Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 765 / 50 / 1
@Carlosa Miksuje się razem, w danej chwili. Można również brać je po sobie, co nie będzie miksowaniem, a politoxykomanią.
Wóz ma swoją specyfikę. Żeby ruszyć wrzucasz trójkę, luz to opcja parkowania, wsteczny to dwójka, a gaz to wsteczny.
  • 641 / 98 / 0
Człowiek się uczy całe życie :) myślałem iż to bardziej kwestia półtrwania substancji i interakcji.
  • 1876 / 192 / 0
06 października 2020CieplaPoduszka pisze:
@blokowiska666 jesli mixowal to wpada w kategorie "politoxy" .
Nie, to wtedy wpada w kategorie "mikser" %-D
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 1907 / 181 / 0
07 października 2020Carlosa pisze:
06 października 2020Demis pisze:
@CieplaPoduszka " jesli mixowal to wpada w kategorie "politoxy" .
A politoxy nie jest czasem od brania różnych substancji, a nie miksowania?
A czym się różni miksowanie od brania różnych substancji????
Branie różnych substancji może być określone w różnym przedziale czasowym. Miksowanie to branie różnych substancji w tej samej chwili, albo jeszcze w czasie działania pierwszej substancji.
Take DXM and Be Happy
  • 1455 / 592 / 0
@KarmiKlasik z tego co czytam to ludzie pod wplywem :tabletki: na zerwanym filmie czesto robia sobie krzywde . No i sporo siegajacych po to osob ma rowniez problemy psychiczne - takze sama substancja moze byc stosunkowo niegrozna ale jej uzytkownicy maja spora szanse odwalic kite . Jesli lapiesz moje rozumowanie .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 2394 / 653 / 0
A czemu GgAlin jest nieaktywny ?? Admin czy tam moderator też moze dostac bana ??
  • 31 / 1 / 0
Opiate warrior żyje?
  • 2897 / 613 / 10
07 października 2020Mordarg pisze:
A czemu GgAlin jest nieaktywny ?? Admin czy tam moderator też moze dostac bana ??
Zdezaktywowałem mu konto na jego własne życzenie. Żyje, jeśli do tego pijesz. I tak, moderator też może zostać zbanowany.

@Marcowy, nie.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 1223 / 484 / 0
07 października 2020Mordarg pisze:
Może sobie dezaktywowac konto jak każdy użytkownik
  • 31 / 1 / 0
Nie chciałem nikogo obrazić - tylko pytałem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."