Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5792 / 1188 / 43
"Raz ocknąłem się w pokoju i moja matka stuka do okna z ogrodu. Mówiła, że pokłóciła sie z ojcem i śpi na dworze. Środek nocy.
Wychodzę z domu naćpany z latarką i jej szukałem, w garażu, ogrodzie.
Oczywiście jej nie było, a matka spała w pokoju.
Trzeci tydzień ciągu, mało snu."

"Ja po gieblu tez mialem psychotyczne objawy. Np. Matka wiszaca na oknie w koszuli nocnej. Wystraszyłem sie wtedy w chuj.
Mnie to 10 ml raz nie scielo w ciagu g a stimy grane nie byly. Po prostu odstawka nasennych doszła.
Wzrok mialem wtedy tak zgieblony jakbym mial jedno oko na maroko .
Szkoda ze nie sfocilem.
Ssmym wzrokiem moglbym wtedy zgwalcic 5 dziewczyn ."
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 223 / 33 / 1
Nie można stwierdzić, że zacytowane fragmenty opisują faktyczne halucynacje.

W pierwszym przypadku wyjaśnieniem tego "fenomenu" może być:
Trzeci tydzień ciągu, mało snu
W drugim:
odstawka nasennych doszła
Nie twierdzę, że halucynacje po GBLu nie są możliwe. Może ktoś nawet zaraz opisze nam jakieś z autopsji. Każdy kto miał styczność z tą substancją wie jednak, że granica między snem a jawą bardzo łatwo wtedy zanika. Szczególnie kiedy:
a) polewamy w ciągu
b) polewamy na sen
c) polewamy w miksach
d) polewamy na odstawkę

Sam doświadczyłem kilka takich pojebanych, realnych snów. Zauważam też czasem zmiany w widzeniu, typu większe nasycenie kolorów itp. Nigdy nie wystąpiło jednak coś, co w najmniejszym stopniu nazwałbym halucynacją.
Ostatnio zmieniony 15 września 2020 przez g4cm4n, łącznie zmieniany 1 raz.
Narkotykom mówię nie wiem. Nie odpowiadam na pytania o źródła na PW.
  • 5792 / 1188 / 43
14 czerwca 2019london5 pisze:
.
Albo halucynacje po GBL, ale sporadyczne.
Raz gieblę sobie w środku nocy, muza gra, leciał zciszony telewizor, a w nim jakiś film wojenny.
Oglądałem kątem oka.
Odwracam się, a tu stoi mój stary w mundurze SA, i drze się na mnie.
Obróciłem się i poszedłem go obudzić.
I inne takie jazdy.
Chyba powinienem zrobić kilka miesięcy przerwy.
Fuzja - D5

Proszę o scalenie.
Nie raz przed samym zaśnięciem widziałem w pokoju jakiś ludzi, grała muzyka, więc myślałem, że to jakaś impreza jest.
I potem zasnąłem.
WIem czym są halucynacje, a czym oevy i cevy.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 443 / 13 / 0
Teraz już słabo pamiętam, ale też wydaje mi się że Haliny się zdarzały ale to baaardzo rzadko, może z raz czy dwa. Tylko nie wiem czy nie brał w tym udziału alko, albo konna??
  • 5135 / 891 / 0
Ja mialem raz halucunacje jak lalem na sen ze moja matka wisi na karniszu ba sznurze w nocnej koszuli
To serio bylo przerazajace .
A tak to sporo takich realnych snow, zazwyczaj niezbyt milych gdy sie budzac musialem to przetrawic czy to byl sen czy prawda. Zacierala sie granica ..
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.