konsekwencje niż za sprzedaż kilku pudełek thiocodinu ? czy aptekarz może sobie tak manipulować przy kasie fiskalnej ?
nigdy nie zwracałeś niczego do sklepu? Jak zwracasz robi się korektę. Czemu fałszywe paragony, podatek odprowadzony, pacjentka zadowolonal
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 1195 / 223 / 32
22 lipca 2021szufladziarz pisze:
21 lipca 2021Klamm pisze:
nie ma granicy na pomyłkę, są jasno określone przepisy ile w transakcji można wydać pseudo, DXM i kodeiny. Przekroczysz o 1mg możesz dostać karę.
Tak, to rozumiem. Ale pisałem w odpowiedzi na post Igły o rozbiciu na więcej paragonów jednego już zaksięgowanego. Ale i to już rozumiem. Dopatrzy się ktoś, że źle nabił, za wiele sprzedał na jeden paragon, anuluje taką transakcje i nabije kilka paragonów. I luz. Tylko czy to takie łatwe pozostaje przy płatności kartą? I czy jakieś logi nie zostają w systemie, ktoś jakby chciał to by się nie mógł dojebać?
  • 5106 / 884 / 0
Ciekawe jaki procent farmaceutów ćpa jakieś leki?
Czy to jest jakaś duża skala, bo sporo psychonautow idzie na medyczne kierunki.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 1455 / 592 / 0
Nie chce byc zlosliwy i nie bierzcie tego osobiscie ale jak wyjscie do apteki po tjokodin to wasza najciekawsza "anegdotka" to moze odpusccie pisanie ...
Moje zycie tez nie jest filmem akcji , nie mam sie za przypalowca i jesli brak materialu na pisanie to po prostu nie pisze .

W sumie przypomnialo mi sie jak 5 lat temu dopiero co przyjechawszy do UK przypadkowo wpadlem w dosyc szemrane towarzystwo . Ustawilismy sie z dilem , idziemy na bilard . Jakies piwko , pogralismy troche to kierunek na kwadrat po :liść: . Dotarlismy na miejsce , gospodarz czestuje :skret: . Chata jest dosyc zasyfiona , po podlodze walaja sie kruszki ziola (co wazne dla dalszej czesci historii) . Jeden z nas bierze piatke palenia natomiast M. z zawodu zlodziej :korposzczur: akurat nie byl przy forsie (mozliwosci zarobkowania ograniczala mu zlamana reka , ktora ponoc uszkodzil walac w skron nafukanego :amfa: Afganca bo ten nie chcial oddac mu walizki xD). Nie chcac jednak wyjsc z pustymi rekami wzial odkurzacz i zaczal wyciagac z niego te drobiny mj niczym kalifornijski poszukiwacz zlota przesiewal i wydlubywal cenny kruszec z kurzu i klakow filtra ...
Mina Szkota byla bezcenna (a ponoc to oni sa znani ze skapstwa) , zaczal kisnac niemilosiernie ja symsie o rany co on se o nas pomysli Polaki-robaki wstyd jak skurwysyn . No ale nic , wracamy pomimo , ze kierowca najarany fest - gdy wspomnialem czy to aby dobry pomysl odparl , ze on potrafi prowadzic i tak nie cykaj mlody . Nie minely 3 pacierze jak w srodku nocy niemal wydupcylismy sie z ronda tym Jeepem w poslizgu %-D
Od tamtego czasu staram sie nie zadawac z debilami totez i przygod mniej :świnia:
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...